Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 22.540 | 460 | 47,70 | 49,10 | 0,00% |
Vaš link
"Handymax bulkers “GETALDIC” and “GUNDULIC” (abt 45,300 tdw/blt Jiangnan
1996/1997) are also reported sold this week to undisclosed European buyers for US$30m en bloc” said the report."
:-)))))))))))))))))))))
bvps je nešto iznad 1000 kn
Vaš link
"Handymax bulkers “GETALDIC” and “GUNDULIC” (abt 45,300 tdw/blt Jiangnan
1996/1997) are also reported sold this week to undisclosed European buyers for US$30m en bloc” said the report."
To je doduše vijest stara dva tjedna, no članak je zanimljiv.
Ako je računica 30.000.000,00$ : 1.395.520 dionica = 21,50$ po dionici, to je 109 kn po dionici za dva manja broda (zajedno imaju oko 90.600, a samo Miho Prcat ima blizu 80.000), a grade se novi brodovi od 80.000 koji su velikim djelom već plaćeni, pa neka mi netko opet počne tumačiti kako je ovo preskupo (izuzmimo vrijednost nekretnina).
E da je familiji Lukšić skrenuti pažnju na Atpl,ulažu u brodarski biznis
Chile’s Luksic Family Buys Additional 8% Stake In Vapores
http://www.smartmoney.com/news/on/?story=on-20110406-000555
A vole ulagati u Dubrovnik,link je od lani
http://www.dubrovnikportal.com/novost_opsirnije.php?id=43658
Ajde jubito sad si stvarno nadrobio hrpu gluposti da mi se ne da uopće komentirat ( počevši od cijene svakog pojedinačnog broda, preko amortizacije do mogućnosti iskorištavanja tih brodova – a trenutno se iskorištavaju na način da donose velike gubitke na osnovu mizernih vozarina )
Ako imaš volje rastavi svaku ovu stavku posebno i potkrijepi brojkom pa nam svima na taj način dokaži podcjenjenost
A inače je ekipa drukala da su brodovi prodani za 35 m dolara, ja sam rekao da ako su izvukli 32-33 da je to maksimum, a oni su i tu podbacili ovom cifrom od 30 m dolara. To je dakle 10-15 milijuna kuna manje od moje pretpostavljene cijene. Pa ne znam više šta tu može zvučat kao pozitivna konotacija.
Usto, novogradnje će izgleda bit velika financijska omča ako ova situacija potraje.
A inače je ekipa drukala da su brodovi prodani za 35 m dolara, ja sam rekao da ako su izvukli 32-33 da je to maksimum, a oni su i tu podbacili ovom cifrom od 30 m dolara. To je dakle 10-15 milijuna kuna manje od moje pretpostavljene cijene. Pa ne znam više šta tu može zvučat kao pozitivna konotacija.
Usto, novogradnje će izgleda bit velika financijska omča ako ova situacija potraje.
Ma tko je drukao,ja sam 5.4. na ovoj temi postao izvješće u kojem piše
Atlantska Plovidba however have sold their two Handymas sisterships "Getaldic" and "Gundulic" (45,000 dwt, built 1996 & 1997 in China) for an enbloc price of about US$31-31.5m to unknown buyers.
i kad odbiješ brokersku proviziju dobiješ 30mil.
da, ali ne po ovim astronomskim cijenama.
[/quote]
Jethro,
ne znam imaš li namjeru kupovati, može savjet nama i upravi gdje se postaviti…
[/quote]
rado bih da griješim, no mislim da trezor nema namjeru sada i po ovim uvjetima kupovati svoje dionice, tj da ona bude market maker, dječji animator u sobi sa dvoje djece. umjesto toga je za očekivati investiranje u nešto što je profitabilno. dakle, u novogradnju tek iza 2013, makar platili sada i uz oveći diskont dobili isporuku novogradnje 2014 (financiranje uz diskont) a do tada…
nije JOŠ vrijeme za kupnju ičega. pa to vrišti i gluhi da čuju…
[/quote]
Po tebi znači daljnja rasprodaja i pad cijene dionica Atlanske plovidbe .
