Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
@flacius
potpuno ste u pravu kolega. kad je naznaka da će dionica gore odmah idu nalozi na prodaju u iznosu ovisno o prometu na toj dionici. npr lkpc je pred probijanjem 900 kn dobila 1000 komada naloga na prodaju u vidu dva velika naloga(ali to je i dalje pišljivih 100 000€) i pošla 10% dolje. a kad vani pada ne trebaju ni nalozi. i tako se zabijaju čavli u lijes zvan zse. a kako mi izgleda još koji čavao i sve spremno za ukop pokojnika.
ATPL ne može i neće gore bez ostaka ZSE! tek kad ADRS-P bude iznad 210 kn, ERNT iznad 1150kn, INGR na 11 kn itd. onda možemo očekivati i jači rast ATPL preko 500 kn…ovako samo hranimo trejdere otkupljujući od njih dionice koje su kupili jučer 3% jeftinije i koje će za koji dan opet kupovati jeftinije….
to sve skupa nema smisla i najbolje bi bilo totalno obustaviti sve kupnje i prodaje na ZSE pa nek se fond manageri odluče hoće li ugasiti ovu burzu ili će početi igrati pošteno prema malim ulagačima!
ne može BDI rasti, vani indexi rasti, vani brodari rasti, a da kod nas ATPL i brodari padaju! isto vrijedi i za druge dionice – ovo je najobičniji kriminal u režiji fond managera koji se formalno pozivaju na strane burze i kretanja, ali kad vani počnu rasti, kod nas svim silama zakoče dionice da ne odu gore!!!
[/quote]
Eto, priznajem Ti zdravo razmišljanje i u potpunosti se slažem s tobom.
[/quote]
Općenito, već sam se uplašio da u ovom krugu korekcije nitko neće dozivati hanfu.
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $28127 (DOWN 523)
BPI Average of the T/C routes $13456 (UP 133)
BSI Average of the T/C routes $15598 (UP 45)
BHSI Average of the T/C routes $10498 (UP 110)
A kad sam govorio mezite po 425 i 430kn onda je to bilo drukanje! Tko me pratio mogao je danas imati već +8%.
A kad sam govorio mezite po 425 i 430kn onda je to bilo drukanje! Tko me pratio mogao je danas imati već +8%.
Daleko smo od pravog oporavka. Ovaj trenutni rast ne znači i oporavak. Tko misli da je današnja cijena od 450 kn znak oporavka, vara se. Možda je cijena od 425 bila dno, ali zacijelo ćemo se još neko vrijeme valjati u ovom mulju. A Vi g. Machete drukate na ulaz uvijek, tako ste drukali i na cijeni preko 500, kad sam i sam uletjeo i mislio sam da sam napravio dobar posao. Međutim, vrijeme je pokazalo da sam uranio i sad moram čekati rast od dvadesetak posto kako bih došao na ulaznu cijenu. Rast od 20 % u kratkom vremenu ne događa se često …… No, vidjet ćemo.
Ne može BDI rasti, vani indexi rasti, vani brodari rasti, a da kod nas ATPL i brodari padaju!
BPI, koji je za ATPL zbog Panamaxa najvažniji, stagnira na niskim razinama…
Tko misli da je današnja cijena od 450 kn znak oporavka, vara se. Možda je cijena od 425 bila dno, ali zacijelo ćemo se još neko vrijeme valjati u ovom mulju.
Pa nisam rekao da idemo direkt do 550kn, al budemo kroz vrijeme,isto tako se i ja slažem da ovo nije bilo dno i da može to malo i niže. Al ponavljam ispod 400kn NEĆE!
A VLADov target 190kn je ipak po meni naučna fantazija, al bi me oduševio itekako.
Motori su upaljeni – poćinje odbrojevanje i raketa polijeće
Pripazite kolega samo kada ulazite u raketu da na njoj ne piše "Challanger"
Motori su upaljeni – poćinje odbrojevanje i raketa polijeće
ne bi bilo loše, ali s obzirom da se oni ne bave avioprijevozom, ne bih se kladio u raketu, jer brodovi ne mogu letjeti to svi znamo, ali mogu ……………………..naročito ako je na brodu previše takvih kao na tvom nicku i ako su uznemireni, a valovi sve veći [thumbsup]
Tko misli da je današnja cijena od 450 kn znak oporavka, vara se. Možda je cijena od 425 bila dno, ali zacijelo ćemo se još neko vrijeme valjati u ovom mulju.
Pa nisam rekao da idemo direkt do 550kn, al budemo kroz vrijeme,isto tako se i ja slažem da ovo nije bilo dno i da može to malo i niže. Al ponavljam ispod 400kn NEĆE!
A VLADov target 190kn je ipak po meni naučna fantazija, al bi me oduševio itekako.
[/quote]
Mogao bi se složit s prve dvije rečenice kolege machetea, bar šta se tiče srednjeročnog razdoblja. Moguće da je 426 bilo dno, moguće je i da ode malo niže, al ispod 400 vjerojatno neće, dok s druge strane nije isključen rast do 500 il 550 kuna.
