ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 08:58
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
1.225
25
49,00
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

BDI 1.324 -1,3%
Capesize 7.189 dollar (- 2,7 prosent)
Panamax 12.712 dollar (- 2,7 prosent)
Handysize 11.788 dollar (+ 0,1 prosent)
Supramax: 14.982 dollar (- 0,5 prosent)

We remind BDI-record of 11,793 points, was 20 May 2008

Pozdrav,
ako me pamet dobro služi, bio je planiran od strane Atlanske plovidbe ( prije više od godine dana ) otkup vlastitih dionica ( do 10% udjela ). Je li se od te odluke odustalo ? Zna li netko nešto više na tu temu?

da, ali ne po ovim astronomskim cijenama.
[/quote]
Jethro,
ne znam imaš li namjeru kupovati, može savjet nama i upravi gdje se postaviti…

[/quote]

rado bih da griješim, no mislim da trezor nema namjeru sada i po ovim uvjetima kupovati svoje dionice, tj da ona bude market maker, dječji animator u sobi sa dvoje djece. umjesto toga je za očekivati investiranje u nešto što je profitabilno. dakle, u novogradnju tek iza 2013, makar platili sada i uz oveći diskont dobili isporuku novogradnje 2014 (financiranje uz diskont) a do tada…
nije JOŠ vrijeme za kupnju ičega. pa to vrišti i gluhi da čuju…
[/quote]
Po tebi znači daljnja rasprodaja i pad cijene dionica Atlanske plovidbe .

my,

Sva sreća da sam barem pola portfelja rasprodao krajem prvog mjeseca, (…)
Uglavnom gotovo kompletni iskrcaj krajem 4 i u 5 mjesecu, naravno ako bude kakvog rasta..a ako ne onda dokup u 7-8 mjesecu

Hvala na informaciji o vlastitim postupcima i planovima transakcija. Šteta samo što nisi iznio po kojoj si cijeni i koliko komada si prvobitno kupio i po koliko si kasnije prodao. Zanimljivo bi bilo znati i to po koliko predviđaš da ćeš kupiti/prodati te koji udio u portfelju će zauzimati ATPL.

Naime, na forumu je uvriježeno opširno i detaljno referirati takve podatke pa…
[/quote]
Takve podatke referiraju samo početnici tzv. kokošari. Za ozbiljnije investitore se zna da su ušli na samom dnu a izašli na samom vrhu, barem je tako otkada je pratim ovaj forum.
[/quote]
[lol]
Ti mora da se šališ! Ne znam što bismo bez takvih, za ulaganje značajnih, informacija!

Kako ćete opravdati PORAST PRIHODA I DOBITI u prvom tromjesečju kod ATPL-a , a jasno je da će biti
tako, i zbog prodaje osnovnih sredstava i preraspodjele troškova i akumulacije financijskih obrtnih sredstava, pa valjda i boljih kreditnih mogućnosti ..itd..? Tko je za to kriv ? Obični smrtnnici koji u ove blagdanske dane prodaju
ATPL- dionice ? Pa, zar nije i slijepcima jasno, da se izvlače i prodaju silom prilika – ZADNJE KOLIČINE DIONICA
koje su prijašnjih godina skupljali investitori …a danas, situacija nije za zahebanciju ?!

TO IMA VEZE S CIJENOM DIONICE I PROPAŠĆU FIRME. ? Jeste vi pri sebi ?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Kako ćete opravdati PORAST PRIHODA I DOBITI u prvom tromjesečju kod ATPL-a , a jasno je da će biti
tako, i zbog prodaje osnovnih sredstava i preraspodjele troškova i akumulacije financijskih obrtnih sredstava, pa valjda i boljih kreditnih mogućnosti ..itd..? Tko je za to kriv ? Obični smrtnnici koji u ove blagdanske dane prodaju
ATPL- dionice ? Pa, zar nije i slijepcima jasno, da se izvlače i prodaju silom prilika – ZADNJE KOLIČINE DIONICA
koje su prijašnjih godina skupljali investitori …a danas, situacija nije za zahebanciju ?!

TO IMA VEZE S CIJENOM DIONICE I PROPAŠĆU FIRME. ? Jeste vi pri sebi ?

