ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

FFA leveli danas opet u porastu. Dakle BDI ide gore. Vidjet cemo kako ce nam mila dionica reagirati danas.

Vaš link

I noga u guzicu je korak naprijed

cape-ovi su strahovito potegnuli, ostali ih prate .

@ alt 333: "gledajući knjigu narudžbi najveće opterećenje novih brodova je za ovu godinu gotovo,a najveće je bilo u šestom i sedmom mjesecu,"……

ovo me veseli , ako je točno.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

i dalje se ignorira rast bdi a…hmmm ovdje stvarno nema pameti….

kakve veze ima BDI više s čime?!? pogledaj EU i USA indexe koji su jučer potonuli po -5% i više, a potop će se nastaviti!
a ti skupa s lorisom maslačiš danima o BDI-u???
vas dvojica od šume ne vidite drvo, nije ni čudo da stalno pušite veliku lovu! loris je ulazio u ATPL na preko 800 kn i od ona trubi isto! [bye]
[/quote]

ne želim stati na ničiju stranu ali lako je americi padati kad im je index pred mjesec dana bio na preko 90% predkriznog tj rekordnog. to je kao da smo mi pred par mjeseci bili na 5000 bodova i sad padamo na 4000. ali ne mi smo bili na 2300 i sad ide zaron na 1900. pa to je ludost. zato i nema love na ovom tržištu. jedini spas je da nas netko kupi.

inače posjedujem atpl(ponovo) po 515.
ali bit će danas i jeftinije

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Većina je u kešu,
Jeli pao dogovor tko će danas žrtvovati dionice za umjetno rušenje ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Kolega i ja smo počeli istovremeno iskazivati interes za ATPL, još prije 2 godine, kad nam je kriza pokucala na vrata (za one s debelim hrastovim vratima i oštećenim sluhom).
Tada je dionica bila 1.380 kn (ispričati ćete me ako se iznos ne poklapa s činjeničnim stanjem od prije 2 godine,..) i kolega je bio uvjeren da niže ne može ići. Ja sam isto bio sklon takvom razmišljanju ali u meni je pravladao onaj kukavički/oprezni pogled "pričekajmo još malo".
Par mjeseci nakon njegove kupovine dionica je bila 700 kn, a ja sam si obećao da kupujem ATPL kad padne ispod 500 kn. Tako i danas razmišljam, iako mi se čini da bi mogla i ispod 400 s obzirom na trenutni optimizam na burzi (ne činjenično stanje) Što od dionice očekujem? Nisam i ne namjeravam kupiti danas za 500 te prodati za 6 mj po 600 zdovoljno trljajui ruke zbog 20% profita u 6 mj, želim određeni novac uložiti u po meni zdravu kompaniju. Sad mi vi recite jesam li utopist ako razmišljam na način: danas ću odvojiti primjerice 20.000 kn na ATPL da bi to sutra (2015.g.) vrijedilo 50.000 kn.

Većina je u kešu,
Jeli pao dogovor tko će danas žrtvovati dionice za umjetno rušenje ?

najbolje da ti lupiš po bidu!
samo, hoće ti biti dosta dionica na kupnji jer ih je samo 569 komada? još kad makneš svoje s kupnje (jer ne smiješ sam sebi prodavati) cijela kupnja je možda 300 komada [undecid]

Koliko rasipanje energije nizašto. Ugledajte se na Japance, na svaku katastrofu reagiraju ispravno i na licima im se ne može vidjeti tuga, neizmjerna bol, stres i slične reakcije kao kod nas Hrvata na brdovitom Balkanu. Kad govore, govore realno, npr da je neki Japanac kupovao Atlansku po 3800 kn, on bi na pitanje što misli o gubitku što ga ima na Atlanskoj mrtav hladan sklopio ruke, kimnuo glavom i nasmiješio se. Ovdje je toliko straha da je vidljiv prostim okom i njegov smrad je užasan. Mesina kojom ste obavijeni je hard disk koji pamti bolje od najmoćnijih NASINIH servera…zato gospodo svako jutro kad se ustanete zamislite sebe u ogledalu kao lik smirenog Japanca, sklopite ruke, nasmiješite se i kimnite glavom. Dobroćudnost vam je formula zdravlja i dugovječnosti, tko je uložio u Atlansku dugovječnost će mu itekako trebati.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

ja uopće nisam spušio veliku lovu niti neću..ne druam ni za gore ni za dole,samo iznosim stvarne činjenice..ništa drugo..ooo ako je većina u cashu to je dobar znak,danas će ih biti još više u cashu..ako bdi nema veze za brodarima onda ni zrak nema veze sa tvojim disanjem…

molim ocitovanje lorisa ..bdi raste atpl pada….PREVARILI SU NAS [lol] [lol] [lol]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

molim ocitovanje lorisa ..bdi raste atpl pada….PREVARILI SU NAS [lol] [lol] [lol]

Ovo je tvoj dan ?

Opet sam se zahebo jutros i kupio 100-ak komada, a već sutra će BDI narasti i ATPL opet pasti [cry]

Sada mi je prosjek pao na 1433 [tongue]

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Kolega i ja smo počeli istovremeno iskazivati interes za ATPL, još prije 2 godine, kad nam je kriza pokucala na vrata (za one s debelim hrastovim vratima i oštećenim sluhom).
Tada je dionica bila 1.380 kn (ispričati ćete me ako se iznos ne poklapa s činjeničnim stanjem od prije 2 godine,..) i kolega je bio uvjeren da niže ne može ići. Ja sam isto bio sklon takvom razmišljanju ali u meni je pravladao onaj kukavički/oprezni pogled "pričekajmo još malo".
Par mjeseci nakon njegove kupovine dionica je bila 700 kn, a ja sam si obećao da kupujem ATPL kad padne ispod 500 kn. Tako i danas razmišljam, iako mi se čini da bi mogla i ispod 400 s obzirom na trenutni optimizam na burzi (ne činjenično stanje) Što od dionice očekujem? Nisam i ne namjeravam kupiti danas za 500 te prodati za 6 mj po 600 zdovoljno trljajui ruke zbog 20% profita u 6 mj, želim određeni novac uložiti u po meni zdravu kompaniju. Sad mi vi recite jesam li utopist ako razmišljam na način: danas ću odvojiti primjerice 20.000 kn na ATPL da bi to sutra (2015.g.) vrijedilo 50.000 kn.

moj savjet je da ne kupuješ. ali ozbiljno. prestresno je to za tebe. na banku i svake godine 4%.

za 5 godina 20000 će ti vrijediti 25000. a ti mirno spavaš.

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Koliko god ovaj pad bio brutalan, meni dugoročno odgovara. Naravno da je orkestriran, vidi se obrazac iz aviona. Poanta je u tome da što više drhtavih ručica rasproda dionice. I rast će biti brutalan. Do kraja mjeseca, preciznije od 26.08. vjetar će promijeniti smjer. Stojim pri svome: do kraja godine zaradit ću na ovoj dionici 50%, svu dobit iznad toga zadržavam u dionicama pa neka se pacaju za bolja vremena.

New Report

Close