Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
Moje mišljenje je da je osnova svega solventnost ATPL. Vrijeme likvidnosti je riješeno općenito u svijetu. Osnova je solventnost kompanije. ATPL je tu itekako čista i sigurna pa nema straha od ničega za nju. Općenito je trend brodara u svijetu negativan, al bitno je da BDI nije pao na povijesne minimume i neće. U cijenu ATPL uključen je pad cijene od prodaje brodovlja i time njena knjigovodstvena vrijednost. Sasvim je sigurno da silne grčke brodske kompanije imaju probleme i da im knjigovodstvena vrijednost kudikamo precijenjena u odnosu na ATPL.
Moje razmišljanje je stečaj pojedinih brodskih kompanija, gdje će veliki dio brodovlja ići ili u rezališta ili u prodaju. To je kratkoročan događaj koji je već u cijeni.
Što nakon toga? 2013-2014 može donijeti snažniji rast cijena brodskih cikličkih dionica prije svega u stabilnim brodskim kompanijama,a ATPL je ipak dio njih i to je svima jasno.
Kako konkurencija bude odumirala, a svijet ipak ne bude tonuo u 2.val recesije jasno je da oporavak u svjetskom gospodarstvu je počeo i nastavlja i kao takav nudi priliku ulaganja u brodske dionice tipa ATPL ili JDPL. 2014.g. očekujem ATPL na razinama 1500-1800kn.
…a šta ako ipak uđemo ponovno u recesiju!?Prvi puta je ATPL roknula s cca 3.800,00 kn na cca 500,00kn!
Sad smo na cca 535,00 kn,proporcionalno =………… [cry]
da sve ne izgleda tako bajno i nemoguće pročitajte u nastavku Roubinia
http://hr.seebiz.eu/makroekonomija/nouriel-roubini-marx-je-bio-u-pravu-kapitalizam-moze-unistiti-samog-sebe/ar-11200/
Ako netko prati građevinu može primjetiti da male kompanije odumiru i izumiru, ostaju giganti poput Viadukta, IGH, Hidre, INGRE, Konstruktora i Dalekovoda.
Kad-tad građevina će ponijeti oporavak u našoj domovini,a onda ove cijene zaboravite.
Jer samo 1 VELIKI POSAO bi spustio fundamente jako jako nisko da bi bili ne prejeftini nego bagatela.
A to kad se dogodi onda i rast od 300-400% neće biti nestvaran već opravdan, a time potaknuti i veći zamah. Slično je i u brodogradnji, kamo sreće da neke grčke kompanije se što prije poskliznu i bankrotiraju jer bi to ubrzalo oporavak ATPL i JDPL.
[/quote]
Daj za nas polupametne lijepo napiši koja je tvoja jasna poruka, jer ni ja ne razumijem što pišeš i koja je poruka.
Nemoj se ljutiti, ali više sam u okruženju ovih što se služe hrvatskim jer nemožemo svi biti Englezi !
[/quote]
Ma nema se tu šta puno filozofirat. Postoje izvještaji koje pišu firme i izvještaji koje pišu neki drugi. Jedan kaže da je čaša poluprazna a drugi da je polupuna. Ovo da je polupuna ljepše zvuči. Pogledaj šestomjesečnu bilancu i pokušaj u njoj vidjeti "snažan rast" kako sugerira članak. Kad se troškovi uspjevaju rezati 31% ja to vidim kao rasipnost godinu prije ili je voda do nosa pa je rezanje stvar preživljavanja. Ako je rezanje stvar preživljavanja onda ne možemo govorit o snažnom rastu dobiti.
Ma mogao bih još elaborirati ali danas je nedjelja i nisam za teške teme. Rađe odoh na gin tonic.
Daj za nas polupametne lijepo napiši koja je tvoja jasna poruka, jer ni ja ne razumijem što pišeš i koja je poruka.
Nemoj se ljutiti, ali više sam u okruženju ovih što se služe hrvatskim jer nemožemo svi biti Englezi !
[/quote]
Ma nema se tu šta puno filozofirat. Postoje izvještaji koje pišu firme i izvještaji koje pišu neki drugi. Jedan kaže da je čaša poluprazna a drugi da je polupuna. Ovo da je polupuna ljepše zvuči. Pogledaj šestomjesečnu bilancu i pokušaj u njoj vidjeti "snažan rast" kako sugerira članak. Kad se troškovi uspjevaju rezati 31% ja to vidim kao rasipnost godinu prije ili je voda do nosa pa je rezanje stvar preživljavanja. Ako je rezanje stvar preživljavanja onda ne možemo govorit o snažnom rastu dobiti.
Ma mogao bih još elaborirati ali danas je nedjelja i nisam za teške teme. Rađe odoh na gin tonic.
[/quote]
Jeli se ti to malo praviš Englez ili samo pišeš hrvatski, a misliš engleski ?
Vidim da se počelo izmišljati probleme ATPL-a u nedostaku problem ?
Ako netko prati građevinu može primjetiti da male kompanije odumiru i izumiru, ostaju giganti poput Viadukta, IGH, Hidre, INGRE, Konstruktora i Dalekovoda.
Kad-tad građevina će ponijeti oporavak u našoj domovini,a onda ove cijene zaboravite.
