ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 20:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Evo sada jedan malo ozbiljniji.

Kolega onin je vjerovatno malo pobrkao lončiće. Tvrtka Omega Navigation Enterprise je u postupku bankrota (chapter 11 creditor protection). VLCC market je u panici jer Kineske nacionalne kompanije planiraju naruđbu od 80 VLCC-a u idućih 7 godina.

Na suhim teretima situacija je bolja. 02.09 zabilježen je year to date highest BDI. Nekoliko relevantnih analitičara je najavilo galop prema 2000 ali po svemu sudeči to je falši alarm . Tržište bi rebalo ostati prema večini analitičara u postoječim gabaritima uz lagane korekcije prema plusu i minusu.

Mislim da je krajnje vrijeme da se napadne Kina ili će cijene svih dionica otić do ground zero!!! Njima je jedini cilj uništenje/pokoravanje svjetskog gospodarstva tako da ćemo na kraju mi morati raditi za nadnicu od par dolara a žuti će dolaziti sa megajahtama po Jadranu i smijati se nama "Kinezima". Jadran će cijeli biti preplavljen škverovima a plaće u njima, max. 50-100 Eura. Predsjednica KP HDZ će svečano objaviti rast BEDEPIJA od nevjerojatnih 30%. Cijena dionice Atlanske će biti 50 lipa, plaće na brodovima će biti nevjerojatnih 200 Eura. Hrvatska će biti EU zmaj. Dogoditi će se nevjerojatan priljev radne snage iz najsiromašnijih zemalja: Njemačke, Francuske, Španjolske, Italije i Velike Britanije. Najveći će problem biti morska granica gdje će imigranti dolaziti plivajući. Ovo vam je realna projekcija stanja u EU oko 2025 g.
[/quote]
I ako se zahebavas. Žuta opasnost dolazi. [undecid]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Globalizacija je postala nightmare malim ljudima koji su protestirali protiv nje i razbijali po EU metropolama. Masoni, slobodni zidari i slični su pokupili svu lovu i otišli sa njom u Kinu proizvesti još više love prodajući ovima što su se borili protiv globalizacije najotrovnije i najjeftinije proizvode široke potrošnje. Žuti su mangupi to iskoristili i na kraju će zahebati masone, slobodne zidare i nas na poslovnom hr. Konjuktura će se vratiti u EU oko 2040 ali tada više neće biti EU. Biti će puno malih neovisnih i profitabilnih državica kao npr. Republika Dubrovnik, Republika Brač itd. Dakle ZSE će nestati i dionice npr Atlanske plovidbe će se moći kupovati i prodavati na Stradunskoj burzi u Dbk i slično. Dakle nade ipak ima. Stvar je za sadašnje vrijeme otišla predaleko i ove žute luđake je više nemoguće zaustaviti. To će biti dugotrajan i bolan proces i trajati će sve do 2040 kako sam spomenuo.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

BDI u plusu? [thumbsup]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $24783 (UP 1137)
BPI Average of the T/C routes $13410 (UP 111)
BSI Average of the T/C routes $14538 (UP 84)
BHSI Average of the T/C routes $10094 (UP 2)

pozz. novi sam na ovom topicu ali pratim i citam vec neko vrijeme vase postove.

a i pratim kretanje BDI-a.

uglavnom je to tu negdje kao sto smootko posta, ali ovaj put sam se iznenadio jer je razlika znakovita,
pogotovo za cape-ove.

Informacija iz razlicitih izvora smootko? neko objasnjenje?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

RS PLATOU DRY BULK FIXTURE REPORT

Today:

BDI 1744 (-23)

Time Charter Average (USD)

CAPESIZE 23646 (-929)
PANAMAX 13299 (+104)
SUPRAMAX 14454 (+10)
HANDYSIZE 10092 (+23)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Lijepi pozdrav svima tu…

to ti je od jučer

od jucer? na stranici pise da je za danas.

ali ok, thanks tenis.

Globalizacija je postala nightmare malim ljudima koji su protestirali protiv nje i razbijali po EU metropolama. Masoni, slobodni zidari i slični su pokupili svu lovu i otišli sa njom u Kinu proizvesti još više love prodajući ovima što su se borili protiv globalizacije najotrovnije i najjeftinije proizvode široke potrošnje. Žuti su mangupi to iskoristili i na kraju će zahebati masone, slobodne zidare i nas na poslovnom hr. Konjuktura će se vratiti u EU oko 2040 ali tada više neće biti EU. Biti će puno malih neovisnih i profitabilnih državica kao npr. Republika Dubrovnik, Republika Brač itd. Dakle ZSE će nestati i dionice npr Atlanske plovidbe će se moći kupovati i prodavati na Stradunskoj burzi u Dbk i slično. Dakle nade ipak ima. Stvar je za sadašnje vrijeme otišla predaleko i ove žute luđake je više nemoguće zaustaviti. To će biti dugotrajan i bolan proces i trajati će sve do 2040 kako sam spomenuo.
[/quote]

pa koji je vama??? zapad se uvalio u ovo jer već više od sto godina kupuje socijalni mir i za glasove na izborima baca masama novac kojeg nema i polako ali sigurno si uništava fundamente. pa šta je i housing bubble koji je izazvao krizu bio drugo nego politički nalog da se stambeni kredit mora odobriti svakom probisvijetu tj. da novac mora teći onima koji ga nemaju a ne samo onima koji ga imaju? i sad će vam kao kina biti odgovorna propast zapada? e pa onda i zaslužujete budućnost kakva dolazi.

likvidnost -,psihologija-,gospodarstvo neutralno stendencijom pada…..=UMJEREN PAD CIJENA DIONICA….

ovdje se već ozbiljno nameće pitanje o bdi na 2000 .

http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

ovdje se već ozbiljno nameće pitanje o bdi na 2000 .

http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

dobar znak.

I noga u guzicu je korak naprijed

Slažem se da je +2500 za Capesize i +500 za Panamax dobar znak.

S druge strane ovi skriveni prodajni nalozi su loš znak.
Prvo x*5 dionica po 510kn (tu sam kupio),
pa x*95 dionica po 510kn.

Zrno do zrna pogača, burek do bureka pekara, pekara do pekare Mlinar.

New Report

Close