Slažem se da se ATPL trenutno može akumulirati ako se želi ali na duži rok…
Svi koji danas budu kupovali i koji očekuju brzu zaradu mogli bi se neugodno iznenaditi…
Nagovor na prodaju je i dalje jak , dobro je dobro [thumbsup]
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $9289 (DOWN 119)
BPI Average of the T/C routes $11995 (DOWN 66)
BSI Average of the T/C routes $13110 (DOWN 51)
BHSI Average of the T/C routes $9868 (DOWN 76)
@loris i vozarine su sve niže, dobro je dobro, ne može bolje
od danas idemo na dah, ovo je sve bilo uz pomoć opreme
Slažem se da se ATPL trenutno može akumulirati ako se želi ali na duži rok…
Svi koji danas budu kupovali i koji očekuju brzu zaradu mogli bi se neugodno iznenaditi…
Nagovor na prodaju je i dalje jak , dobro je dobro [thumbsup]
[/quote]
Nije nagovor, danas ne planiram kupovati ATPL.
Ali planiram dokupiti na 5xx ako me pogodi ovaj tjedan takav razvoj situacije…
I to na duži rok, naravno…
od danas idemo na dah, ovo je sve bilo uz pomoć opreme
Bogami spremaj i mješavinu. Bez nje nema dubokih zarona.
Jedostavno, brodari su pušioničarski biznis u svjetskim okvirima zbog previše brodova. Padne li DJI ispod 12.000 i DAX ispod 7.000, a trend je takav, ode i Crobex ispod 1.600 brzopotezno. Ima Adris još bolje fundamente, može podijeliti do sada neviđenu dividendu pa tavori i čmari i neće uzbrdo jer je to pušioničarski biznis u hrvatskim okvirima (ljudi se ostavljaju pušenja, kupuju sve jeftinije cigarete i sl.).
(U.S. stocks fell five straight days, driving the Standard & Poor’s 500 Index to its biggest weekly loss in a year, as lawmakers’ failure to agree on raising the federal government’s debt limit brought the nation to the brink of default.)
Ima jedna strašna činjenica na ZSE, a to je da je u igri premalo svježe love (stranaca nema, država isisava mirovince) i previše špekulanata je izgubilo novce te su odustali do daljnjega barkati po močvari. Stoga je, dragi moj loris, zaludu govoriti da je neka dionica niska, fundamenti ovakvi ili onakvi. Samo špekulacija pokreće dionicu, a kod ATPL ne vidim ništa što bi špekulaciju potaklo.
nebi se cudio da nakraju i bude cjena blizu vladovog targeta ,cak je i najavio vremensko razdoblje kraj 2011-2012 ,sretno imaocima
[/quote]
Koji je vladov target??
Ovo sam očito propustio ,zapamtiti..
Ako se ne varama VLAD je predviđao 2012.g. ATPL na cijeni 190kn.
Iako po mojim analizama ako bi išlo tako nisko onda ni 120kn nije nemoguće.
No, ipak te cijene nećete vidjeti dragi burzovni mešetari.
lacoste @ cca 200 kn…tad mi je to izgledalo nemoguce…nakon 3 godine…druga prica….
200 kn x cca.1.400.000 dionica = 280 miliona kn / cca. 5 kn $ = 56 miliona $
imovina ATPL krajem 2012. sa 7 novogradnji i poslovnom zgradom cca. deset puta toliko…
pametnom dosta