Ja ovdje ništa ne razumijem? [undecid]
A kažu ovi iz Mense da baš i nisam za bacit!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ovoliko konfuzije na Atlanskoj nije bilo ni u slavno doba velikog praska, tj pada, kad je tresla na ispod 500 kuna. Možda je Pero ipak u pravu kad veli da ovdje slika nije baš bistra to jest da smo još uvijek na analognom signalu. [yawn]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Ekipa, samo bez panike molim !

Kad kupuješ dionicu, kupuješ njenu budućnost. Kakva to nas budućnost očekuje uz ovakvo nešto?
Jel to znači da se do taba treba izuti?
[/quote]

Ne znam čemu tolika malodušnost ?!
Ako svi plaćaju porez, onda je red da ga plaćaju i brodarske tvrtke, ionako je predloženi obračun podnošljiv, a osim toga, prijedlog je bio da poreza budu oslobođeni oni brodari koji u svoje redove budu primali kadete.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/brodari-uvodi-se-porez-prema-nosivosti-broda,-manji-porez-za-kadeturu,82560.html
http://www.pomorac.net/portal_vijesti/hrvatska/4129-brodarima-manji-porez-za-%C2%BBkadeturu%C2%AB.html

Ako će plaćanje poreza Atlantsku plovidbu "izuti do taba", onda smo i ti i ja u krivoj dionici.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Nema UOPĆE govora o malodušnosti o ATPL- i! Suprotno , dapače……. ma , bedasto mi je već i objašnjavati. Pogledajte promet, cijenu … ispod 1000,00 ..da imam novaca, sve bih kupila.
Općenito, sve mi se čini jeftino, dionice, ostala roba, nekretnine….. kupit će nas , ljudi, za bagatelu….
malo jači investitori s istoka….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Pozdrav,
ako me pamet dobro služi, bio je planiran od strane Atlanske plovidbe ( prije više od godine dana ) otkup vlastitih dionica ( do 10% udjela ). Je li se od te odluke odustalo ? Zna li netko nešto više na tu temu?

da, ali ne po ovim astronomskim cijenama.
[/quote]
Jethro,
ne znam imaš li namjeru kupovati, može savjet nama i upravi gdje se postaviti…

[/quote]

rado bih da griješim, no mislim da trezor nema namjeru sada i po ovim uvjetima kupovati svoje dionice, tj da ona bude market maker, dječji animator u sobi sa dvoje djece. umjesto toga je za očekivati investiranje u nešto što je profitabilno. dakle, u novogradnju tek iza 2013, makar platili sada i uz oveći diskont dobili isporuku novogradnje 2014 (financiranje uz diskont) a do tada…
nije JOŠ vrijeme za kupnju ičega. pa to vrišti i gluhi da čuju…
[/quote]
Po tebi znači daljnja rasprodaja i pad cijene dionica Atlanske plovidbe .
[/quote]
Ma koja rasprodaja,pa ne vidiš da je promet mizeran jer prodaju samo oni koji doista moraju, jer po ovoj cijeni ko god prodaje čini to s minusom,a sve manje je takvih naivaca…
Čim BDI okrene , a to bi moglo biti vrlo skoro, ovo ide prema 750,a ako se malo pojača likvidnost i prema 800…

A i sama činjenica da prevladava priličan pesimizam na ovoj temi govori da stružemo po dnu ili blizu dna,jer obično kad i zadnji optimisti gube nadu tada slijedi preokret,a oni če naravno onda to kupovati od nas po 750-800 jer će im tad kao stvari biti bistrije…

Nakon crnila i crnila napokon pametan komentar. MIAMI 100-ka. Ova dionica je stvarno podcjenjena ali istina je da i situacija nije bajna (tako je već dugo vremena) ali siguran sam da će nakon kvart. izvješća komentari i ovdje biti optimističniji. Ovo je best buy na ovoj razini. Pozdrav i glavu gore pesimisti.

malo jači investitori s istoka….

da, stvarno. jedan ozbiljniji Indijac bi to sve bez problema pokupovao. i još bi mu ostalo.

Vaš link

"Handymax bulkers “GETALDIC” and “GUNDULIC” (abt 45,300 tdw/blt Jiangnan
1996/1997) are also reported sold this week to undisclosed European buyers for US$30m en bloc” said the report."

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

New Report

Close