@ peromađar
E moj Pero izgleda da se ti samo možeš vrtit oko INE. Nešto se Mađari na nju namečili. Ovde ti je pravilo da smiš pisat samo ako imaš dionicu a ne ako imaš što kazati.
ah…
http://www.poslovni.hr/vijesti/brodari-ce-placati-porez-prema-tonazi-176909.aspx
dobro da su prodali 2 broda.
to znači da će plaćati porez kada ne rade?
nećemo imati za porez pa će nam ovrhom uzeti i hotele…
Nemam pojma zašto bi EU imala tako legislativu, tj. koji je ovo birokrat osmislio, ali ovo je bedastoća na kub.
Zar stvarno svaku p…riju moramo prepisivati od briselskih fiškala.
Adio pameti [bye]
sljedeći logičan potez svih naših brodara koji imaju flote pod hrvatskom zastavom je prebacivanje pod liberijsku , maltešku , ciparsku i sl …
prvo su brodare (osim jadroplova koji mora naručivat od brodosplita) otjerali iz hrvatskih brodogradilišta , a sad uopće iz hrvatske – suicidal tendencies [undecid]
ah…
http://www.poslovni.hr/vijesti/brodari-ce-placati-porez-prema-tonazi-176909.aspx
dobro da su prodali 2 broda.
to znači da će plaćati porez kada ne rade?
nećemo imati za porez pa će nam ovrhom uzeti i hotele…
Ekipa, samo bez panike molim !
Bojim se da će to umjesto tebe napraviti BDI, vozi spust na kojem bi mu nažalost zavidio i Ivica Kostelić [angry]
Jethro,
na burzi zaboravi na ljudsko u sebi, nema tu mjesta za emocije, inače potpuno se slažem sa tvojim zapažanjima.
[/quote]
@Jethro
Nije baš sve tako crno. I ovih 800-tinjak dionica danas…….netko je kupio da zaradi. Ako ih damo još jeftinije….više će zaraditi. Postavlja se samo pitanje, gdje je ta psihološka granica, kada ćeš ti, Mrgud i da ne nabrajam dalje, "puknuti" i prodati po principu "daj što daš"?
Dobro veli Gardist, ako neću ja hoće BDI, ako neće BDI hoću ja, hoće TA a Bogami moj Alabama hoće i psihološka granica. Bio sam uvjerenja, sam sebe sam lagao da je The end i da če to sada okrenuti UP. Mislio sam da je i vrijeme. Slušajući naše politričare da su upitne mirovine za lipanj ove godine,,, gledajući sliku koju sam neki dan nacrtao( Ne daj Bože), sad je ponovno stavljam, nju i druge. Gledajuči i druge dionice koje pratim. Izgleda da če danas prevladati psihologija prodaje pa kupnja tamo negdje kada vrijeme ukaže na bolje, kada, neznam ??
LP Mrgud !!
Ekipa, samo bez panike molim !
Kad kupuješ dionicu, kupuješ njenu budućnost. Kakva to nas budućnost očekuje uz ovakvo nešto?
Jel to znači da se do taba treba izuti?
Već smo se mi pijatelju dobrano izuli. Alabama, Jubito,,,, hajde budite onako iskreni, pogledajte stanje u državi, firmama, opčenito našu ekonomiju i politiku, pa sagledajte i grafove koje sam Vam postao. Od Elwawea grafove nisam namjerno postao da nekoga ne udari infarkt, a ukazuju upravo ono što i tjedni. Time iskreno da sve prvo sam nacrtam, prostudiram i navijam za UP, onda pogledam Elwawe, Ret i velim "Ma oni lažu, to je nemoguće". Eto dokle me ta, Vas, nemogućnost doterala, a i još če. Budimo realni i iskreni jedni prema drugima.
Lijepi pozdrav svima. Mene vjerovatno duže vrijeme neće biti U !!
Bojim se da će to umjesto tebe napraviti BDI, vozi spust na kojem bi mu nažalost zavidio i Ivica Kostelić [angry]
Jethro,
na burzi zaboravi na ljudsko u sebi, nema tu mjesta za emocije, inače potpuno se slažem sa tvojim zapažanjima.
[/quote]
@Jethro
Nije baš sve tako crno. I ovih 800-tinjak dionica danas…….netko je kupio da zaradi. Ako ih damo još jeftinije….više će zaraditi. Postavlja se samo pitanje, gdje je ta psihološka granica, kada ćeš ti, Mrgud i da ne nabrajam dalje, "puknuti" i prodati po principu "daj što daš"?
Dobro veli Gardist, ako neću ja hoće BDI, ako neće BDI hoću ja, hoće TA a Bogami moj Alabama hoće i psihološka granica. Bio sam uvjerenja, sam sebe sam lagao da je The end i da če to sada okrenuti UP. Mislio sam da je i vrijeme. Slušajući naše politričare da su upitne mirovine za lipanj ove godine,,, gledajući sliku koju sam neki dan nacrtao( Ne daj Bože), sad je ponovno stavljam, nju i druge. Gledajuči i druge dionice koje pratim. Izgleda da če danas prevladati psihologija prodaje pa kupnja tamo negdje kada vrijeme ukaže na bolje, kada, neznam ??
LP Mrgud !!
