Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
izgleda da dionica više ne interesira nikog, prije je makar Uprava kupovala i prodavala, ali nema više ni toga, šteta, makar bi znali smjer kretanja …
Rekao sam da ATPL ide UP uz manje korekcije, što je normalno, no trend je uzlazni i polako ali sigurno ide gore.
Koliko se ja sjećam kad sam zadnji put otvorio temu tebi je ATPL "sigurno" išao up od jedno 1100 kn pa do sad.
Javi kad će down…
izgleda da dionica više ne interesira nikog, prije je makar Uprava kupovala i prodavala, ali nema više ni toga, šteta, makar bi znali smjer kretanja …
Smjer kretanja bi trebao biti samo jedan i je .. UP, ali zašto nitko ne kupuje upravo dobru i stabilnu dionicu, vrag če ga znati. Na ovoj našoj ludoj burzi sve je kao kod Antun Tuna, sve naopako. No da če ATPL UP, hoče samo treba netko to pogurati, tko, pojma nemam !!
LP [angry]
Rekao sam da ATPL ide UP uz manje korekcije, što je normalno, no trend je uzlazni i polako ali sigurno ide gore.
Koliko se ja sjećam kad sam zadnji put otvorio temu tebi je ATPL "sigurno" išao up od jedno 1100 kn pa do sad.
Javi kad će down…
[/quote]
Kad če DOWN i to znam, iskreno postavio sam naloge u blizini toga tzv targeta i ne obračam pažnju na nj. Kako stoji u mome repliciranom postu "Uz manje korekcije" ali smjer je samo jedan UP, i nije meni, nego svima koji je posjeduju !!
Još samo jedno @Savage, nekome je dosta 50 do 100 kn po dionici zarade, znači, Uđi-izađi, naravno ako znadeš približno kada. No ako to neznaš onda je bolje biti u kešu, čekati da se oscilatori svi slegnu na zemlju, da ti netko dojavi radosnu vijest i onda uči u dionicu, bilo koju. Ako nisi proklet, pa se zadovoljiš zacrtanom zaradom, to kažem da te ne prevari pa naglo krene dole,, SUPER, zaradio si. Recimo dnevno da je i 50 -100 kn, dobra dnevnica pa to puta dana radnih u mjesecu, kad bi se i tako radilo čak i s manjim dobitkom..Znaš tko bi bio sretan, najsretniji. Svaki umirovljenik koji si to može priuštiti, ali tržište nije volatilno kao nekada. U ovu našu zemlju, Lijepu našu, ušao je vrag, a svi zanmo njegovo-njihovo Ime i Prezime.
LP prijatelju !! [angry]
ako će vam pomoći u nagađanju tko prodaje i kupuje evo mog primjera:
kupio 2006 po 880kn i čekao puno i gledao kako raste…
kupio još u travnju 2008. po 2700 jer se činilo da ipak nakon "dna" od 1960 da će ipak biti perspektive, novih brodova, novih ugovora, spot cijena bila super…
prodao sve sad u veljači po 804 jer više nisam mogao biti dugoročni investitor koji gleda kako se propuštaju druge prilike a sve zbog stabilnog i uspješnog biznisa. Slažem se da je stabilan i uspješan za zaposlenike i upravu, ali za mene kao dioničara već godinu dana ima boljih prilika na tržištu, a ja ih propuštam. Možda su i kratkoročne, ali odlučio sam da taj dio portfelja prelazi u rizični. Prodao ne gledajući više nikakve indexe ni Baltic ni neznamkoji 😉 žao mi je ali uspio sam kliknuti na prodaj…
Ovo je za pohvalu, no ja bih se vratio na oscilatore, barem je tada tržište, tj ATPL bila jadna od najvolatilnijih dionica na ZSE. Dovoljno je bilo pratiti oscilatore, malo uz pomoć fiba i ewt-a i moglo se i u padu dobrano zaraditi,,, ali ajde tko je to znao, zaradio je . Ostali koji su se opekli neznanjem, tek pri velikom gubitku kao i sam počeo sam ulagati u knjige, sofrware i to razno razne, uspoređivao grafove, (sada nešto slično na VLDS) što se događa ali o tome ne bih ovdje. Čovjek kad izgubi puno, jako se nervira, nije staložem i boji se povuči bilo koji korak. Zato NORMABEL, smiri se , uđi ili izađi, kada smatraš-zacrtano a prateči ovo prethodno nabrojano i tvojih je, zavisi s koliko raspolažeš, recimo 100 kn. Govorim kada je tržište bilo volatilno i u PADU. Sad bi ga vrag znao, nemožeš ni uložiti niti izložiti kad se šlagirala ATPL, drugi šaraja.
Aj lijepi pozdrav i nađemo se negdje gore pa čemo opet pričati !! [angry]
15.04.2009 godine, odnosno prije skoro dvije godine cijena dionice ATPL bila je 726 kuna, dakle preslika današnje cijene. Za mnoge ulagače je to iritantno, jer neke druge dionice su poduplale svoju vrijednost. E sada da li će i nagodinu u ovo vrijeme biti nekog prinosa na cijenu osim dividende?????
[yawn]
p.s. ja i dalje mislim da je to odlična kompanija i ponosan sam da je imamo i da je hrvatska, ali to nema veze sa ulaganjem u dionice, barem ne na našem tržištu i u ova čudna vremena za ulaganje u bilo što.