ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 09:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
1.225
25
49,00
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kupio. čini mi se jeftino i vjerujem u rast.

Sutra još jeftinije nego danas .

[/quote]

a onda kupim još. 🙂

Cure i dečki, samo hrabro! Matematika je na našoj strani: ako BDI ( i ATPL) budu padali i dalje svaki dan po 1% sljedećih 100 dana, ipak neće pasti 100% u odnosu na današnju vrijednost.

nego koliko :)?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

[/quote]
a onda kupim još. 🙂
[/quote]
Zavidim svima na forumu što uvijek imaju novaca za dokup! [shocked] Nakon što cijena neke dionice padne, oni dokupljuju, pa cijena padne još, oni ponovno dokupe i tako dalje, tko zna koliko puta dokupe i uvijek se vesele daljenjem padu cijene…eto što čine optimizam i nepresušni izvori financiranja… [rolleyes]

Zavidim svima na forumu što uvijek imaju novaca za dokup! [shocked] Nakon što cijena neke dionice padne, oni dokupljuju, pa cijena padne još, oni ponovno dokupe i tako dalje, tko zna koliko puta dokupe i uvijek se vesele daljenjem padu cijene…eto što čine optimizam i nepresušni izvori financiranja… [rolleyes]

To je zgodna primjedba o postovima forumaša koji zapravo na taj način tješe i zavaravaju sami sebe i druge. Ispada da svi imaju nepresušne izvore kešovine koja samo čeka daljnji pad neke dionice radi dodatnog dokupa što sasvim sigurno ne odgovara istini.

No u mojem je slučaju trenutno to poprilično točna tvrdnja jer se spremam prodati preostali dio HT-R-A (hebi ga kad nisam prije), a vrlo vjerojatno ću dio iskoristiti za dokup ATPL, jer zaista iskreno mislim da je cijena ispod 750 kn prava prilika za budućnost strpljivih.

To je moje iskreno mišljenje koje može biti potpuno pogrešno.
Uostalom, vani cijene brodara iz dana u dan padaju, jednako kao i BDI, no s druge strane treba ponoviti onu staru: kupuj kad svi prodaju, prodaj kad svi kupuju!

halfte trinken, halfte Šarcu geben

…treba ponoviti onu staru: kupuj kad svi prodaju, prodaj kad svi kupuju!

stoji ta stara , al ovdje još uvijek svi ne prodaju , kolko vidim jedino je mrgud prodo po 720+ , i to mu je pošlo za rukom uz malu pomoć dobrog duha na kupnji [wink] , jethro isto prodo , persjesus odavno prodo , al pravi buy signal će uslijedit tek kad prodaju najokorjeliji kao npr kormilar [wink] , a do tada je ovdje baj , baj signal . .

naravno ovo nije nikakav nagovor ni na kupnju ni na prodaju tek usputna konstatacija

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

…treba ponoviti onu staru: kupuj kad svi prodaju, prodaj kad svi kupuju!

stoji ta stara , al ovdje još uvijek svi ne prodaju , kolko vidim jedino je mrgud prodo po 720+ , i to mu je pošlo za rukom uz malu pomoć dobrog duha na kupnji [wink] , jethro isto prodo , persjesus odavno prodo , al pravi buy signal će uslijedit tek kad prodaju najokorjeliji kao npr kormilar [wink] , a do tada je ovdje baj , baj signal . .

naravno ovo nije nikakav nagovor ni na kupnju ni na prodaju tek usputna konstatacija
[/quote]
Sav sam smrdan od današnjeg puta i ljut, ali pravo si me dobro nasmijao, Svaka čast prijatelju. U zdravom tijelu zdrav i vedar duh…bay, bay signal !! [thumbsup]

I very much love INGRA !!

U narednom periodu do kraja 2012. ima biti isporučeno čak cca. 600 panamaxa, to tržište ne može progutati, nažalost izgleda da je Vlaho Lonza po stoti put bio u pravu kad je predvidio značajan pad vozarina (bilten)
Međutim, imam dojam da veliki igrači pomalo skupljaju, a likvidnost na ovoj dionici i dalje će padati jer su mali više ili manje otpali, dok ovi što su opstali znaju čime raspolažu.
Dobro je da su uspjeli prodati Getaldić i Gundulić, cijena nije idealna, ali je bolja nego će biti sutra. Vjerujem da je razlika između knjigovodstvene i postignute cijene 5-6 miljuna dolara, pa će ta suma biti dostatna da ATPL i ovu recesijsku godinu ne završi u minusu. Sad će malo patiti prihodovna strana dok ne stignu prve novogradnje.

Kada bi BDI bio jedini relavantan pokazatelj vrijednosti neke brodarske kompanije, onda bi i najobičnije neznalice bile bogataši.
Ovdje veliki igrači skupljaju i to vrlo vrlo lukavo. Mali i srednji svaki dan "bulje" u BDI i nemogu da vjeruju da to može toliko padati. Još će padati, a veliki će još kupovati. Kada BDI krene gore, jedno vrijeme veliki neće ništa raditi, bit će rast na malom prometu. Potom veći prometi, i naravno prodaja od strane većih opet malima. A mali će opet "buljiti" u rast BDI-a i pitati se zašto dionica sada više ne raste, a tako veliki prometi i skok BDI-a. [rolleyes]

… jethro isto prodo …

jethro će prodati dionice atpl kada šojić bude kapetan na belu ladju. previše je puta jethro razred ponavljao…
kad ja budem prodavao donice atpl, znaj da je atpl 2000 kn. do tada…
rekao bi štulić (a i narod); il pukovnik il pokojnik.
to što sam pun gorčine, to je druga pjesma. baš si nešto mislim koju firmu dd da uništim (da joj kupim dionice)….

Kada BDI krene gore, jedno vrijeme veliki neće ništa raditi…

Temeljem čega (kojih tržišnih uvjeta, događaja itd.) će rasti BDI i kada će se to dogoditi?

gdje nestade prodajni nalog od 800 kom po 700 kn od jučer? dečko se nakrcao po bidu pri 68x, pa sad ne bi odma prodavo po 700.

usput, puno vas je sigurno da dionica ide na 600, 500 a i manje kuna, pa zašto sad ne prodajete na 680?

New Report

Close