ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 20:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
2.985
63
47,20
48,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Di bi mogli najlakše nadoknaditi izgubljeno bjegunci iz INE?

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Kako misliš izgubljeno….pa valjda su oni dobitnici..

The End DOWN. Ako prođe samo jedan nalog od 717 kn vidimo se gore !!

I very much love INGRA !!

Pa najku mu zašto nitko ne pokupi ovoga na 712 .. kupnja se diže brzinom rakete. Znam što misle ovi na kupnji po 705, ali loše misle i pogrešno !! [angry]
Da dodam dok mogu, ako me razljute srušit ču atpl na 600 kn !!

Baltic Dry -1,2%
Capesize -3,9%
Panamax -1,9%
Handysize +0,2%
Supramax -0,5%

BALTIC DRY-INDEKSEN I POENG, OG SEGMENTER I RATER (USD):

Dato BDI Capesize Panamax Handysize Supramax
11/04 1.359 7.608 13.343 11.781 15.164

08/04 1.376 7.920 13.603 11.759 15.235
07/04 1.401 8.381 13.937 11.720 15.345
06/04 1.430 8.894 14.355 11.685 15.457

Kako misliš izgubljeno….pa valjda su oni dobitnici..
[/quote]
Pogotovo ovi koji su kupovali po 4000 i kusur.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Dvije slikice !!

Da dodam dok mogu, ako me razljute srušit ču atpl na 600 kn !!

Bojim se da će to umjesto tebe napraviti BDI, vozi spust na kojem bi mu nažalost zavidio i Ivica Kostelić [angry]

Jethro,
na burzi zaboravi na ljudsko u sebi, nema tu mjesta za emocije, inače potpuno se slažem sa tvojim zapažanjima.

@jethro
Pa kako je nejasno zašto pišem? Zar bi morao posjedovat dionicu u portfelju da pišem o njoj? Zar nemam pravo diskutirat ako nemam dionicu?? Konstatno se na ovom forumu osjećam diskriminiran.

Meni niste jasni vi koji me napadate, ja samo naglas iznosim svoja razmišljanja i nikad nisam njima tjerao druge ni na šta, ni na kupnju ni na prodaju. Sasvim je nebitno posjedujem li ja dionice il ne. O tome imam li ih il nemam ne govorim ni kad pišem optimistično o nekoj dionici, jer smatram da je posve irelevantno, pa ne vidim zašto bi to morao navodit i kad pišem pesimistično. Pa nisam ja OMF il većinski vlasnik da se svi prema mojim postupcima trgovanja ravnaju!

Za primjer, tako sam već rekao da sam u jednom navratu čak i kupovao dionice atpl unazad godinu i pol iako mi je bilo jasno da je trend duboko negativan, al sam smatrao da svejedno mogu nešta zaradit na toj kratkoročnoj trgovini.

A ako se ja želim izrazit na forumu o svom stavu zašto bi to bilo protraćeno vrijeme? Ja baš volim diskusiju i za mene kvalitetna diskusija nikad nije gubitak vremena. Posjedovao ja dionicu il ne.

I na kraju, gardist je itekako u pravu, sentimentalno vezanje za dionicu je glupost na kvadrat. Postoji jedino određena doza vezanosti za dionicu u smislu sigurnosti da će dionica u ovom il onom investicijskom periodu donijet ulagaču dobit, al ako te sigurnosti nema i ako ostaje samo sentiment, bojim se da se takvom ulagaču ne piše dobro. Trgovanje se vodi razumom a ne emocijama. No u detalje strategije investicije svakog pojedinca ne želim ulazit.

I po stoti put, ne smatram da je dionica "neprosperitetna, luzer i sve nedobro", već smatram da je jednostavno prognoza za ovaj sektor loša ( pa time i reperkusija zbivanja na ovu dionicu ). To su dvije različite stvari.

Ako me netko želi demantirat neka to slobodno napravi, posjedovao dionice il ne. Meni je ovaj sektor oduvijek interesantan i voljan sam diskutirat o različitim mišljenjima.

never surrender

@jethro

Pa kako je nejasno zašto pišem? Zar bi morao posjedovat dionicu u portfelju da pišem o njoj? Zar nemam pravo diskutirat ako nemam dionicu?? Konstatno se na ovom forumu osjećam diskriminiran.

