ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 03.11.2024. u 12:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $26601 (DOWN 844)
BPI Average of the T/C routes $13813 (UP 166)
BSI Average of the T/C routes $15678 (UP 24)
BHSI Average of the T/C routes $10851 (UP 162)

Da ne kopam.. zna netko napamet kojim redom stižu novogradnje po tipu broda? Čini mi se da su prvo na redu supramaxi? To bi bilo bolje s obzirom da im se bolje drže vozarine?!

[yawn] [yawn] [yawn]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Da ne kopam.. zna netko napamet kojim redom stižu novogradnje po tipu broda? Čini mi se da su prvo na redu supramaxi? To bi bilo bolje s obzirom da im se bolje drže vozarine?!

Iz zadnjeg bulletina, panamaxi se grade u Kini, supramaxi u Koreji:

deveen, 30.09.2011. u 14:40

TRENUTNI STATUS NOVOGRADNJI U KINI
Kao što je ranije spomenuto, kidanje limova za prva naša dva od četiri broda u Kini obavljeno je 24. rujna 2010. Kobilica za prvi brod (AP Argosy) postavljena je u suhom doku brodogradilišta dana 7. travnja 2011. Primopredaja prvog broda očekuje se koncem 2011.g., odnosno početkom 2012. godine.

TRENUTNI STATUS NOVOGRADNJI U KOREJI
Za sada je u fazi odobravanje dokumentacije i nacrta pa u samom brodogradilištu nema nikakvih aktivnosti. Kidanje limova za prvi iz serije od tri broda predviđeno je za 17. kolovoza 2011., za drugi brod 11. studenog 2011., a za treći 30. siječnja 2012. godine. Polaganje kobilica planirano je u intervalima od pet mjeseci nakon kidanja limova za svaki pojedini brod. Porinuće bi se obavilo dva mjeseca nakon polaganja kobilice, a primopredaja brodova i ulazak u flotu Atlantske plovidbe d.d. mjesec dana nakon porinuća svakog broda.
Prema sadašnjim planovima i rasporedu gradnje, prvi brod m/b AP Astarea bio bi predan u travnju 2012., drugi m/b AP Slano u kolovozu 2012., a treći i zadnji m/b AP Ston u listopadu 2012. godine.

Na str. 12
Vaš link

Buy When There's Blood In The Streets

tnx Deveen..

Znači ipak se prvo očekuje panamax/e, a supramaxi su tek sredinom 2012-e..

[yawn] [yawn] [yawn]
[/quote]

Vrlo zreo odgovor.

Buy When There's Blood In The Streets

Zaista je vrijeme da okrenemo novu stranicu za listopad, a i FI 3Q će vjerujem iznenaditi (pozitivno) mnoge nevjerne Tome.

[yawn] [yawn] [yawn]
[/quote]

Vrlo zreo odgovor.
[/quote]
Kolega deset puta sam pročitao vaš komentar mog komentara i prispalo mi se … eto kad me uhvati nesanica znam što mi je raditi. Zahvaljujem. Inače vjerujem u ovu dionicu više od ikog ovdje ali kad se Marsa vidi da ovdje nekaj ne štima i da netko debelo zna što će ovdje biti za godinu dana, e onda to treba reći jasno i glasno. Ali opet ali, svako nasilje na kraju ne završi dobro po nasilnika, a ovdje se provodi upravo nasilje jer svima je jasno da je po svim pokazateljima dionica iz nekog razloga i nečijeg debelog interesa debelo podcijenjena i to na štetu svih POŠTENIH dioničara. Kvantna fizika je hebena nauka i u njenoj dubini je sva životna istina i pravda.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

tnx Deveen..

Znači ipak se prvo očekuje panamax/e, a supramaxi su tek sredinom 2012-e..

Budimo realni, al vozarine su i dalje preniske za breakeven i ti novi brodovi će samo generirat još veći gubitak, zato šta kasnije stignu to bolje za atpl.

Po sadašnjem stanju na tržištu i perspektivama u bližoj budućnosti svaki brod bi generirao gubitak u prosjeku od barem 15 milijuna kuna godišnje. Rast cijena energenata i jačanje dolara u odnosu na kunu će u ovakvim okolnostima samo doprinosit negativnom saldu.

Pretpostavljam da će se uprava atpl odlučit na daljnju rasprodaju flote, radi kompenziranja tih gubitaka.

never surrender

A za one koji misle da je dionica atpl pretjerano padala, ne bih se složio, mislim da je posve u trendu s događanjima.

Evo šta kaže komparativna usporedba s brodarima iz usa; američki brodari u prosjeku su pali oko 55 posto.

Postotni pad cijena dionica u ovoj godini ( od kraja 31.12 2010 do danas ):

never surrender

atpl je prodala DA.znam da je to stara vijest,ali nisam nigdje nasao po kojoj cjeni je prodana.moze li neka info o tome,ili link?hvala

A za one koji misle da je dionica atpl pretjerano padala, ne bih se složio, mislim da je posve u trendu s događanjima.

Evo šta kaže komparativna usporedba s brodarima iz usa; američki brodari u prosjeku su pali oko 55 posto.

Postotni pad cijena dionica u ovoj godini ( od kraja 31.12 2010 do danas ):

za koje je ovo razdoblje? jer jedno je padati sa visoka(kad imaš odakle pasti) a drugo je padati a niska. želim reći da se većina dionica vani solidno oporavila nakon krize 2008 dok smo mi ostali u mulju.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

New Report

Close