ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bogami danas brodari i nisu loše prošli s obzirom da su velike banke čili su vlasnici poznate obitelji ponovo kao nakon 1 svjetskog rata navalili sijat paniku po Europi sa ciljem zaduživanja novih 200 i više miljardi. Kad se več ne može zaduživat Amerika zaduživat će se bogami Europa.

Najveći pad europskih dionica od 2009., DAX i CAC zaronili više od 5 posto

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

i dalje se ignorira rast bdi a…hmmm ovdje stvarno nema pameti….

Bogami danas brodari i nisu loše prošli s obzirom da su velike banke čili su vlasnici poznate obitelji ponovo kao nakon 1 svjetskog rata navalili sijat paniku po Europi sa ciljem zaduživanja novih 200 i više miljardi. Kad se več ne može zaduživat Amerika zaduživat će se bogami Europa.

Najveći pad europskih dionica od 2009., DAX i CAC zaronili više od 5 posto

vidim da je cinizam najbolje što možete ?

evo da vam pomognem oko glavne obitelji koja i danas hara svijetom ;

"Svjetsko je gospodarstvo opasno blizu recesiji zbog dužničke krize u eurozoni i slabosti američkoga gospodarstva, poručili su analitičari Morgan Stanleyja" business.hr ( danas )

Inače obitelj Morgan ovim izaziva svoj veliki profit jer su po običaju koji rade više od 100 godina povukli novac s tržišta i evo panike. Kada sve cijene dovoljno padnu ponovo će napraviti nekoliko velikih akvizicija za male novce, uostalom kao zadnjih 100 godina.
Znači sva mudrost svjetske ekonomije se svodi na jednostavn recept ponude i potražnje za novcem.
Sada smo u vremenu velike potražnje, ali Morgan obitelj smatra da kamate nisu dovoljno velike za njihovo kreditiranje kako Amera tako i svih ostalih. Iz prostog razloga izazivaju krizu koja se uvijek prenese na stanovništvo i Vlade raznih zemalja pod pritiskom socijalnog bunta podižu kredite od MMF i sl. tzv. međunarodnih institucija koje kontrolira i financira obitelj Morgan .
Zašto bi Morganovi Americi posudili novac, odnosno odobrili kredit za 2-3% kamata, kada mogu za isti novac dobiti 5-6 %, a to je najbolje napraviti preko financijske krize izazvanom povlačenjem novca s tržišta .

FED ili Američke državne rezerve su u njihovom vlasništvu, privatnom Morganovom, čisto na zanje gospodine inžinjeru . U njihovom vlasništvu je i američka vojna industrija kao i rudarstvo, kao ………

Sutra je očito dan trejdera i moje pisanje ih neće zaustaviti, svaka kriza na burzama je kao poklon paket trejderima, a ja sam samo želio proširiti okvire vaših uskih pogleda na problematiku svijestske ekonomije pa tako i brodara.

Ali ima jedna jako POZITIVNA OKOLNOST, isto tako povijesno dokazano, a ona govori;

Sve što Morganovi javno pišu je kontra istini odnosno njihovoj namjeri koju će sprovesti u djelo, iako u početku pokažu da misle ozbiljno i sve prestraše, brzo ploču okrenu u svoju korist.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

ti bahati gadovi dižu bilijune dolara a u africi umiru od gladi i žeđi,i to im je demokracija-kapitalizam-smeće namjenjeno bogaćenju 5% ljudi dok 95% pati sve više i više…sad su im poslali malo kikirikija od pola milijarde dolara..mislim da su sve rasuti tereti ha ha..al doći će i vrijeme kad će ti gadovi napumpati bdi do bola..mislim da to upravo rade..samo što to nitko ne kuži,a plaše investitore da će u 2012. oj biti vozarine jako nisko..lažu ovce,a ovce ko ovce,,.gdje jedna tu i sve za njom…prvo trče niz brdo pa se zalaufaju,pa ne mogu zakočit pa polome noge,do tada su pastiri već na pola puta prema vrhu…

http://data.cnbc.com/quotes/DRYS/tab/2%5Bquote name=alt333]
mene samo zanima u čemu prodavatelji brodara trenutno vide insiraciju?
[/quote]

Gospodinu sa nagradama iz matematike sam rekao over & out ali ipak je nešto ostalo nedorečeno. Veliki mag javio se prvi put na ATPL u osmom mjesecu lani i za pretpostaviti ušao u dionicu atpl. Vodilja mu je možda bila TA koju je postao 13.08.2010 i imate je u priogu.
Evo i komentara pametnog kolege za TA iz tog perioda.

Prema TA analizi od 18 indikatora čak 14 previđaju rast ATPL, a to dugo nisam vidio ni na jednoj dionici.

