ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

polugodisnji rezultati mogli bi nas pozitivno iznenaditi.ponovit cu razloge:
1.pomorstvo posluje pozitivno,
2.rijesili se najtezeg utega, avioprijevoza,
3.prodali dva starija broda (Getaldic sagrađen 1996.g. i Gundulic sagrađen 1997.g) za 31.mil.$,
4.hoteljersto bolje posluje nego lani.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Teško da bi čak mogli i minus napraviti, ali je daleko od nekog velikog profita, to je problem!

Vremena su takva da malo tko ima veliki profit, ako ga uopće i ima. Ali i profit treba uzeti s mrvom soli, uzmi npr. trošak amortizacije i koliko on utječe na dobit, a koliko stvarno brodovi gube na vrijednosti.

Buy When There's Blood In The Streets

ma dobro imaju oni casha daleko od toga,i opet taj cash oplemenjuju,ako je to tako vrijedna i kvalitetna firma zašto je onda na 2 years low prize?dubrovnik je pun gostiju ja sam blizu pa znam..samo da krene potražnja iz brazila kroz panamski kanal-kad se to zahukta bit će atpl ko cura,a to će biti vrlo brzo….po mom mišljenju…

05 July 2011

Baltic Dry Index (BDI) +9 1428

BPI +12

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $13586 (UP 351)
BPI Average of the T/C routes $12744 (UP 100)
BSI Average of the T/C routes $13510 (DOWN 80)
BHSI Average of the T/C routes $10490 (DOWN 54)

prijatelju nisi ti ni kupuo a ni prodao, kupio si 3 dionice prodao 2 i kaj je na kraju to. ništa

tako da, svi oni koji vjeruju skupljaju, BDI će okrenuti smjer, pa da konačno i mi se ustabilimo iznad ovoh 700 kuna

zeki li se ovaj što želi kupiti 4200 po 0,12 kn ? [cool]

SLOBODNA TRGOVINA WTO presudio u korist Evropske Unije, SAD i Meksika protiv kineskog ograničavanja izvoza Autor/izvor: SEEBiz/Beta
Datum objave: 06.07.2011. – 04:08:11
GENEVA – Odlučujući po žalbama Evropske Unije, SAD i Meksika, Svetska trgovinska organizacija (WTO) presudila je u utorak da Kina nepravično štiti domaću proizvodnju ograničavanjem izvoza devet sirovih materijala koji se koriste u metalskoj i hemijskoj industriji. Panel WTO stao je na stranu SAD, Evropske unije i Meksika koji su podneli žalbe u kojima se navodi da Kina podiže cene za materijale poput koksa, boksita i cinka, postavljajući takse na izvoz i kvote.

Panel je odbacio argument Kine da su izvozna ograničenja potrebna za zaštitu prirodne okoline i ocenio da bi ta ograničenja trebalo da budu uklonjena.

Sudije WTO su zaključile da su "izvozne takse Kine nesaglasne s obavezama na koje je pristala" kada se pridružila toj trgovinskoj organizaciji 2001. godine.

Izvozna ograničenja u Kini dovela su do smanjenja zaliha nekih sirovih materijala na svetskom tržaštu, što je podiglo cene i podstaklo upotrebu kineskih proizvodnih pogona.

uh što tone ovaj brod, hoće li ispod 600 kn do kraja tjedna? [cry]

moji postovi su moje osobno mišljenje,nisu investicijski savjeti niti poziv na trgovanje dionicama!!!

tužno je to… nekadašnja perjanica burza se svela na sveukupnu kupnju od 200 komada
[sad]

moglo bi ovo na 500,00 zavisi di su se dogovorili lopovi-negdi u kafiću..užas..

tužno je to… nekadašnja perjanica burza se svela na sveukupnu kupnju od 200 komada
[sad]

[cry] [bye] ovdje je najbolje što prije izaći sa podnošljvim minusom.godine će proći prije nego se dođe na nulu.. [bye] [sad]jer poslovanje vrijedi više za cijenu od 200-300 kuna po dionici.

New Report

Close