Šta se tiče treće rečenice tu bi trebalo stat na loptu, mislim nitko od nas još ne zna do kojih će se razmjera ova kriza razvit pa je glupo govorit da dionica neće vrijedit nikad više 200 kuna. Možda u nekom spletu okolnosti i hoće. Al jednako glupo je sad plašit ostale tom brojkom. Treba analizirat puls tržišta korak po korak. Tako da bi se svi trebali za početak oslanjat na ove prve dvije rečenice.
[/quote]
Mogao bi se složit s prve dvije rečenice kolege machetea, bar šta se tiče srednjeročnog razdoblja. Moguće da je 426 bilo dno, moguće je i da ode malo niže, al ispod 400 vjerojatno neće, dok s druge strane nije isključen rast do 500 il 550 kuna.
Šta se tiče treće rečenice tu bi trebalo stat na loptu, mislim nitko od nas još ne zna do kojih će se razmjera ova kriza razvit pa je glupo govorit da dionica neće vrijedit nikad više 200 kuna. Možda u nekom spletu okolnosti i hoće. Al jednako glupo je sad plašit ostale tom brojkom. Treba analizirat puls tržišta korak po korak. Tako da bi se svi trebali za početak oslanjat na ove prve dvije rečenice.
[/quote]
ovdje se pišu svakojake priče i pričice za malu djecu, nitko od vas ovdje niti zna niti može uticati na bilo što na ZSE, pogotova sa tom sićom koju imate skupa sa mnom. 99% vas je izgubilo novce na burzi, jer ste većina ušli tamo na vrhuncu kod IPO HT-a, a do tada ste za burzu čuli jedino na CCN- ili BBC-u, od kada je konstantan pad, zna se zbog čega i zašto, većina tu piše jer na poslu nema pametnijeg posla, ili uopće nema nikakvog pametnog posla, ima balavurdije, drukera, ovih i onih, jeftinih i profi, sve u svemu ovaj forum je 100% odraz društva i države u kojoj živimo kao i burze koju imamo. Jedina istina je da na burzi velika većina gubi novac. Sve drugo su nebuloze, a …em ja onoga koji se navuče ovdje na nečiji savjet za prodaju ili kupnju. Ljudi bolje bi vam bilo da se primite motike, jer ovi papiri ionako u skoroj budućnosti neće vrijediti ništa. Konkretno ja se ovdje igram skoro svaki dan jer imam osiguranu budućnost i sretan sam kad zaradim, kako neki kažu za burek, a kad još uz to padne i koja piva niko sretniji. Kad izgubim koju kunu, onda navečer dobro "stučem" ženu (po riti), u zadnje vrijeme je to češće, pa je barem ona sretna i zadovoljna. I na kraju, ako vjerujete u ovu firmu, volite ju, znate da je stabilna, da dobro posluje, i da je izdržala sve krize i nevere od početka, čemu briga kolika je cijena dionice sada. Ja vidim u svakom padu cijene priliku. I ne propuštam.
ovdje se pišu svakojake priče i pričice za malu djecu, nitko od vas ovdje niti zna niti može uticati na bilo što na ZSE, pogotova sa tom sićom koju imate skupa sa mnom. 99% vas je izgubilo novce na burzi, jer ste većina ušli tamo na vrhuncu kod IPO HT-a, a do tada ste za burzu čuli jedino na CCN- ili BBC-u, od kada je konstantan pad, zna se zbog čega i zašto, većina tu piše jer na poslu nema pametnijeg posla, ili uopće nema nikakvog pametnog posla, ima balavurdije, drukera, ovih i onih, jeftinih i profi, sve u svemu ovaj forum je 100% odraz društva i države u kojoj živimo kao i burze koju imamo. Jedina istina je da na burzi velika većina gubi novac. Sve drugo su nebuloze, a …em ja onoga koji se navuče ovdje na nečiji savjet za prodaju ili kupnju. Ljudi bolje bi vam bilo da se primite motike, jer ovi papiri ionako u skoroj budućnosti neće vrijediti ništa. Konkretno ja se ovdje igram skoro svaki dan jer imam osiguranu budućnost i sretan sam kad zaradim, kako neki kažu za burek, a kad još uz to padne i koja piva niko sretniji. Kad izgubim koju kunu, onda navečer dobro "stučem" ženu (po riti), u zadnje vrijeme je to češće, pa je barem ona sretna i zadovoljna. I na kraju, ako vjerujete u ovu firmu, volite ju, znate da je stabilna, da dobro posluje, i da je izdržala sve krize i nevere od početka, čemu briga kolika je cijena dionice sada. Ja vidim u svakom padu cijene priliku. I ne propuštam.
Kolega, da dr.Ivo Sanader nije u Remetincu pomislio bi da se iza vašeg nicka krije upravo on! [shocked]