[/quote]
Ma koja rasprodaja,pa ne vidiš da je promet mizeran jer prodaju samo oni koji doista moraju, jer po ovoj cijeni ko god prodaje čini to s minusom,a sve manje je takvih naivaca…
Čim BDI okrene , a to bi moglo biti vrlo skoro, ovo ide prema 750,a ako se malo pojača likvidnost i prema 800…
A i sama činjenica da prevladava priličan pesimizam na ovoj temi govori da stružemo po dnu ili blizu dna,jer obično kad i zadnji optimisti gube nadu tada slijedi preokret,a oni če naravno onda to kupovati od nas po 750-800 jer će im tad kao stvari biti bistrije…
[/quote]
Postoje te, neke krilatice, koje se izvuku , njima se trubi, a zapravo im je prošao rok.
Tako naprimjer postoji ona "da se svaka dijonca treba držat duže vremena , negledat, pogledat i ostat bogat"
Tipičan je promjer ulaganje Dnevnika malog ulagača.
Potom, " da je svaka kriza prilika, pa i kineski znak za krizu i priliku je jednak", čak i ovdje na forumu gdje likovi iz bajke imaju svoje mjesto, očito je da je kriza pomela mnoga slavna imena, a izrodila nije ništa.
Onda ide ona, ATPL domaća " dače brodari strrelovitim rastom prvi nagovijestiti izlazak iz krize, jerbo u izlasku potražnja raste pa i brodovi moraju vozt". Očito da se kriza u svijetu produbljuje jer BDI i brodari rone ko grdobine.
Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh. Zato slušajte Peru i bit čete bogatiji. Perini postovi, ako ih poglate, ne samo na ATPL nego i dalje su dokazivali sliku ISTINE. Alabama prijatelju u petak nije netko kupio ATPL da bi se obogatio, (800 kom) već sam ja nasilno izlazio, kao što sam i najavio. Ušao u malu sretnu zvijezdu zvanu INGRA i izašao, dobit cca 4,8%. Danas pecam, postavljen na isto tako mlu padajuću zvijezdu, AKO je uhvatim OK, ako ne ostajem u kešu. ATPL je po meni dionica nmbr 1 u sastavu Crobex kao i DLKV, ali sada nije vrijeme čekati još veći potop, koji slijedi. Grafove si poredajte od tjednog, dnevnog pa po satima, dobro prostudirajte, čitajte vijesti, pratite stanje u svijetu i HR i najvažnije slušati Peru. Vidimo se opet u ATPL kada za to dođe vrijeme, a sada NIJE.
Lijepi pozdrav svima !! [angry]
Mrgud28@ konacno si shvatio i prihvatio…nazalost brodari i dalje out
Koliki ti je prosjek ulaza na tih 800 kom?
Ne prijatelju, nije mojih svih 800, pa di bi mi bio kraj da imam 800 kom .. uf.. Prosjek ulaza nije bitan prijatelju, vjeruj mi. Ako vidiš da brod tone, a tone, putnici nestaju, spasavaš koliko možeš i ukrcaš se u nešto što oporavi izmučene. Pokušavaš i dalje, Na malu proviziju uz zaradu od samo 3 – 4 %, pa ideš dalje. No kako sam i rekao i dalje mi je ATPL na prvom mjestu i ponovno ću u nju, samo kada budem siguran da je TO prava prilika, no sada NIJE. Možete Vi udjeljivati jedinice, jer to je opće poznato, ako netko napiše ono što smatra da je istina, a vidi se iz do sada priloženog, BOLI, i ako mu date jedinicu, drugi če smatrati kako če to zbog ocjene UP, NEĆE vjerujte mi.
@Inverter isto kuži problematiku.
Iskreno poslao sam tri ili 4 grafa jednoj osobi koja duže vrijeme nije na forumu iz opče poznatih razloga, ,, ucrtao sam svoj zamišljeni target, upitao za mišljenje i dobio skroz pozitivan odgovor, potvrdan. Stoga ne vidim razloga ostati i čekati VEČI potop. Sve sam prenijeo ovdje na forum, ono što ja vidim… ako sam pogriješio, "Moj grijeh" Dakako opet ću ući i to 100% u ATPL, ali kada to za vidim priliku i OPORAVAK kojega sada nevidim.
LP
….. a trenutno se iskorištavaju na način da donose velike gubitke na osnovu mizernih vozarina ….
Ako imaš volje rastavi svaku ovu stavku posebno i potkrijepi brojkom pa nam svima na taj način dokaži podcjenjenost
Ti znaš, i dokazao si da trenutno ostvaruju velike gubitke na osnovu mizernih vozarina, a od mene očekuješ da dokazujem podcjenjenost ?