ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 23:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Grofice, nije bitno čija je to exelica, ali je bitno kad je procjena rađena. Npr. navedi mi samo po kojoj vrijednosti se vode ovi noviji panamaxi? Može slobodno procjena samo jednog od njih!

Svi po kunu, i dobit će te trenutnu cijenu. Zadovoljni?

Bogatstvo je kad ne znaš koliko imaš.

nikako na zelenu granu…….

http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Grofice, nije bitno čija je to exelica, ali je bitno kad je procjena rađena. Npr. navedi mi samo po kojoj vrijednosti se vode ovi noviji panamaxi? Može slobodno procjena samo jednog od njih!

Svi po kunu, i dobit će te trenutnu cijenu. Zadovoljni?
[/quote]
Nema šta, argumentirano i gotovo!

Evo, ako vam ovo nešto znači da bi se bolje osjećali!?

"Pobjednički" kineski rast zazelenio azijske burze

Na azijskim su burzama cijene dionica jutros porasle, zahvaljujući snažnijem rastu kineskog bruto domaćeg proizvoda nego što se očekivalo, što je ublažilo strahovanja od slabljenja gospodarske aktivnosti zbog europske dužničke krize.

Pozitivno je na tržišta jutros utjecao podatak o rastu kineskog BDP-a u posljednjem lanjskom tromjesečju za 8,9 posto. Premda je to najsporiji rast kineskog gospodarstva u dvije i pol godine, podatak je bolji nego što se procjenjivalo, s obzirom da su analitičari očekivali rast od 8,7 posto…

http://www.business.hr/burza/pobjednicki-kineski-rast-zazelenio-azijske-burze

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Realna Cijena Atlanske = 1800 kuna. Ovo je sramotna pljačka.

Veća sramota za poslovni su ovakvi postovi.
Dajte neku analizu, bilo šta, ovakvi postovi spadaju u čisto trolanje i spamanje teme
[/quote]
Ispred sebe imam Laptop i u excelu potrebnu kalkulaciju od kompetentne osobe koja nije ničiji agent, provokator, druker i slično. Trebalo je 2,30h da netko odgovori na ovu bombu koja je ISTINA i to istina na najdonjoj granici. A vi gospon uzmite riječnik i pogledajte što znači riješ REALNA. Realno i burzovno ili trenutno uvijek su nekoj špekulativnoj korelaciji ali ovo je izvan svih normalnih okvira, nešto paranormalno. I zašto je moj post sramotan a vaši nisu, jer su možda u službi paranormalnog.
[/quote]

Šta očekivati od trgovanja dionicama nego gubitke s ovakvim pristupom.

Što se tiče ATPLa mene ne zabrinjava trenutni BDI (iako je zaronio nočekivano nisko), ni oversupply o kojem se priča godinama, nego to što još uvijek raste godišnji promet tereta, što već jako dugo već raste, a neće unedogled, a čini se da nije daleko ni vrijeme kad će počet padat.

Nemam ATPL tamo od davnih vremena kad je bila zadnji put 3000kn.

ma nemojte se opterećivat, pa znate šta je bilo nekoliko godina nakon velike krize početkom prošlog stoljeća, tako da vam je svejedno jel ćete imat dionice, novac, nekretnine,,

nekako mi se pari da je ekipa dosta toga stukla u zlato i skrasila se negdje u CH, Australiji, Novom zelandu i tako u dalekim, egzotičnim krajevima, dok ne prođe ludilo, uvijek se masama lako manipuliralo kroz prošlost

Kako miševi brzo izađu iz rupa, nevjerojatno, nego što je nego pljačka, paranormal activity!!!

Poprati malo promete na kojima se strmoglavila, da nije žalosno bilo bi smiješno. A sve se javljaju "gurui" burze, da jesu mogli su čudo ovdje napraviti, sa prostitutkom je najlakše izaći na kraj, a opet niti jedan nema dionice Atlanske, imali su nekad davno, davno kad je bila na 3800 i baš tad su prodali, kao što će ponovno kupovati kad padne na 10 kuna jer jednostavno oni to znaju. Isto kao što znaju koja će kladionica, mjenjačnica, kiosk danas biti opljačkan. Miševi, nego što su nego miševi, boje se svoje sjene.

