Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-atlantska-potonula-ispod-400-kuna-prvi-put-od-15-prosinca-2004/ar-14904/
Da li sam pogriješio što sam kupio danas, vidjet će mo već sutra! [undecid]
Kolega ne trebate čekati sutra, evo vam već sada odgovor.
Vaš link
DRYS narastao 8% u zadnji sat i pol.
ajde dobro, na ovoj završnoj cijeni od 398 kn, ispada da svaki od 17 brodova vrijedi cca 5,8 mil $
Odgovor ATPL-a:
Meni su rekli- na pitanje- zašto bar malo ne otkupljuju dionice i zadrže cijenu- da cijena
nema veze s njihovim normalnim poslom…..oni rade normalno svoj posao i sve je u redu..
Isto tako, rekli su mi- da će početi kupovati dionice- ako bude potrebno …..
Trenutno je takva loša situacija s dionicama svima jer je kriza – ali, to nema veze s njihovim poslovanjem-
a početi će kupovati- ako procijene da treba…..
/ odgovor od prošlog tjedna/
sad već stvarno počinjem sumnjati u zdrav razum ekipe šta vodi ovu kompaniju,, umjesto da kupuju brodove sa rezerviranim kešom puno pametnije investicija bi ima bila kupovina vlastitih dionica pa da ih prodaju za 5-10 godina kad dođe do oporavka, ako uopće i dođe do toga,,
i tako će im bit svejedno dali imali dolare na računu il novi brod, kad će im brod biti za skupljat prašinu,
Odgovor ATPL-a:
a početi će kupovati- ako procijene da treba…..
/ odgovor od prošlog tjedna/
Da kupi ih firma i oni ih kao kradezeovci lijepo zemu iz trezora zabadav, ali pazi, kad procijene, normalno to je teško procijenit, stvarno vrlo rizično.
P.S. kolega Techamn, mogli ste malo proširiti krug ljudi kojima ste vi ili netko u vašem nizu javili info o rasprodaji dionica ATPL-a . I tako ih stranac prodaje, pa mogo je popušiti debelo da smo svi na vrijeme znali, a sada pušimo mi vaši susjedi s kojima i dalje morate živjeti ! Ako želi na silu van iz ATPL mogao je debelo to platiti, a ne ovako !
Kolega kad bi ja imao takve informacije zasigurno bi bio bogat čovjek a možda i u zatvoru. Nego vi ne možete bez teorije zavjere?
Nedavno je neki strani broker u napadaju panike i iskrenosti izjavio kako nisu vlade raznih država te koje su vladari svijeta nego je to, navodno, Goldman Sachs.
I zasto GS kao vladar svijeta dozvoljava da mu dionica padne 50% u godinu dana i da se Senat izivljava na njihovom CEO-u ? U isto vrijeme US obveznice su rasle.
[/quote]
pa to je otprilike istina. svega 20ak zemalja zasluzuje epitet drzave, a ostalo su samo klijenti banaka. upravo banke dobivaju novog klijenta, a to je libija. zemlja koja je davala bracnim parovima stanove, krediti bez kamata itd…na 6 mil ljudi, 1.5 milijun stranih radnika usred fin krize. bumo vidli njihov standard uskoro. moja slobodna procjena je da imperijal hilton vrijedi 150 kn po dionici, lapad barem 50 kn po dionici…nismo jos dosli do brodova :-).
molim kolegu mrguda da stavi graf atpl teletrader…dnevni 6mj, hvala
Ima još puno prostora za pad, recimo eagle bulk shipping se trži na 0,12 booka, genco shipping 0,17…itd. pogledajte malo fundamente stranih brodara pa će vam biti jasnije.
Možda neki veći investitor jednostavno izlazi iz ATPL na 0,5-0,4 booka i prebacuje novac u jeftinije strane brodare ili neki drugi sektor.
Kormilar, i meni nije jasno- zašto ih je baš briga za cijenu dionice – jer posluju dobro….
Vjerojatno za to zajednički imaju razloge-
Uvijek netko u Upravi misli da treba drukčije napraviti.
Meni je nezamislivo da mi je svejedno kolika je cijena dionice..
Onda dolazi ZATO!
Pogledajte respektabilne firme na burzi – koje su isto pustile UZDE… Mislim, da je pritisak PREVELIK
I PRESKUP ..da ga se pokušava prevladati…
Po meni, u državi je došlo do zatezanja ISPRAVA i DODATAKA- oko produljenja jamstava, kredita,
razmih pogodnosti- a to je POREZNA UPRAVA UVJETOVALA.
Ako smo mi morali DO KRAJA podmiriti POREZNE OBAVEZE- onda to moraju i drugi….
Zamislite pravnu osobu- koja duguje dospjele obaveze po tom pitanju…
Pa, prodavati će dionice- ako ih imaju u portfelju- naravno—-! Po meni, do rušenja burze-
došlo je zbog pritiska pravne države….i ništa drugo.
Mi nemamo veze sa ostatkom svijeta oko dionica- i naši ulagači- nemaju nikakvog utjecaja VIŠE
na takve stvari- jer su premali….
Jednostavno, nema više gledanja kroz prste . To vrijedi za sve.Da imam dospjeli porezni
dug- prodala bih dionice – prije OVRHE…. no, mi smo to riješili kroz poslovanje..
I zasto GS kao vladar svijeta dozvoljava da mu dionica padne 50% u godinu dana i da se Senat izivljava na njihovom CEO-u ? U isto vrijeme US obveznice su rasle.
[/quote]
pa to je otprilike istina. svega 20ak zemalja zasluzuje epitet drzave, a ostalo su samo klijenti banaka. upravo banke dobivaju novog klijenta, a to je libija. zemlja koja je davala bracnim parovima stanove, krediti bez kamata itd…na 6 mil ljudi, 1.5 milijun stranih radnika usred fin krize. bumo vidli njihov standard uskoro. moja slobodna procjena je da imperijal hilton vrijedi 150 kn po dionici, lapad barem 50 kn po dionici…nismo jos dosli do brodova :-).
[/quote]
Kolega, Lukšić je platio Štokove hotele Londonskim bankarima 120 miljuna eura (Štrok ih je pokušavo prodati za 250 godinu dana ali nije išlo) i vjerujem da je platio dobru premiju, ma što god "stručnjaci" mislili o tom. Dakle, 5 hotela plaćeno je 120 milja eura u KEŠU, i sad Štrok podplati par novinara da u Dubrovačkom vjesniku cmizdre za njim, a napravio je ogromnu štetu Dubrovačkom turizmu, i zbog njega je Grad došao na glas "skup i dosadan".
IUglavnom, hotel Lapad vrijedi min. 15-18 miljuna eura, dok je Hilton max. 20 milja ni lipe više, dakle Lapad si jako podcijenio, a Hilton žestoko precijenio.
Btw, ovo sad na burzi je čista psiha i samo psiha, dakle zaboravite fundamente jer ćete kratkoročno ostati bez gaća, ili kupujte da bi za 3-10 godina bili bogati. Odabir i strategija je na svakom individualcu. I love this game. [tongue]
Dalje, Upravi ATPL-a nije problem poslati ovlaštenu osobu- da vidi u SKDD-U što se događa i tko
to iskrcava velike količine.
Ako su procijenili- da nema potrebe za mjerama otkupa- onda je to -to.
Ili, ako vide tko su kupci- a tko prodavatelji i ne živciraju se ko mi.
Pa , dobro ste rekli- jedna Odluka o isplati dividende- zaliječiti će sve rane i oprati svu ovu gorčinu.