Ako je na duplerici Orsula koliko cujem stoji nasukana u blizini Montreala
Pašalić dao najbolju ponudu za marinu u Gružu
Potencijalni koncesionari Franjo Pašalić(vlasnik Marine Frapa) ponuda 80 milijuna kuna,Luka Dubrovnik i Atlantska plovidba najniža ponuda 70 milijuna kuna za ulaganja.
Info Du vjesnik
Komentari Kormilar,Gardist i ostali?
Evo ja nudim 90 000 000 Kuna. Nudio bi i više ali kupujem Atlansku tako da sve ima granice. Upišite na google Franjo Pašalić i dobijete slijedeće. Uživajte.
Vaš linkPozdrav.
Evo pročitao sam članak do kraja i već mi se povraća. Predlažem Atlanskoj da sve brodove registrira vani i kompletno da se kao firma fizički iseli iz ove močvare od države, burze…. svega. [angry]
Držim da će koncesiju dobiti Luka Dubrovnik (Grad Dubrovnik većinski vlasnik) i to je odlično. Oni će investirati, graditi i riskirati, a ATPL profitirati, jer najveću korist od marine na toj lokaciji imati će hotel Lapad (ATPL vlasnik). CEO Pero Kulaš još jednom je dokazao da racionalno raspolaže gotovinom firme, dakle nema ulaza u posao na silu, profit iznad svega, bravo. Pašalić je na otvaranju ponuda dao lošiju financijsku ponudu od Luke Dubrovnik, no stavio je da će zaposliti 60-ak osoba, toliko o ozbiljnosti ponude, kao da otvara tvornicu, moš mislit. Nije ni Čačić vesla sisao da bi mu takav lik prodao bozu.
Na kraju godine plus od 25-30 miljuna kuna za ATPL sasvim bi me zadovoljio u ovim okolnostima.
[tongue]
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $31451 (DOWN 29)
BPI Average of the T/C routes $14187 (UP 4)
BSI Average of the T/C routes $12424 (DOWN 52)
BHSI Average of the T/C routes $8391 (DOWN 34)
I kad pomisliš da će nastupiti stagnacija, da će se barem primiriti, ovi i dalje padaju.
2012.?
too_big_to_fall (više) ne vrijedi. propast će mahom veliki, koji su bezglavo uletjeli grlom u jagode (u dugove, gradnju novogradnji i sl.). kad počnu rasprodaje novogradnji, preuzimanja, to će biti fešta.
Evo malo statistike za panamaxe do 12.2011g.
Isporučeno je 172 broda,orderbook za 2011g.bio je 263 panamaxa
U rezalištima je završilo 65 brodova
Dobili smo 107 novih brodova
1.1.2011.g. plovilo je 1674 panamaxa
To je povečanje flote od 6%
neka ATPL objavi na kraju godine plus u poslovanju pa me ni padovi neće toliko brinut
ovo je razdoblje: jel može gore?