Unquote

Većina mu je signala bila kupi. Cijena dionice bila je 834 kune. Danas je cijena dionice 508 kuna ili gubitak od 326 kuna po dionici. U postotku to bi bilo cca 40%. Gadno, moram priznati. I nema na vidiku rasta koji bi gubitak smanjio ili preokrenuo u dobitak . Tračak nade je rast BDI-ja zadnjih 10-tak dana. Utopljeni se i za slamku hvata. Kad se pribroji gubitak na nekim drugim dionicama (Đakovština) ako je vjerovati pisanju kolega forumaša sasvim je jasna nervoza vrsnog matematičara sa nagradama. Ali gle, matematika ga i u slučaju atpl iznevjerila i onda ostaje samo bijes kad kolege ili ja stavimo na forum loše prognoze za brodare. I to bi zaista bilo sve vezno za kolegu sa ružnim naoćalama.

kretanje bdi a je jako teško pogoditi jer je špekulativan..to sam već davno rekao..tj. može se namjestiti pad i rast pomoću nekih elemenata..gledajući knjigu narudžbi najveće opterećenje novih brodova je za ovu godinu gotovo,a najveće je bilo u šestom i sedmom mjesecu,zato sam potkraj sedmog počeo kupovat brodare…eee techman bio si u pravu kad si rekao da će me uhvatit na bidu na jdpl,baš jučer me uhvatilo na 108,67..hvala bogu…kad gledam omjer cijene dionice naših brodara i kretanje bdi a zaključujem da su dionice podcijene od 20-30%..ali ni to me ne čudi jer naši investitori inače pale kao golf na bjelašnici..i cijede paničare ko limun-do zadnje kapi..i danas se očekuje nastavak rasta bdi a..pa sretno prodavačima iscjeđenih limuna….

kakve veze ima BDI više s čime?!? pogledaj EU i USA indexe koji su jučer potonuli po -5% i više, a potop će se nastaviti!
a ti skupa s lorisom maslačiš danima o BDI-u???
vas dvojica od šume ne vidite drvo, nije ni čudo da stalno pušite veliku lovu! loris je ulazio u ATPL na preko 800 kn i od ona trubi isto! [bye]

Moje pisanje je isključivo odraz mojeg razmišljanja u određenom trenutku, a ne savjet za kupnju/prodaju dionica.

Ispravak netočnog navoda. U zadnjem postu imam tipfeler. TA je postana 13.08.2010 a ne 13.09.2010. Ispričavam se iako se bit ne mijenja.

Baltic Dry 1.414,00 +3,14% 18/08
Baltic Capesize 2.124,00 +5,41% 18/08
Baltic Panamax 1.597,00 +0,76% 18/08

BDI i dalje raste, znači nije dobro ?

@kolega Techman
Neki pišu da sam ATPL kupovao na 700, drugi kao Vi na 834, a "upitnik9" i na 1000. Valjda koliko je tko ljut na mene toliko napiše ? Ma ako vas to vesli na 1500 sam kupovao, samo budite zadovoljni !

Naučio sam gubiti u životu,
a ovo na burzi je mali dio, samo novac, a moje iskustvo nije za većinu ljudi i zato vas razumijem [thumbsup]

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Baltic Dry 1.414,00 +3,14% 18/08
Baltic Capesize 2.124,00 +5,41% 18/08
Baltic Panamax 1.597,00 +0,76% 18/08

BDI i dalje raste, znači nije dobro ?

@kolega Techman
Neki pišu da sam ATPL kupovao na 700, drugi kao Vi na 834, a "upitnik9" i na 1000. Valjda koliko je tko ljut na mene toliko napiše ? Ma ako vas to vesli na 1500 sam kupovao, samo budite zadovoljni !

Naučio sam gubiti u životu,
a ovo na burzi je mali dio, samo novac, a moje iskustvo nije za većinu ljudi i zato vas razumijem [thumbsup]

kakve veze ima BDI više s čime?!? pogledaj EU i USA indexe koji su jučer potonuli po -5% i više, a potop će se nastaviti!
a ti skupa s lorisom maslačiš danima o BDI-u???
vas dvojica od šume ne vidite drvo, nije ni čudo da stalno pušite veliku lovu! loris je ulazio u ATPL na preko 800 kn i od ona trubi isto! [bye]
[/quote]
Mislim da je rast BDI-a ipak važan u cijeloj priči, npr. DRYS je prije nekoliko dana bio na 2,2 dolara, danas je na 2,95, i to ipak nešto znači. Iako i brodari vani uglavnom padaju, čini mi se ipak manje nego ostali sektori

Moram priznati da sam očekivao burniju reakciju ali izgleda da je ovaj put bilo "u sridu". Hebi ga nemoš proti argumenata a tvrditi nisam ja bi dotuklo i one zadnje atome uvjerljivosti ako ih još ima. BDI ide gore. Naravno. Ići če on i dolje i gore. Ovi zeleni na brodarima prolaze ono šta smo mi odradili još 2008-9 i zaključili da je jedina logika ns ZSE činjenica da logike nema.

New Report

Close