Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
A gdje ste pročitali da je odobren Pravilnik po kojem će OMF-ovi moći ulagati u dionice na JDD-u? Zakaj špekulirate o nećemu što će možda i biti, ali još uvijek zasigurno nije.
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3710.htm
Kakva igra, konačno se zna ko je gazda! Da su to jučer napravili, a mogli su jer je Pravilnik stupio na snagu danom objave u NN još 13.12.2007., onda bi svi rekli da je to zbog davanja mandata Sanaderu! A oni jučer s par kontroliranih poteza lagano u minus u inat Sanaderima, Milanovićima i sličnima, usto im i drhtave ručice malo pomogle, a danas onda šou! ZNA SE, koje gazda!
neki broker pogriješio… uglavnom, ne mogu odoljet ne napisat da bez obzira na ovaj show danas mi je pomalo žao kaj nisam prodo na 3500 jer nisam pre zadovoljan odbijancem u americi na svim dry brodarima! no nebitno, ode sad se ubit žujama jer sam se uvalio i u zapi! [cool] [thumbsup]
Kolega gnjavite nas sa ovakovim pisanjem tipa šta bi bilo da je bilo, treba imati ipak malo više živčeki za burzu..Ako sutra bude 3800 kn onda bi žalili što ste je dali za 3500 kn i tako u krug
maratonac:
”
A gdje ste pročitali da je odobren Pravilnik po kojem će OMF-ovi moći ulagati u dionice na JDD-u? Zakaj špekulirate o nećemu što će možda i biti, ali još uvijek zasigurno nije.
”
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3710.htm
Kakva igra, konačno se zna ko je gazda! Da su to jučer napravili, a mogli su jer je Pravilnik stupio na snagu danom objave u NN još 13.12.2007….
Ne, 13.12 je donesen pravilnik, dan objave je 17.12…
maratonac: ” A gdje ste pročitali da je odobren Pravilnik po kojem će OMF-ovi moći ulagati u dionice na JDD-u? Zakaj špekulirate o nećemu što će možda i biti, ali još uvijek zasigurno nije. ” http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3710.htm Kakva igra, konačno se zna ko je gazda! Da su to jučer napravili, a mogli su jer je Pravilnik stupio na snagu danom objave u NN još 13.12.2007., onda bi svi rekli da je to zbog davanja mandata Sanaderu! A oni jučer s par kontroliranih poteza lagano u minus u inat Sanaderima, Milanovićima i sličnima, usto im i drhtave ručice malo pomogle, a danas onda šou! ZNA SE, koje gazda!
Kako bi se to moglo odraziti na našu atpl?![proud]
” Ne, 13.12 je donesen pravilnik, dan objave je 17.12…
Pardon, moja greška… Stupio je jučer na snagu, znači mogli su to i jučer napraviti! Ovako su pokazali ko je glavni!
Pitanje je također tko i zašto im je netko prodao ATPL u ovakvom trenutku.
A veliki prometi sugeriraju veliku razinu spekulacije. Ili nekome treba novac, ili misli da ce cijena padat u buducnosti.
Pitanje je također tko i zašto im je netko prodao ATPL u ovakvom trenutku.
Hm… Ajmo probat postavit ovakav scenarij? Prodavali su dionički fondovi a kupovali mirovinski, nisam time otkrio toplu vodu, znam! To se vidi po blok transakcijama!
Činjenica je da su “HT-ovci” od povrata masovno kupovali ATPL i da su i oni zaslužni za nagle svakodnevne poraste na ATH u vrlo kratkom vremenu, jer htjeli mi to priznati ili ne jako puno novca je bilo u igri. Dionički fondovi su se u tom trenutku neočekivanog rasta našli u situaciji prevelike izloženosti mnogim dionicama pa tako i ATPL, ali je bilo prerano za prodaju mirovinskim fondovima jer nije bilo pravne utemeljenosti, pa su zato prodavali u posljednje vrijeme i svjesno rušili cijenu, izbora nisu imali. A eto, od jučer izbora imaju!
Mislim da ima nešto u tome, ili je to samo jedan od scenarija nedostupan nama malima?
Ovo bi bio optimističan scenarij “zašto su prodavali”…
Ja vjerujem da stupanjem ovog Pravilnika na snagu, više ništa neće biti kao prije…[smiley]
Malo se šalim, naravno, ali mislim da će likvidnost na pojedinim dionicama itekako porasti.
OMF-ovi raspolažu sa preko 21 milijardom kuna kapitala nakon samo 6 godina od uvođenja novog mirovinskog sustava ( 01.01.2002. ). To su kasice-prasice koje se stalno pune svježim CASH-R-A jer je zakonom to tako propisano.
Mišljenja sam da bi to doista moglo značajnije utjecati na pojedine dionice, iako strategija OMF-ova nije ostvariranje extra prinosa, kao što je to u interesu dioničkih investicijskih fondova, ali im je ipak bitno ostvarivari kontinuirani rast, rekao bih od 8-12% godišnje, jer ipak je to novac namijenjem isplatama mirovina jednoga dana.
Miško, zahvaljujem na vrlo korisnoj informaciji. Nisam vjerovao da će se ovo dogoditi još ove godine.
A da su ovo danas bile dogovorene transakcije, to je rekao bih vrlo vjerojatno…
jedno pitanje!
Da li mirovinski fondovi kupuju brodare, odnosno što uopće kupuju, – ako mi može netko odgovoriti.
Hvala
evo malo i dobrih vijesti o BDI
http://www.thestreet.com/p/_yahoo/rmoney/technicalanalysis/10394998.html