Poprati malo promete na kojima se strmoglavila, da nije žalosno bilo bi smiješno. A sve se javljaju "gurui" burze, da jesu mogli su čudo ovdje napraviti, sa prostitutkom je najlakše izaći na kraj, a opet niti jedan nema dionice Atlanske, imali su nekad davno, davno kad je bila na 3800 i baš tad su prodali, kao što će ponovno kupovati kad padne na 10 kuna jer jednostavno oni to znaju. Isto kao što znaju koja će kladionica, mjenjačnica, kiosk danas biti opljačkan. Miševi, nego što su nego miševi, boje se svoje sjene.
[/quote]

Ma nisam nikakav guru, samo sam se malo više educirao kad sam kretao u trgovinu. A i puno naučio na vlastitoj koži. Najdraže mi je trgovat na osnovi fundamentalne analize. Sentiment tržišta procjenjujem sam bez analiza. Trudim se ne kupovat samo na osnovi špekulacija, već ako procjenim da nešto vrijedi više nego što što se nudi, ili će vrijediti bitno više nego danas.

Ne trgujem već dugo, preko dvije godine, i neću tako skoro. ATPL ću kupovat opet kad ću procjenit da će za godinu dana vrijedit više nego danas, s nekom dozom sigurnosti. Manje je bitno po kojoj cijeni, kupit ću je i po 3.000 opet ako mislim da ću moć prodat po 4.000. Danas nije takva situacija, 300kn je stvarno niska cijena ali mislim da je to odraz strahova zbog poslovanja u idućih nekoliko godina i nelikvidnosti tržišta.

Da imam ATPL ne bi prodavao po 300, da imam slobodan novac trenutno ne bih kupovao. Da mi je netko rekao prije godinu dana da će ić na 300 ne bi vjerovao. Danas godinu dana može biti 600 (lako) a može biti i 200 (lako) ili čak 100 (tesško). Da me netko sad pita koliko to vrijedi ne bi znao šta reć, kako procjeniti cijenu tvrtke za koju očekuješ da će generirati značajne gubitke u iduće 3 godine, a nije sigurno kad će postati profitabilna? A i kao postane profitabilna nije jasno ko će uopće imati novaca da odkupi te dionice kad će kao vrijediti više.

Toliko od mene!

@tvrtko

da. nemam bas volje pisat tako duge postove ali tako nekako i ja razmisljam.

potpisujem sve sto si napisao.

Poprati malo promete na kojima se strmoglavila…

…Ne trgujem već dugo, preko dvije godine, i neću tako skoro. ATPL ću kupovat opet kad ću procjenit da će za godinu dana vrijedit više nego danas, s nekom dozom sigurnosti. Manje je bitno po kojoj cijeni, kupit ću je i po 3.000 opet ako mislim da ću moć prodat po 4.000. Danas nije takva situacija, 300kn je stvarno niska cijena ali mislim da je to odraz strahova zbog poslovanja u idućih nekoliko godina i nelikvidnosti tržišta…
[/quote]
Tvrtko, ne mogu reći da se ne slažem sa tvojim pristupom, donekle imaš pravo, ali upravo tu leži razlika između investitora koji zarađuju 500% i onih koji zarađuju 20%.

Grofice, naravno da su prometi mizerni kad je cijena 10 puta manja nego je bila prije par godina! Da je cijena na 3.000 kn prometi bi bilo ogromni, zar ne!?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Poprati malo promete na kojima se strmoglavila…

…Ne trgujem već dugo, preko dvije godine, i neću tako skoro. ATPL ću kupovat opet kad ću procjenit da će za godinu dana vrijedit više nego danas, s nekom dozom sigurnosti. Manje je bitno po kojoj cijeni, kupit ću je i po 3.000 opet ako mislim da ću moć prodat po 4.000. Danas nije takva situacija, 300kn je stvarno niska cijena ali mislim da je to odraz strahova zbog poslovanja u idućih nekoliko godina i nelikvidnosti tržišta…
[/quote]
Tvrtko, ne mogu reći da se ne slažem sa tvojim pristupom, donekle imaš pravo, ali upravo tu leži razlika između investitora koji zarađuju 500% i onih koji zarađuju 20%.

Grofice, naravno da su prometi mizerni kad je cijena 10 puta manja nego je bila prije par godina! Da je cijena na 3.000 kn prometi bi bilo ogromni, zar ne!?
[/quote]

Tu leži razlika između investitora i onih koji se igraju virtuelnim portfeljima. Ostalima, educirajte se, preporučam Benjamin Graham "Inteligentni investitor", netko se potrudio i prevesti knjigu. Ima toga još, ali ovo je must read za svakoga ko se igra malo ozbiljnijim novcima.

kupujem ATPL jer smatram da treba iskoristiti SALE

New Report

Close