Jer samo 1 VELIKI POSAO bi spustio fundamente jako jako nisko da bi bili ne prejeftini nego bagatela.
A to kad se dogodi onda i rast od 300-400% neće biti nestvaran već opravdan, a time potaknuti i veći zamah. Slično je i u brodogradnji, kamo sreće da neke grčke kompanije se što prije poskliznu i bankrotiraju jer bi to ubrzalo oporavak ATPL i JDPL.
…glede građevinara informiran si kao da pratiš samo dnevnih HTV-1!Za tvoju informaciju jedno kinesko selo ima građevinsku firmu veličine ovih naših 6 koje si nabrojao i nazvao "giganti"…o veličini ostalih… nema smisla ni otvarati temu…
…glede Grčke.Znaš li ti zašto je Grčka ušla u EU,čiji se tamo vrtio kapital i čiji interesi vladaju…?
Prizivat bankrot Grčkih kompanija…a Hrvatskih veličat je doslovno samo tvoja mašta (želja za brzom zaradom na burzi)
…glede naših biznismena ala Sanader,u prilogu pročitaj poinešto i o jednom Grčkom…. [thumbsup]
http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Aristotle_Onassis&ei=ec1ITpjmBcaXOp3P6PED&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CDIQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Donassis%26hl%3Dhr%26biw%3D1280%26bih%3D841%26prmd%3Divns
Bože sačuvaj kakva se ovdje bezvezna ekipa skupila.
Imam ATPL i uopće ne pratim ovu temu.
Ima li itko od vas pojma kako se računa vrijednost brodarskih kompanija ili vam je samo bitno da se za tjedan dana dionica proda po 5% većoj cijeni?
Zapravo ,ne trebate ni odgovoriti jer već znam odgovor,doviđenja.
Bože sačuvaj kakva se ovdje bezvezna ekipa skupila.
Imam ATPL i uopće ne pratim ovu temu.
Ima li itko od vas pojma kako se računa vrijednost brodarskih kompanija ili vam je samo bitno da se za tjedan dana dionica proda po 5% većoj cijeni?
Zapravo ,ne trebate ni odgovoriti jer već znam odgovor,doviđenja.
Pa što ako netko izračuna da ATPL vrijedi cca.1200 kuna po dionici, u ovim okolnostima na ZSE to ne znači ništa. Možemo mi ovdje razglabati koliko vrijedi ATPL, Adris ili DLKV (sve su naravno jako podcijenjene) ali ako nema jačeg interesa za kupnju sve je moguće, pa i dalji pad dionica.
Osobno priželjkujem kupnju ZSE od nekog jačeg regionalnog igrača (Beč bi bio idealan), a neki jači IPO tipa HEP-a pridonio bi oživljavanju burze i konačno bi se pojavili novi igrači, bez toga sve je preljevanje iz šupljeg u prazno.
Fondovi su jedini što imaju kakvu takvu lovu za investiranje na TK u RH, i oni su valjda kupovali HT ovih dana, mogu podići tu dionicu za 10-ak% kad požele, ubrati će i dividendu od 5-10% i mozak na pašu, istini za volju i ja bi se tako ponašao na mjestu fond menađera.
Što se konkretno ATPL tiče za nju nema zime, najvažnije je da oni imaju značajnu količinu keša na računu, hoteli Lapad i Hilton rade odlično ovu godinu uz relativno visoke cijene, pa to postaje lijepa priča, a njuškaju se i prilike na marketu za "akvizicije" i daljnje pojačanje nosivosti flote, svaka čast na hrabrosti novom CEO.
i jdpl vrijedi 300 kuna po dionici pa je sada na 115……i niko ne želi ga kupovati,a kad bude na 200 svi će hrliti za njim tako je to na burzama diljem svijeta…treba ploviti mimo mase i kupovati kad niko neće a prodavati kad svi kupuju..to j jako teško ali se mora jednom naučiti….sadašnja cijena atpl je smiješna,ali dok god ima onih što prodaju na ovim cijenama ona neće naprijed…žalosno ali istinito kad je burza nelikvidna i plitka…
Jeli se ti to malo praviš Englez ili samo pišeš hrvatski, a misliš engleski ?
Vidim da se počelo izmišljati probleme ATPL-a u nedostaku problem ?
A loris moj i ti si jedan od onih talenata koji misle da će nečije pisanje na ovom frumu dignuti ili spustiti cijenu dionice. Naravno da ATPL ima probleme i to pogoleme. Zar misliš da režu troškove 31% u šest mjeseci jer im je jako dobro???
dionice na zse bi mogle skočiti idući mjesec kad se odblokira trgovanje sa ininom dionicom…jer izgleda da će mol nastaviti kupovati inine dionice što će prouzročiti veću likvidnost i time i pravednije cijene od sadašnjih…
dionice na zse bi mogle skočiti idući mjesec kad se odblokira trgovanje sa ininom dionicom…jer izgleda da će mol nastaviti kupovati inine dionice što će prouzročiti veću likvidnost i time i pravednije cijene od sadašnjih…
nažalost prijatelju kad ameri padaju mi padamo pa teko nam med i mlijeko što neki kažu.