ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 05:59
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kolega loris, čitam malo ovaj topic i vidim da ste prije koji dan napisali da je ATPL podcijenjen u odnosu na strane brodare jer npr. eagle bulk shipping (EGLE) ima book preko 2. Ne sumnjam u vaše dobre namjere pa me čudi da sam pronašao da im je book 0.17 što bi značilo da je ATPL ipak precijenjen, ili ja nešto krivo gledam?

http://ycharts.com/companies/EGLE/key_stats

http://moneycentral.msn.com/investor/invsub/results/compare.asp?Page=PriceRatios&symbol=US%3aEGLE

dajte ubuduće povucite post koji sam pisao !

Međutim onda ste mogli napisati i ostalo ili da Eagle Bulk posluju negativno i imaju nekav dokap sa znatnim povećanjem dionica dok ATPL je povećala dobit 5 puta i posluje pozitivno bez dokapa.

http://www.eagleships.com/phoenix.zhtml?c=189576&p=irol-newsArticle&ID=1592793&highlight=

Zato kada bi dionice Eagla Bulk bile izlistane na ZSE, prema našim pravili vrijedile bi još i manje nego u NewYourk-u.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Zašto? Dragi moj loris sam si odgovorio sa zadnjim linkom.

kolega, što to ??? Pa i ATPL je danas pala 10%, a HR nije jednom nogom u bankrotu kao Ameri ?

evo prije ste nam pokazali dionice brodara u Americi uz objašnjenje da bi tako trebalo padati i kod nas.
OK, pogledao sam zadnji izvještaj od jednog brodara ili najvećeg među njima, bar tako kažu ;
http://www.eagleships.com/phoenix.zhtml?c=189576&p=irol-reportsOther

i zaključio da je poslovanje ATPL za njega lijepi san u postocima naravno !!!!!

Onda sam vidio da se dionica trguje na preko 2 BV, a ATPL na 0,5, a onda sam i vidio da Ameri svakako više nisu kriterij za dionice jer su pred stečajem kao cijela država.

[/quote]

Nema problema, evo citata.
Ne znam za nikakav dokap, ali na svom zadnjem postu sam dao link na kojem imate usporedbe P/b i P/E nekoliko vodećih stranih brodara i svima su pokazatelji najmanje dvostruko bolji nego ATPL-u kolji je povećao dobit prodajom brodova i zrakoplovne kompanije. Dakle pitanje je tko kome tu uvaljuje ove dionice na 0,5 booka. Bit će da je zato što su iz Dubrovnika pa se mora još malo nadoplatit kad su tako luksuzni [kiss]

Ekipa je već prošla Lučko na putu prema moru, ostavili program da rutinski odradi današnji dan, dakle ote se kupati i ugasite kompiće.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Što trkenjišete o vrijednosti Atlanske…
Trenutno smo na smiješno niskoj cijeni, a vrlo brzo će i vrijeme to pokazati…
Čisti zicer na ovim cijenama… [cool]

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

Zašto? Dragi moj loris sam si odgovorio sa zadnjim linkom.

kolega, što to ??? Pa i ATPL je danas pala 10%, a HR nije jednom nogom u bankrotu kao Ameri ?

evo prije ste nam pokazali dionice brodara u Americi uz objašnjenje da bi tako trebalo padati i kod nas.
OK, pogledao sam zadnji izvještaj od jednog brodara ili najvećeg među njima, bar tako kažu ;
http://www.eagleships.com/phoenix.zhtml?c=189576&p=irol-reportsOther

i zaključio da je poslovanje ATPL za njega lijepi san u postocima naravno !!!!!

Onda sam vidio da se dionica trguje na preko 2 BV, a ATPL na 0,5, a onda sam i vidio da Ameri svakako više nisu kriterij za dionice jer su pred stečajem kao cijela država.

[/quote]

Nema problema, evo citata.
Ne znam za nikakav dokap, ali na svom zadnjem postu sam dao link na kojem imate usporedbe P/b i P/E nekoliko vodećih stranih brodara i svima su pokazatelji najmanje dvostruko bolji nego ATPL-u kolji je povećao dobit prodajom brodova i zrakoplovne kompanije. Dakle pitanje je tko kome tu uvaljuje ove dionice na 0,5 booka. Bit će da je zato što su iz Dubrovnika pa se mora još malo nadoplatit kad su tako luksuzni [kiss]
[/quote]

pa što ne napišete istinu ?

evo sama kompanija vam piše ovako, odnosno da posluju s gubitkom ;

Net reported loss of $1.4 million or $0.02 per share (based on a
weighted average of 62,571,322 diluted shares outstanding for the
quarter), compared to net income of $11.0 million, or $0.18 per share

GDJE SE ONI MOGU MJERITI S ATPL , U ČEMU ? Što imaju brodove ?

Najbolje da se vratite u IGH tamo vam uskoro ide dokap po ingrinom receptu i uživajte !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

A što je sa drugim brodarima koje isto možete vidjeti na linku koji sam stavio, imaju svi valjda gubitak ili printaju dionice? Jedino ih ATPL šiša prodajom svojih tvrtki i brodovlja.
Spomenuo sam eagle samo zato što ste naveli da se trguje po 2 booka, a to ne odgovara stvarnosti.
U daljnju analizu neću ulaziti, neka svatko usporedi te brodare s ATPL i donese zaključak za sebe.

Izgledan snažniji rast vozarina danas.

U prijevodu snažniji pad Atlanske. Taj rast je bio uračunat kad je cijena bila vrtoglavih 800 KN.
[/quote]

Mislim da je u ovu cijenu uračunat i tvoj strah.

Izgledan snažniji rast vozarina danas.

U prijevodu snažniji pad Atlanske. Taj rast je bio uračunat kad je cijena bila vrtoglavih 800 KN.
[/quote]

Mislim da je u ovu cijenu uračunat i tvoj strah.
[/quote]
A kolika će biti cijena kad se tvoji strahovi realiziraju?

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Capesize 10.642 dollar (+ 1,5 prosent)
Panamax 12.149 dollar (+ 1,3 prosent)
Handysize 9.455 dollar (- 0,5 prosent)
Supramax:13.119 dollar (+ 0,7 prosent

Eto, nije baš značajno, ali kreće se. To je najvažnije.

već 3. dan

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Evo malo i dugoročnijih grafova. Ozbiljni invesitori znaju snagu i vrijednost kompanije.
Po funamentima vrijedi 1300kn po mojoj računici, al ok je meni plaćati 530kn.
+ATPL i danas i nastavljam dok ima paničara!

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Evo malo i dugoročnijih grafova. Ozbiljni invesitori znaju snagu i vrijednost kompanije.
Po funamentima vrijedi 1300kn po mojoj računici, al ok je meni plaćati 530kn.
+ATPL i danas i nastavljam dok ima paničara!

ajde da sam i ja nešto kupio jeftinije od vas kolega. uvijek kupite po dnu. [lol]

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

New Report

Close