ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ESOP!!! Znaš li ti šta je to, radničko dioničarstvo!!! Kako je iz toga radničkog dioničarstva (ESOP-a) baš uprava počistila sve dionice?

Damir Šmok npr. nikad nije bio član Uprave ni NO, a kupio je u ESOP-u 30-ak tisuća dionica, čovjek je u ATPL neki marginalni administrativac. Dakle je li laž ovo što si napisao?
Nemoj se uzrujavati, pa onaj portir iz ESOP-a i naše priče u listopadu 2007 imao je portfelj vrijedan 2 miljuna eura, kamo sreće da sam bi na njegovom mjestu, kaj ne? Garantiran ti da oba lika nemaju pojma o brodarstvu, međutim svoj bankovni konto mogu zahvaliti jedino i samo Upravi i činjenici da su uposlenici ATPL.
Ako si 2011. završio u plusu kapa do poda, ja sam u minusu 12%, a imao sam tu sreću jako profitirati od ponude MOL-a za INU, inače bi minus bio puno veći, pa nisam nezadovljan.

[tongue]

…Damir Šmok npr. nikad nije bio član Uprave ni NO, a kupio je u ESOP-u 30-ak tisuća dionica, čovjek je u ATPL neki marginalni administrativac. Dakle je li laž ovo što si napisao?

Polako pretjeruješ, ali nedostatkom znanja i netočnih informacija uvijek dolazi do takve situacije. Ja tebi neću napisati da lažeš, jer su to jako teške riječi. Ti jednostavno ne znaš, a po svaku cijenu želiš ispasti pametan na ovoj temi, kao da si neki veliki stručnjak u brodarskom sektoru, a u stvari pojma nemaš o onome o čemu pišeš. Posebno kad pišeš o nekim detaljima koje ja jako dobro znam, jer sam svakodnevno na burzi od 2004.g.

Damir Šmok uopće nije stekao te dionice putem ESOP programa. Jedan mali dio (manje od 10%) je stekao kao zaposlenik u Atlantskoj Plovidbi i kupio po povoljnim uvjetima (ESOP), sve ostalo je kupovao direktno na burzi. Sjećam ga se iz doba Flokija kad je imao cca. 9.000 kom. (2004.-2005.g.), kad je bio u TOP 10 dioničara, ali kad je ATPL postala važan faktor na burzi i kad je došlo do velikih promjena u TOP 10, pojavili su se mnogi, pa je on polako tonuo na ljestvici dioničara i ubrzo nestao iz TOP 10. Svim novcem koji je zaradio navegavajući i radeći je mahnito kupovao kako bi se vratio u TOP 10, jer je čovjeku očito to nešto predstavljalo u životu. Dionice je kupovao po 1000, 2000, pa čak i 3000 i preko 3000 kuna. Čovjek je inače, rekao bi, osobenjak, a usput nema pojma o dionicama. Dakle, nešto kao ti! Tako je svu ušteđevinu utukao u dionice koje su tonule i tonule, a on radio svaki mjesec sve veći gubitak. No, uspio je i napokon se opet probio u TOP 10. Ne znam dali mu to više išta znači u životu, sada, nakon što su mu dionice od 2007.g. potonule preko 90%. Kažu, da mu se to prepozna na izrazu lica!?

Makalu, ne boj se, naučit ćeš i ti nešto. Možda je bolje da počneš učiti na tuđim pogreškama!?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

@makalu

TOP 10 ATPL na dan 25.11.2004.g.

Atlant- Esop d.o.o., Dubrovnik, Od Sv. Mihajla 1, 321683 dionica (23,0511%)
Paktor d.o.o., Split, Hrvojeva 12/II, 212446 dionica (15,2234%)
Hrvatski fond za privatizaciju, Zagreb, Ivana Lučića 6, 140045 dionica (10,0353%)
Croatia osiguranje d.d., Zagreb, Trg Bana Josipa Jelačića 13, 137361 dionica (9,843%)
Atlantska plovidba d.d., Dubrovnik, Od Sv. Mihajla 1, 136226 dionica (9,7617%)
Floričić Kristijan, Pula, Pješćana uvala I ogranak 17, 18786 dionica (1,3462%)
Šmok Damir, Dubrovnik, Između polača 12, 9365 dionica (0,6711%)
INA-industrija nafte d.d., Zagreb, Avenija Većeslava Holjevca 10, 5744 dionica (0,4116%)
Transpetrol, Split, Spinutska 5, 4049 dionica (0,2901%)
Bahovec Srečko, Hvar, Vrboska, Zaglav bb, 2803 dionica (0,2009%)

…Damir Šmok npr. nikad nije bio član Uprave ni NO, a kupio je u ESOP-u 30-ak tisuća dionica, čovjek je u ATPL neki marginalni administrativac. Dakle je li laž ovo što si napisao?