[/quote]
U neku ruku su odbijanci cijene dionice uvijek mogući, al ako ćemo gledat strogo tehnički šta bi uputilo na značajno odbijanje tj značajan rast cijene, moramo tražit obrasce okreta trenda. Po meni, ako se uopće daju naslutit oni su sada tek u samim povojima i zapravo ništa ne sugerira da će se skoro pojavit na grafovima. Tehnička slika je po tome vrlo dobro u korelatu s fundamentalnom.
Ne kažem ništa šta bi se trebalo činit, al ja ovom dionicom ne bi osobno trgovao dok se ne razbistri slika. Slično kako sam i zadnji put predviđao, trebalo je za prodaju iskoristit onakve prilike kakva je bila početkom drugog mjeseca kad je cijena naglo narasla preko 800 kuna.
Ne kažem ništa šta bi se trebalo činit, al ja ovom dionicom ne bi osobno trgovao dok se ne razbistri slika.
To bistrenje je ne tako davno trajalo 6 mjeseci kada je dionica narasla od 800 na 3800 kuna. A to bistrenje ide vako: Ode dionica u prvom valu na 900 kuna u par dana, ali slika je još mutna, pa evo sad će dolje i vidi vraga vrati se ona na 870 i tu se malo kiseli a onda opet UP i dođe do 1000 a ja se mislim pa koji je ovo k…. kad ovo sad padne na petsto šta ću se smijati ovim budalašima, ali ona rokne na 1500, e sad me već prsti svrbe al javi se pero i veli pa tako je narasla i zadnji put pa se vratila na sedamsto. Evo odlučujem da ću je kupiti na 2000 pa kud puklo da puklo, pero je ipak u pravu slika je još mutna. I tako dionica malo dolje malo gore se nećka i onda boom dođe na 2000 i vi taman što niste nazvali brokera ili pritisli dugme na investoru kad tamo ode ona na 1900, 1850, pa čekat ću ja malo nisam ja budala da će me uhvatiti na ovu foru, ide ovo na 1500. Stradan zakasnite i otvorite komp ujutro u 11,30 kad ovo čudo već piči iznad 2100, 2200, pa ovo je ludilo, joj da sam je kupio na 700,800 di bi mi sad bio kraj, a ona se slaže na 2300, 2400, 2500. Vas hvata napad nezadovoljstva, beznađa, a ona kao za inat ide dalje na 3000. E sad je dosta ovo će sigurno na 7000 i ako je kupim sada to je dupla zarada u par mjeseci i ja sam na konju hi, hi, hi. Postavite se na bid i kao iskusni broker počinje liparenje, pa meni je svaka lipa ko planina, ja cijenim svaku lipu kao milijun kuna, i tako zaspete pred monitorom a kad se mamurni probudite vidite ispisano 3800, zadnjim snagama pritisnete na tipku i pometete sav ask do 4000, težak teret padne vam sa srca. Istuširate se i navečer mirne duše sjednete pred telkač i gledate najavu dnevnika: Zatvoreno pet direktora najvećih američkih banaka, panika na wall streetu, indeksi u strelovitom padu. Gledate na kalendar da nije možda prvi april kad tamo nije ni april a kamoli prvi, prosinac je. Pogledate vani i gledate susjeda u novoj mečki, zadovoljan je glanca, a susjed se zove kako ono, jel Pero, da Pero, moj dobri anđeo. [shocked]
Baltic Dry -1,3%
Capesize -2,9%
Panamax -2,1%
Handysize -0,1%
Supramax -0,7%
BALTIC DRY-INDEKSEN I POENG, OG SEGMENTER I RATER (USD):
Dato BDI Capesize Panamax Handysize Supramax
12/04 1.342 7.390 13.061 11.774 15.064
11/04 1.359 7.608 13.343 11.781 15.164
08/04 1.376 7.920 13.603 11.759 15.235
07/04 1.401 8.381 13.937 11.720 15.345
06/04 1.430 8.894 14.355 11.685 15.457
Baltic Dry -1,3%
Capesize -2,9%
Panamax -2,1%
Handysize -0,1%
Supramax -0,7%
BALTIC DRY-INDEKSEN I POENG, OG SEGMENTER I RATER (USD):
Dato BDI Capesize Panamax Handysize Supramax
12/04 1.342 7.390 13.061 11.774 15.064
11/04 1.359 7.608 13.343 11.781 15.164
08/04 1.376 7.920 13.603 11.759 15.235
07/04 1.401 8.381 13.937 11.720 15.345
06/04 1.430 8.894 14.355 11.685 15.457
Ovo je već ozbiljno. Dobro je da se scrapping cape soze brodova pojačao, tržište treba jedan jači pad vozarina da "pomete" 1/3 brodara sa marketa, pa će oni što prežive ponovo mlatiti lovu. Obzirom da ATPL ima značajnu količinu keša na računu, tradiciju i know how, ne sumnjam da će tu firmu "ogrijati sunce" kad se konačno postigne balans ponude i potražnje za brodskim prostorom, po meni, polovicom 2013., stoga trejderi ovdje nemaju duže vremena što tražiti.
Što se investitora kao što je Jethro tiče, nije lako "ubosti" samo dno, no osobno vjerujem da će ova dionica vrijediti jako, jako puno krajem 2014., ali kad je kupiti i na kakvoj razini ne usuđujem se prognozirati. Naime, dionica jest jeftina, ali može biti i jeftinija??? [tongue]