Da, svi se pravite malo priglupi..ko fol…… čemu to zatvaranje očiju nad činjenicom- da svaka
kompanija uz normalne savjetodavne financijske usluge ima brokere koji im vode i brokerski dio …
Što ima Ivana7 s tim..osim što je nekada davno …/ davno/ bila nečija savjetnica……recimo,?
bar tako ona kaže……/.
Ujedinili ste se ..i provocirate …šta Vam je ona -zaštitni znak?
Pa, normalno da svaka kompanija ima brokere- ima li tu što lošeg?
@miami, da li vas vaši brokeri vode kuda? Ili samo izlažu naloge po vašoj želji?
Ne kužim što želite reći?
moram priznat da si i mene malo zbunio miami 🙂 kakve brokere ima kompanija?
jesi li mozda mislio na ljude koji odlucuju o kupnji vlastitih dionica za trezor….?
ili market makere….?
ili na one koji ljude koji odredjuju kako ce se kretat cijena dionice 🙂
moram priznat da si i mene malo zbunio miami 🙂 kakve brokere ima kompanija?
jesi li mozda mislio na ljude koji odlucuju o kupnji vlastitih dionica za trezor….?
ili market makere….?
ili na one koji ljude koji odredjuju kako ce se kretat cijena dionice 🙂
Jedini brokeri koje ATPL ima su brokeri koji bukiraju brodove!
P.S. Što se tiče brokera preko kojih trguje ATPL i uprava (kad trguje), dugo godina ih je vodio FINTRADE koji ih vodi i sada, ali kao vezani zasupnik SG-Splitske Banke!
Misko, ja trenutno brokersko društvo preko kojeg radim- ne poznajem . NIKOGA OSOBNO..
Brokeri , s kojima se poznajem vode me na kavu….ali, me i VODE – u financijskom razmišljanju….
sugeriraju mi , daje prijedloge, vode me do pravilnih razključaka…
Između klijenta i brokera trebao bi postojati – neki odnos- tj.komunikacija.
U ovom slučaju , zanima me – KOLIKI UTJECAJ imaju brokerska financijska društva na
Odluke o raspolaganju dionicama / k/p/ na Upravu?
Po meni- odlučujući.
Ako brokersko društvo- predloži Upravi – mirovanje ..ili kupnju ili prodaju..oni će poslušati ???
Npr. Zašto market maker- ne brani ,i ne diže cijenu ATGR-R-A-…a imaju lovu.?
Na stranici teme best buy- str. 575 …investitorica IVANA 7 sve je lijepo objasnila !
Npr. Zašto market maker- ne brani ,i ne diže cijenu ATGR-R-A-…a imaju lovu.?
Na stranici teme best buy- str. 575 …investitorica IVANA 7 sve je lijepo objasnila !
zašto bi branio cijenu? Da se ti bolje osjećaš? Pa nije lud hebote
Da se vlasnik – bolje osjeća./ kompanija i dioničari /..hebote!
Da se vlasnik – bolje osjeća./ kompanija i dioničari /..hebote!
vidiš … to mu nije primarna funkcija … tako daaa … fulala si ceo fudbal
Onda ga vlasnik mora najuriti…..jer ne radi svoj posao……zašto xy radi sa svojim dionicama
uredno…?
Onda ga vlasnik mora najuriti…..jer ne radi svoj posao……zašto xy radi sa svojim dionicama
uredno…?
Posao market mejkera nije da diže ili spušta cijenu dionice, već da osigura likvidnost u nekom razumnom cijenovnom rangu.Rast cijene dionice dolazi kao posljedica dobrog poslovanja tvrtke, a pad kao posljedica lošeg.Probajte to shvatiti, pa ćete onda i primjetiti da dobre tvrtke sa uspješnim poslovanjem stoje bolje na burzi nego one sa lošim poslovanjem.