Polako pretjeruješ, ali nedostatkom znanja i netočnih informacija uvijek dolazi do takve situacije. Ja tebi neću napisati da lažeš, jer su to jako teške riječi. Ti jednostavno ne znaš, a po svaku cijenu želiš ispasti pametan na ovoj temi, kao da si neki veliki stručnjak u brodarskom sektoru, a u stvari pojma nemaš o onome o čemu pišeš. Posebno kad pišeš o nekim detaljima koje ja jako dobro znam, jer sam svakodnevno na burzi od 2004.g.

Damir Šmok uopće nije stekao te dionice putem ESOP programa. Jedan mali dio (manje od 10%) je stekao kao zaposlenik u Atlantskoj Plovidbi i kupio po povoljnim uvjetima (ESOP), sve ostalo je kupovao direktno na burzi. Sjećam ga se iz doba Flokija kad je imao cca. 9.000 kom. (2004.-2005.g.), kad je bio u TOP 10 dioničara, ali kad je ATPL postala važan faktor na burzi i kad je došlo do velikih promjena u TOP 10, pojavili su se mnogi, pa je on polako tonuo na ljestvici dioničara i ubrzo nestao iz TOP 10. Svim novcem koji je zaradio navegavajući i radeći je mahnito kupovao kako bi se vratio u TOP 10, jer je čovjeku očito to nešto predstavljalo u životu. Dionice je kupovao po 1000, 2000, pa čak i 3000 i preko 3000 kuna. Čovjek je inače, rekao bi, osobenjak, a usput nema pojma o dionicama. Dakle, nešto kao ti! Tako je svu ušteđevinu utukao u dionice koje su tonule i tonule, a on radio svaki mjesec sve veći gubitak. No, uspio je i napokon se opet probio u TOP 10. Ne znam dali mu to više išta znači u životu, sada, nakon što su mu dionice od 2007.g. potonule preko 90%. Kažu, da mu se to prepozna na izrazu lica!?

Makalu, ne boj se, naučit ćeš i ti nešto. Možda je bolje da počneš učiti na tuđim pogreškama!?
[/quote]
Neka si otvorio topic, ali ti si skroz izgubio kompas starino, odakle ti pravo da seciraš čovjeka koji tu Imenom i prezimenom ima 32 000 komada. I što se on tebi ispovjedao kad je i kako kupovao dionice? Da sam mjesto Šmoka tražio bi od organa tvoj indetitet i tužio te zbog iznesenih uvredljivih tvrdnji. Mislim da ti admin treba poništit sve nickove koje rabiš zbog ovog posta.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Neka si otvorio topic, ali ti si skroz izgubio kompas starino, odakle ti pravo da seciraš čovjeka koji tu Imenom i prezimenom ima 32 000 komada. I što se on tebi ispovjedao kad je i kako kupovao dionice? Da sam mjesto Šmoka tražio bi od organa tvoj indetitet i tužio te zbog iznesenih uvredljivih tvrdnji. Mislim da ti admin treba poništit sve nickove koje rabiš zbog ovog posta.

A vidi ovoga!? Šta sam ja to iznio u mom postu da bi prekršio neki zakon? Pa, ništa od ovoga nije neka povlaštena informacija! Znači, možete spominjati Flokija, Purka, Antu Jerkovića, Uskokovića, Pašalića, ali ne smije se dirati u čovjeka koji ima 32.000 dionica ATPL? Pa, čovjek je javna osoba čiji je identitet poznat širem krugu investitora prema podacima SKDD? Jesam ja kriv što sam ozbiljni investitor koji prati sva zbivanja i kretanja velikih dioničara, njihova otpuštanja i kupovanja dionica? Nisam ja kriv što sam dovoljno dugo na tržištu da znam te stvari! Koliko vas ovdje spominje i proziva Mirovinske fondove, razne aktere na tržištu kapitala? Koliko o njima pišu novinari?
Daj mamlaze, šta je tebe toliko povrijedilo što sam napisao u tom postu? Nije valjda da si i ti jedan od onih koji je počeo sa kupnjom ATPL u topu cijena i sada su ti svi krivi jer je dionica pala 90%? Jesi? Po datumu registracije bi rekao da jesi gušter, ono, upoznao burzu 2007.g. i 2008.g., potrošio tatinih 20.000 kn i sad ti je kriv cijeli forum!?

