Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,78 | 1.626 | 38 | 42,50 | 43,00 | -1,16% |
evo dobrih vijesti za brodare:
The world needs at least 100 million tonnes of additional iron ore supply each year for the next eight years to meet demand growth projections in steel making, miner Rio Tinto said on Thursday.
Nastavlja se rast vozarina pogotovo za cape-ove.
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
svjetske rezerve rasutih tereta u najvećih uvoznika su na minimumu zbog toga što su cijene sirovina špekulativno narasle i zbog kineskih izvoznih kvota koje im je wto naredio da ih olabave+ pritisak novih brodova u kratkom periodu rezultiralo je niskim bdi om,međutim tomu je napokon došao kraj…ovo je i dobro što je drže ovako nisko jer daje malim investitorima priliku za povoljnu kupnju..dakle:čeka se boom panamaxa i početak trgovanja ine koja će podignit likvidnost..a to je pred vratima….
…. ovo s Inom bi moglo potrajati do 12.mj.
danas vjerojatno Capeovi opet vode BDI u plus….naravno nama to neće pomći trenutno ali neka samo BDI raste, kad tad mora se odraziti na cijenu…
u biti nas ne zanimaju cape ovi nego panamaxi i supramaxi ali jedno vuče drugo,tako je bilo dosad,tako će biti i odsad
Marazzi grupa će vjerojatno posati novi vlasnik hotela Grand na Lopudu, ili će omjer vlasništva biti 50-50%, talijani su navodno zainteresirani za širenje businessa na otoku, a ATPL očito pojačava keš poziciju
Marazzi grupa će vjerojatno posati novi vlasnik hotela Grand na Lopudu, ili će omjer vlasništva biti 50-50%, talijani su navodno zainteresirani za širenje businessa na otoku, a ATPL očito pojačava keš poziciju
pošto talijani drže Lafodiju dosta logično da žele Grand jer tada drže monopol i određuju cijene(nema dumpinga nego mogu radit profitabilno sa manje kapaciteta i fiksnih troškova). jedina konkurencija je privatni smještaj što je potpuno druga sfera.
jel znaš išta više…neki link…da znamo po koliko je kupljeno a koliko se traži?
evo, nisam pogriješio ni u jednom…Capeovi potegli a ATPL ni makac…
02 September 2011
Baltic Dry Index (BDI) 1740 +58
Rates
BCI(Cape index) BPI(Panamax index) BSI(Supramax index)
INDEX 2975+168 1630 +6 1379 -1
SPOT 4 TCE AVG(USD) 23899 +1998 13061 +52 14415 -18
@smootko
ajde smutko, objavi podatke o vozarinama, vec smo svi vidjeli lijepi porast i veselimo se tome, a ti jos nista. jer, da ti se ne mijesamo u posao, ipak je to tvoja privilegija…
pa naravno da atpl ne prati bdi niti bilo šta drugo kad padaju vani padamo i mi,kad vani rastu mi stojimo,kažu nemamo snage pratiti rast vanjskih burzi ha ha očito je da se na našoj burzi priliva kriminal i insajderstvo,takva nam je čitava država..pa koja bi budala ulagala u ovo smeće od burze,samo nas još par posljednih mohikanaca dok nas ne ogole do zadnje kune..kakvi ljudi takva i država,kakva država takva i burza..možda za 5-10 godina se stvari poprave ali balkan bio,balkan ostao
Pa više nego evidentno je da cijeloj grupaciji naših domaćih fondova NE odgovaraju realne cijene dionica ..naime apsurd je da su dionice na niskom crobiju imale 50-100 % veće vrijednosti –samo čuvanje Ht-a i napuhavanje INE kao glavnih im dijelova portfelja a puštanje da sve ostalo ode u 3 pm …je kriva politika ….destimuliranjem i držanjem cijena ovak nisko još više destimuliraju i kupnju i daljni porast trgovine …ATPL je eklatantan primjer DOBRE FIRME , BORCA u ovo recesivno vrijeme ali bez potpore i sa puno stiskanja na dole i polaganog gušenja …. ( građevinu nebum spominjal -tam je koma ionak bez granica) ….teško je sad prognozirati jel bu ovo krenulo sad vezano uz BDI ….ili bu čekalo fondovski BDI u hrvata ….jer kak je izledalo na 700 da je dno pa na 600 sad smo tu ..pitanje je
dal im paše i 400? bumo vidli …kak slijepci vele ..al da nas netko dobro za…bava…..to je sigurno !
jel znaš išta više…neki link…da znamo po koliko je kupljeno a koliko se traži?
Evo mogu ja nešto sitno reći, neka se kolega gardist nadoveže pošto mi izgleda da zna više tog iz prve ruke.
Grand je kupila atlantska 2004 za 21 500 000,00 kn od grada Dubrovnika . S obzirom na stanje hotela, obavezu da ga obnovi u roku od 18 mjeseci od pravomoćnosti građevinske dozvole, mali broj soba (65) , konzervatorske uvjete i sl. ja bih rekao da to i nije bila u ekonomskom smislu jako povoljna kupovina, tu se više kupovao spomenik kulture u vrijeme kada se imalo novca, ali to je samo moje mišljenje, a ja nisam baš neki stručnjak za turizam.
Uglavnom napravljen je projekt obnove, dobivena je lokacijska, uskoro će i građevinska vjerojatno i onda u roku od 18 mjeseci mora započeti obnova. Za situaciju s marrazziem znam samo iz novina, kakav će tu biti model neznam, po novinama piše da atpl pregovara o partnerstvu s marraziem, koji će biti model pojma nemam, ja bih volio kad bi se to kompletno prodalo.
Tu bi obnova trebala koštat minimalno 2-3 puta od cijene za koju je hotel kupljen ( to je stvarno jako gruba procjena mene kao građevinara, nisam vidio niti projekt niti troškovnik) i iskreno ne bih volio da atpl sada lupa tolike novce u hotel, pogotovo što marazzi već ima novootvoreni hotel na lopudu kao konkurenciju.