Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
ja se motam tu u ovoj žabokrečini već dosta godina preživio sam jednu krizu, sad ću i drugu, oduvijek sam u ATPL nikada nisam bio barem bez 50 kom, sada imam 200 kom ( 150 kom po 510 prosjek) i još sam kupio 50 kom LKPC po 800, te imam nešto ADPL i BELJE. Ne očekujem ništa spektakularno u kratkom roku, min. 20 % zarade u ovo vrijeme druge godine. Eventualno mogu još malo podebljati portfelj u slučaju kakve nevere, ali ne vjerujem da će fond mašinerija to dopustiti. No nikad se ne zna. Novac inače treba držati u barem četiri različite košare, to je jedini način da ne postanete gubitnikom. Sve drugo je blef ili kriminal. Na kraju krajeva svi mi imalo ozbiljniji ulagači znamo da se na burzu ne ulazi sa opterećenim novcem, to jedino mogu oni koji imaju zna se što…. I još nešto, ne brinite za ATPL, bit će ona i te kako poželjna.
brodari su u nas čisti pogodak za investiciju..jer sve im odgovara..ako padaju dionice-raste dolar,padaju cijene sirovina-raste potražnja za njima,potres-paše..uragan-paše…ledeno doba-paše…treba razbiti ovu kriminalnu organizaciju koja vucara ovu dionicu po dnu,jer svi su vani brodari na barem +20% od dna,a ona grebe od dno i grebe i grebe i grebe..stopirali su rast na cca 530-535 jer im ne paše trenutak..sve im pogoduje..od niske likvidnosti,zahvaljujući rohatinskom..do šišanja već izmorenih i ispaćenih ovaca koje su na umoru..ili možda nas sve zajedno zahebava neki komjuter ha ha kojeg je programirao neki doktor tipa sanader ili slično…
znači, cijene vozarina, koje su rekordno niske, nema veze sa cijenom brodara?
zar se nikad ne pitate zašto su cijene vozarina tako niske i zašto nikako da porastu ….
matematika je vrlo jednostavna, a netko je negdje ovdje, ne sjećam se, lijepo stavio graf koji prikazuje koliko novogradnji izlazi u narednih nekoliko godina. sa ovakvom svjetskom trgovinom, potražnjom, nema neke lijepe budućnosti za brodare, jednostavno je nemoguće imati profitabilno poslovanje sa istim brojem brodova u floti…
@dantepu
ako se toliko grade novi brodovi, a po tebi je to neprofitabilna investicija, pa kaj su onda svi toliki naručitelji novih brodova budale ili…………
Atlantska plovidba d.d. prijavljuje otpuštanje 1890 komada vlastitih dionica koje čine 0,1354 % temeljnog kapitala.
Nakon navedenog otpuštanja Atlantska plovidba d.d. posjeduje 17083 komada vlastitih dionica koje čine 1,2241 % temeljnog kapitala.
Dionice su otpuštene po cijeni od 564,82 HRK po komadu.
Svrha otpuštanja dionica je Ugovor o prijenosu.
pa kaj su onda svi toliki naručitelji novih brodova budale ili…………
ne možeš brod naručiti danas, a dobiti ga sutra ili doći u butigu i izabarati jedan pa krenuti s njime u biznis…brodovi se ugovaraju godinama unaprijed pa tako naručitelji prije 2-3 godine nisu znali da će doći do ovakve svjetske krize i žestokog pada cijena vozarina…s druge strane, netko tko gleda unaprijed sad naručuje brod jer će mu 2013. godine pa na dalje vjerojatno donositi dobru zaradu
problem je što se to sve loše reflektira na cijenu dionice te je sve manje ulagača spremno čekati još 1-2 godine da stvari krenu na bolje….naravno, ako se opet ne zalomi nova kriza i duplo dno recesije pa će se potrajati još duže, a mnoge kompanije i propasti
Ivica Šurković,Duško Vladović-Relja i vjerojatno jos 3 osobe podjelile su tih 1890 kom
(…) problem je što se to sve loše reflektira na cijenu dionice (…)
Kako sada izgleda, ako se ubrzo nešto ne promjeni na bolje, reflektirat će se još više…
evo, nisam pogriješio ni u jednom…Capeovi potegli a ATPL ni makac…
Vama je -2,45% ni makac? [lol] [lol] [lol]
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $24199 (UP 300)
BPI Average of the T/C routes $13103 (UP 42)
BSI Average of the T/C routes $14413 (DOWN 2)
BHSI Average of the T/C routes $9986 (UP 41)
ništa ovdje ne pomaže, da BDI naraste +20%, vjerojatno bi ATPL pala za toliko!! [angry]
Dionica prati kretanje cijena ostalih dionica. BDI joj u ovoj fazi događanja na našoj i burzama svijeta ništa ne znači. Ali, izvjesno je da ukoliko BDI nastavi zeleniti, barem pomalo, u slučaju i u vrijeme kad dođe kompletno zeleno ozračje, ATPL bi trebala potegnuti jače od ostalih jer je i pala jače od ostalih. Samo da se mirovinci sjete opet akumulirati ovu dikonicu, ma kad god to bilo. Bit će veselja. Zasad samo strpljenje. [shocked]