ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 03:14
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Quote Trade Winds

Atlantska Plovidba cut back

Earnings slashed for Croatian bulker owner in first half as revenues drop.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Ima jedna zanimljivost koju sam upravo primjetio. Gornji copy/paste je iz zadnjeg Trade Winda. Na desnoj strani od ovog posta u Vezano-Clanci pod brojem 1 je ćlanak sa naslovom "Snažan rast dobiti Atlantske plovidbe". Ništa čudno nebi bilo da članak nije datiran 28.07.2011. Ko je ovde lud??? [huh] [sad] [undecid]

Ima jedna zanimljivost koju sam upravo primjetio. Gornji copy/paste je iz zadnjeg Trade Winda. Na desnoj strani od ovog posta u Vezano-Clanci pod brojem 1 je ćlanak sa naslovom "Snažan rast dobiti Atlantske plovidbe". Ništa čudno nebi bilo da članak nije datiran 28.07.2011. Ko je ovde lud??? [huh] [sad] [undecid]

lud je onaj tko čita samo naslove a ne sadržaj iz kojeg se vidi odakle dobit i tko je kako interpretira.
šala mala…al tako je [cool]

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Draga Rita savjetujem ubrzani tečaj Engleskog i nije šala mala. [lol]

Baltic Dry 1.287,00 10,00 0,78% 12/08
Baltic Capesize 1.851,00 15,00 0,82% 12/08
Baltic Panamax 1.520,00 19,00 1,27% 12/08

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

ajde da sam i ja nešto kupio jeftinije od vas kolega. uvijek kupite po dnu. [lol]

Mezio sam ja po 505kn kolega! Al sam prodao na 555kn i opet kupovao na 525kn.
Slično zatrejdao sve dionice i povećao na padu portfelj 6% po broju dionica u samo 2 burzovna dana.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Što trkenjišete o vrijednosti Atlanske…
Trenutno smo na smiješno niskoj cijeni, a vrlo brzo će i vrijeme to pokazati…
Čisti zicer na ovim cijenama… [cool]

Čista 100 od mene!
Znaju svi da je jeftino,al naravno opet će se meziti po 1300kn i pričati kako je jeftina dionica.
I ona opet slijedi plaćeni članak, ATPL na 1300kn je podcijenjena!

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

kupovsi prodavao ssi molim te da budem fin makni se od kompa.

Draga Rita savjetujem ubrzani tečaj Engleskog i nije šala mala. [lol]

dragi kolega vjerujte da ne treba. iako uvijek može bolje. a vi kad vam se već daju tipkati velika slova naučite hrvatski pa ih tipkajte samo tamo gdje treba. a i ćlanak se piše sa č. eto kad već cjepidla…e. [lol]

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

@ Rita

Draga kolegice. Što se tiče hrvatskog pravopisa zaista ste u pravu. Zadnjih 20 + godina uglavnom radim u okruženju koje koristi Engleski jezik i tu se bolje snalazim. Na žalost na forumu nema spell checkera za Hrvatski jezik i tu smo gdje smo.
Što se tiče posta mislim da se treba koncentrirati na sadržaj a ne na formu a to je izgleda ono što vi ne razumijete u postu o ATPL.

Quote Trade Winds

Atlantska Plovidba cut back

Earnings slashed for Croatian bulker owner in first half as revenues drop.

Daj za nas polupametne lijepo napiši koja je tvoja jasna poruka, jer ni ja ne razumijem što pišeš i koja je poruka.

Nemoj se ljutiti, ali više sam u okruženju ovih što se služe hrvatskim jer nemožemo svi biti Englezi !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Moje mišljenje je da je osnova svega solventnost ATPL. Vrijeme likvidnosti je riješeno općenito u svijetu. Osnova je solventnost kompanije. ATPL je tu itekako čista i sigurna pa nema straha od ničega za nju. Općenito je trend brodara u svijetu negativan, al bitno je da BDI nije pao na povijesne minimume i neće. U cijenu ATPL uključen je pad cijene od prodaje brodovlja i time njena knjigovodstvena vrijednost. Sasvim je sigurno da silne grčke brodske kompanije imaju probleme i da im knjigovodstvena vrijednost kudikamo precijenjena u odnosu na ATPL.
Moje razmišljanje je stečaj pojedinih brodskih kompanija, gdje će veliki dio brodovlja ići ili u rezališta ili u prodaju. To je kratkoročan događaj koji je već u cijeni.
Što nakon toga? 2013-2014 može donijeti snažniji rast cijena brodskih cikličkih dionica prije svega u stabilnim brodskim kompanijama,a ATPL je ipak dio njih i to je svima jasno.
Kako konkurencija bude odumirala, a svijet ipak ne bude tonuo u 2.val recesije jasno je da oporavak u svjetskom gospodarstvu je počeo i nastavlja i kao takav nudi priliku ulaganja u brodske dionice tipa ATPL ili JDPL. 2014.g. očekujem ATPL na razinama 1500-1800kn.

New Report

Close