P.S. Hm, tek sad vidim da si i ti samo ljubomoran na mene zbog KSST, nisam primjetio da si i ti to spomenuo! Jbga, moja isprika, zaista ne znam kako je biti ljubomoran na nekoga tko zarađuje ne burzi, dok ti pušiš ovdje!? Nisam takav tip, mene veseli dok drugi zarađuju, jer ovako depra i mene dere! Džabe mi novci, kad ste svi oko mene ovako u kur.u!

Dionice je kupovao po 1000, 2000, pa čak i 3000 i preko 3000 kuna. Čovjek je inače, rekao bi, osobenjak, a usput nema pojma o dionicama. Dakle, nešto kao ti!

Treća laž u dva dana, da je Šmok imao te novce kupio bi cijelu firmu 2004. Kupovao je u ESOP-u baš kao i ostali uposlenici, tehniku sam ti već objasnio na članovima Uprave. Dakle kupovao je dionice 2004. godine po 30, odnosno 70 kuna, a kad ih je otplatio prebacio je to na svoje ime. Ako to ne možeš shvatiti ne mogu ti pomoći, pođi u ATPL u službu dionica možda ti objasne bolje. Da uposlenici nisu proveli ESOP 2004 danas bi ATPL bila u inozemnom vlasništvu ili bi imala sudbinu JDPL i čekala što će država napraviti sa firmom, a danas je to respektabilan brodar i ponovo će tu teći med i mlijeko kako bi rekao naš uvaženi kolega Lopina.
Odi malo na snijeg, opusti se, očito si previše konzumiro alkohola za blagdane, valja malo razbistriti glavu.
[tongue]

pitanje ako netko zna…..

zasto na svim sajtovima na kojima ja pratim BDI index, zadnji update je 23.12.
sta svi spojili Bozic i Novu i jos uzeli tjedan godisnjeg 🙂

Dionice je kupovao po 1000, 2000, pa čak i 3000 i preko 3000 kuna. Čovjek je inače, rekao bi, osobenjak, a usput nema pojma o dionicama. Dakle, nešto kao ti!

Treća laž u dva dana, da je Šmok imao te novce kupio bi cijelu firmu 2004. Kupovao je u ESOP-u baš kao i ostali uposlenici, tehniku sam ti već objasnio na članovima Uprave. Dakle kupovao je dionice 2004. godine po 30, odnosno 70 kuna, a kad ih je otplatio prebacio je to na svoje ime. Ako to ne možeš shvatiti ne mogu ti pomoći, pođi u ATPL u službu dionica možda ti objasne bolje. Da uposlenici nisu proveli ESOP 2004 danas bi ATPL bila u inozemnom vlasništvu ili bi imala sudbinu JDPL i čekala što će država napraviti sa firmom, a danas je to respektabilan brodar i ponovo će tu teći med i mlijeko kako bi rekao naš uvaženi kolega Lopina.
Odi malo na snijeg, opusti se, očito si previše konzumiro alkohola za blagdane, valja malo razbistriti glavu.
[tongue]
[/quote]
Nemam se namjeru više prepucavat sa dečkićima koji se igraju burze sa novcima od roditelja koje su dobili da kupe marendu u školi.

Btw. Riječ "uposlenik", koju toliko puta ponavljaš ne postoji u hrvatskom riječniku. Kaže se "zaposlenik" i "zaposlenici"…

Hm,kaj je dečki,lagana nervoza ha..da znam nije lako,mnoge dionice se počinju lagano budit,a brodari i dalje na najnižim granama bez pomaka 🙂

Al šta češ,dok smo vam pisali kako prošle, tako i pretprošle godine da se u brodarima nema što radit,rekli ste da drukamo,pa evo vam sad,uživajte u minusima..evo ja duboko suosjećam s vama :-)…doći će to više grane..tamo 2020 🙂

Nisi valjda ti taj koji je u 12:30:56 prodao jednu dionicu po 328,50?

još da nisi kupovao po 700-740 di bi tvojoj sreći bio kraj

Hm,kaj je dečki,lagana nervoza ha..da znam nije lako,mnoge dionice se počinju lagano budit,a brodari i dalje na najnižim granama bez pomaka 🙂

Al šta češ,dok smo vam pisali kako prošle, tako i pretprošle godine da se u brodarima nema što radit,rekli ste da drukamo,pa evo vam sad,uživajte u minusima..evo ja duboko suosjećam s vama :-)…doći će to više grane..tamo 2020 🙂

ha, ha . nemoj biti tako previše siguran….
znaš ono, baš kad većina misli gdje će nešto, ono pođe u sasvim drugu stranu.
da je to tako kako ti misliš , svi bi znali što napraviti i svi bi bili bogati i sretni.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close