Meni niste jasni vi koji me napadate, ja samo naglas iznosim svoja razmišljanja i nikad nisam njima tjerao druge ni na šta, ni na kupnju ni na prodaju. Sasvim je nebitno posjedujem li ja dionice il ne. O tome imam li ih il nemam ne govorim ni kad pišem optimistično o nekoj dionici, jer smatram da je posve irelevantno, pa ne vidim zašto bi to morao navodit i kad pišem pesimistično. Pa nisam ja OMF il većinski vlasnik da se svi prema mojim postupcima trgovanja ravnaju!

Za primjer, tako sam već rekao da sam u jednom navratu čak i kupovao dionice atpl unazad godinu i pol iako mi je bilo jasno da je trend duboko negativan, al sam smatrao da svejedno mogu nešta zaradit na toj kratkoročnoj trgovini.

A ako se ja želim izrazit na forumu o svom stavu zašto bi to bilo protraćeno vrijeme? Ja baš volim diskusiju i za mene kvalitetna diskusija nikad nije gubitak vremena. Posjedovao ja dionicu il ne.

I na kraju, gardist je itekako u pravu, sentimentalno vezanje za dionicu je glupost na kvadrat. Postoji jedino određena doza vezanosti za dionicu u smislu sigurnosti da će dionica u ovom il onom investicijskom periodu donijet ulagaču dobit, al ako te sigurnosti nema i ako ostaje samo sentiment, bojim se da se takvom ulagaču ne piše dobro. Trgovanje se vodi razumom a ne emocijama. No u detalje strategije investicije svakog pojedinca ne želim ulazit.

I po stoti put, ne smatram da je dionica "neprosperitetna, luzer i sve nedobro", već smatram da je jednostavno prognoza za ovaj sektor loša ( pa time i reperkusija zbivanja na ovu dionicu ). To su dvije različite stvari.

Ako me netko želi demantirat neka to slobodno napravi, posjedovao dionice il ne. Meni je ovaj sektor oduvijek interesantan i voljan sam diskutirat o različitim mišljenjima.

a pero, pa di ćeš sjedati na muku ljudima? ne, nitko tebe ne napada, ni slučajno. nemoj moje pisanije shvatiti ofanzivno. nisam loše ništa mislio. ne koristim emotikone pa to izgleda oštro, ali nije bila ta namjera. pa vidiš da svi gledaju u zvijezde i traže grančicu koja nije suha i na koju se mogu osloniti? pa nismo ni mi budale, svi vidimo… jedino što nam ostaje je nadati da smo u krivu.

sentimentalno se vežu uz dionice samo oni kojima osnove trgovanja na TK nisu jasne, ili koji misle da su stavili lovu u banku kad su kupili dionicu, nadajući se da će za 10 godina dignuti više nego su uložili. o njima nije zgoda pisati.
ovo je tako ekspresno i jako zveknulo, da se nitko nije snašao. od tog neizračunjivog zveknuća su ljudi dobili fobiju i sve je umrlo. ovu dionicu više nitko neće ni prodati, a njuškalo će od skora otvoriti i grupu dionice pa ćemo lijepo preko njuškala moći iste kupiti uz ovjeru kod bilježnika.
to sve zato jer će promet na burzi pasti ispod milje dnevno.
budućnost atpl ne ovisi o hr, ali ide istim smjerom. nikamo.
ali, ako vam nešto znači, mislim ipak da će prije atpl na zelene grane, vinuti se na krilima godišnjeg izviješća i ušavši u pozitivnu blokadu dokučiti iznos od čak 770 kn uz, doduše, mali promet, nego hr u eu.
oni koji kupuju dionice ove tvrtke žive u zemlji koja dnevno otplaćuje 3 milijuna eura kamata.
tomislav horvat je kupovao dionice 2008. i neće više. kupio bi stan tada, ali mu je lova ostala zarobljena u nekom igh, atpl, viro… pa će još malo ostati podstanar.
totalni reset. kina sama gradi brodogradilišta, sama će sve raditi… novi diznilend, novi new york, ma novi dubrovnik ako treba.
neka stoji…

ah…
http://www.poslovni.hr/vijesti/brodari-ce-placati-porez-prema-tonazi-176909.aspx

dobro da su prodali 2 broda.
to znači da će plaćati porez kada ne rade?
nećemo imati za porez pa će nam ovrhom uzeti i hotele…

@Jethro
Nije baš sve tako crno. I ovih 800-tinjak dionica danas…….netko je kupio da zaradi. Ako ih damo još jeftinije….više će zaraditi. Postavlja se samo pitanje, gdje je ta psihološka granica, kada ćeš ti, Mrgud i da ne nabrajam dalje, "puknuti" i prodati po principu "daj što daš"?

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

New Report

Close