ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 14:24
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kolega kormilar

Trenutno dioničare zanima treči kvartal, jer prva dva su ionako već vidjeli, pa i rezultate koji su kumulativni ne treba previše uzimati u obzir.

Ono što je bitno, a po meni je negativno je sljedeće

prošle godine u trečem kvartalu cca 300 milijuna prihoda, ove cca 140 milijuna( pad preko 50 %)
Prošle godine dobitu trečem kvartalu cca 40 milijuna kn, ove gubitak od 6 milijuna

Izvješće je vrlo loše za moje pojmove

Ne posjedujem atpl i ovaj post nije poziv na kupnju ili prodaju atpl..

Reisman

zaboravio si napisati da nikoga ne pozivaš na prodaju ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/71917/ttl/Erste-Group-Ciljana-cijena-Atlantske-plovidbe-590-kuna/Default.aspx

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Reisman

zaboravio si napisati da nikoga ne pozivaš na prodaju ?

a i zaboravio je napisati stari nick. ovako duboko u analizi dionice a novi nick…daj poškaklji me.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Činjenica je da je sada P/E skočio na 18 [sealed]

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Činjenica je da je sada P/E skočio na 18 [sealed]

Vani su brodari redom ispod PE 10, mislim da ćemo ubrzo vidjeti ATPL na 3xx kn.

Al očito bi volio posjedovati kad toliko pratiš i proučavaš,,

pa i da je poslovala na nuli, a ne zaradila 30 tak kn po dionici u promatranom periodu,, trenutna cijena dionice je daleko podcijenjena,,

u godini totalnog rasula u svjetskoj ekonomiji ekipa posluje pozitivno, kako će biti ako se jednog dana gospodarstvo oporavi procjenite sami,,

vrlo loše i razočaravajuće izvješće…u kombinaciji s padom vozarina vuče na 350 kn

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

e pa sada će biti kontra-efekt

Kolega kormilar

Trenutno dioničare zanima treči kvartal, jer prva dva su ionako već vidjeli, pa i rezultate koji su kumulativni ne treba previše uzimati u obzir.

Ono što je bitno, a po meni je negativno je sljedeće

prošle godine u trečem kvartalu cca 300 milijuna prihoda, ove cca 140 milijuna( pad preko 50 %)
Prošle godine dobitu trečem kvartalu cca 40 milijuna kn, ove gubitak od 6 milijuna

Izvješće je vrlo loše za moje pojmove

Ne bi trebalo niti previše gledati samo kvartal, budući da je tržište inače podložno oscilacijama.

Inače, onako, očekivao sam neki plus u 3. kvartalu, ali očito vozarine vuku dolje. EBIT je narastao, a u strukturi troškova dosta nosi amortizacija. S obzirom na opće stanje, sve je to ok. To će se sve nekako vući još 2-3 godine po prognozama, mislim da svi trebaju biti spremni na to.

Jedna primjedba, ako netko zna da li sam u pravu: prema brojkama mi se čini da u trećem kvartalu nije proknjižena prodaja teškaša. Budući da je Regine isporučena u 10. mjesecu, a Svenja još nije, to mi se čini logičnim.

Buy When There's Blood In The Streets

U vašem prvom originalnom postu gubitak je bio 20 milja kuna, nakon korekcije (Zadnja izmjena: Reisman (28.10.2011. 14:20) ) slijedi ispravak na -6. U glavi vam je bilo valjda -20 milja otkad ste prodali dionice i kapitalizirali gubitak. Atlanska vas i na 333 kune ne spašava. Promijenite nick, ili se vratite starom, bilo bi možda bolje. Da uprava Atlanske ima takvih pet bisera bila bi već odavno na dnu. Zaključna cijena je 413,98. Ugodan vikend.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Meni je nevjerovatno da kolega Resiman non-stop poziva amo-tamo a nikad ništa ne kupi! Možete tako do smrti kolega! Al vjerovatno Vas neće nitko čitati,a evo od sada idete i meni na IGNORE jer ste uistinu PREDOSADNI.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

New Report

Close