ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 03:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ajme tko bi rekao bdi u plusu danas (+9):

http://www.dryships.com/pages/report.asp

Uglavnom izvješće za 1Q će već puno toga reći…

Reći će o tome što je bilo do sada (ne o tome uz kakve će npr. vozarine ploviti sljedećih godinu dana) i o tome kako su ostvarili dobit (ras)prodavši brodove i zrakoplovnu kompaniju.

Zagreb je prodan Kinezima na aukciji za 39,5 mil.

http://www.thb.info/news/single-view/id/atlantska-plovidba-gibt-zagreb-ab.html

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Mislim da je to dobra cijena….triba to oročiti uz kamatu od 7% kod Solitske banke.

Mislim da je to dobra cijena….triba to oročiti uz kamatu od 7% kod Solitske banke.
[/quote]
Tko je ikad Dubrovčane preveslao! Pa oni su negda i turcima svinjetinu prodavali a da brod ne bi kinezima.
[sealed]

m/b Zagreb je još tu, ali je prazan podatak gdje se trenutno nalazi ili kamo plovi.
Vaš link

Vijest o prodaji Zagreba koju ovdje komentirate je stara, neistinita i očigledno pogrešno prenijeta na nekim stranim portalima prije oko godinu dana. Ova vijest koju je objavio rokoch je od "Montag, 17. Mai 2010" !

Sjećam se da sam se tada čudom čudio kako strani mediji objavljuju tu vijest, a nema službene obavijesti na ZSE. Službena obavijest nikada nije bila dočekana, a brod Zagreb je bio i ostao sastavni dio flote Atlantske plovidbe:

http://www.atlant.hr/brod.php?brod=ZAG

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Uglavnom izvješće za 1Q će već puno toga reći…

Reći će o tome što je bilo do sada (ne o tome uz kakve će npr. vozarine ploviti sljedećih godinu dana) i o tome kako su ostvarili dobit (ras)prodavši brodove i zrakoplovnu kompaniju.
[/quote]

Tako je. Treba zabraniti svim kompanijama objavljivanje financijskih izvješća (prošlih razdoblja!?!?) jer nam ona ništa ne govore. Treba uvesti obvezu prognoziranja budućih rezultata…
[tongue]
Ma, nije nitko od nas tup i neupoznat s "osnovama" ulaganja (jedno od njih kojeg se mnogi drže jest da se ne ulaže u prošlost, nego u budućnost), ali naravno da je i prošlost bitna. Pogotovo onaj dio prošlosti koji će sigurno utjecati i na budućnost (prodaja dva broda, izlazak iz aviobiznisa…).
Nije stvar u svemu tome. Stvar je u tome da će svaki onaj koji želi pad određene dionice (isto tako i onaj koji želi njezin rast) u svakom trenutku naći stotinu argumenata koji podupiru njegove teze. Ti i još nekoliko nickova ste (barem za mene) svojim postovima na ovoj temi više puta skakali sebi u usta i prelazili iz tabora u tabor ovisno o tome jeste li kupili ili prodali. O tvojoj argumentiranosti i nepristranosti govori dovoljno i jedan "mali" prefiks u zagradi u tvom gornjem postu – "(ras)prodavši". Meni bi to bilo dosta za zaključak, čak i da ne pamtim metamorfoze nicka Persjesus, ali i drugih nickova na ovoj temi.
Usput, imam nešto dionica Atlantske, 6 puta manje nego sam ih nekad imao, to mi spada u onaj dio portfelja za koji se kaže "za unuke". Mogući rast cijene dionice neće mi promijeniti trenutni broj dionica, a niti pad, osim ako ne bude u vrlo značajnom postotku. Tada možda dokupim, vjerojatnije s kratkoročnijim nego dugoročnijim ciljem.

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

Kolega Čvarko, druker je obično onaj koji zastupa oprečno mišljenje od onog koji ga proglašava drukerom, zar ne? [lol]

Tako kad npr. BigBoss napiše kako će ATPL doživjeti veliki uzlet time što će RH ući uskoro (!!??) u EU iako to nema puno veze ili kad Malibu napiše da je dolazak novih brodova na tržište pozitivna vijest ili kad netko treći napiše kako će dividenda pokrenuti dionicu uvis, onda je to konformno i prihvatljivo, ali kad ja prenesem (odvrti malo unazad) dva mišljenja iz stranih izvora o tome kako su vozarine jako nisko i kako stručnjaci (brodarski brokeri itd.) ne vide pozitivne impulse, onda je to druk. [smiley]

Što se tiče podataka iz financ. izvješća, ja sam iznio pretpostavku, a Savage pojasnio pobliže na primjeru, kako će nakon isteka starih (dosadašnjih) ugovora doći novi, drastično lošiji (ako ovakvo ili slično stanje bude potrajalo). Što nam onda vrijedi za predskazivanje budućnosti to što su do sada imali npr. lijepih 30-40-50.000 USD na dan, ako će po novom imati 6.000, 10.000 ili u najboljem slučaju 15.000 USD?

Što se tiče “(ras)prodaje” brodova, kolege su pisali o tome kako su brodove prodali relativno nepovoljno, no utržak od prodaje će nekima (BigBoss i još ponekom…) dobro poslužiti za druk na gore. Ali, to zapravo neće biti druk jer taj je u skladu s onim što bi željeli oni koji su ovdje zaglibili:

Žao mi je ljudi koji su unutra zaglavili, ali svojom tvdoglavošću će izgubiti još novaca.

Čvarkožder, vidim da dopuštaš opciju većeg pada cijene te u tom slučaju kaniš (do)kupiti. Drago mi je što si realan i otvoren za sve opcije. [wink]

Ova rečenica PerJesusa za Čvarkoždera "Drago mi je što si otvoren i realan" A što misliš prijatelju kako je meni. Jučer me zovu iz Like, gotova građa za kuću. Dobro i hajde sada kada bi skoro trebalo kupovati ja van s 20.000,00 Kn.. Negdje prije za crijep, željezo…i dr Ma dođe mi da se ukantam kao Mujo. Aj od muke da vam ispričam nabrzinu:
Izgubio Mujo na dionicama, kao ja, mi i oni.. svu lovu, uzme šrtik, ode na obalu rijeke Save, prebaci štrik preko drveta, stavi omču oko vrata i skoči. Puče grana a Mujo padne u pomahnitalu i nabujalu rijeku. Nakon skoro pola sata borbe s pomahnitalom rijekom ispliva sav jadan Van i veli .. uf je…m ti vješanje i dionicere skoro se utopih u glupoj rijeci !! Tako i meni dođe, sada u recesiji ja dvije kuće gradim..ma to može samo lud, zbunjen, NENORMALAN !! Ja kakve sam sreče grana nebi pukla a ni štrik !!
Poslije dolazi graf za DOLE !! [angry]

I very much love INGRA !!

E kad bi bilo Up bar misec dana…..i dobro kvartalno izvješće…

BDI 1Q 2010 prosjek: 3.027
BPI 1Q 2010 prosjek: 3.684

BDI 1Q 2011 prosjek: 1.365
BPI 1Q 2011 prosjek: 1.828

Prodaju 2 stara broda ukalkulirajte kako želite…

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Graf za dole !! [angry]

I very much love INGRA !!

Graf za dole !! [angry]

naravno mrgo, nije senzacija da atpl pada, senzacija bi bila kad bi rasla. više, kako mi se čini, nikoga ne ubada pad atpl.

New Report

Close