Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 2.985 | 63 | 47,20 | 48,20 | 1,06% |
A, ti si kao neki opasan frajer kad ovako prijetiš forumašima!? Jesi faca!
[/quote]
Cijenjeni kolega
Nikada nikome nisam prijetio, jer karakterno nisam takva osoba. Mišljenja sam da će atpl rasti i bez takvih postova.
p.s. nismo li se mi upoznali na nekom drugom forumu……tamo 2006-2007? Onda znaš tko sam.
Sa štovanjem…….
[/quote]
Sorry, al doista mi nije jasno što se ovom liku pravdaš…
Godinama volimo atpl zbog dividende, a još nitko otome ne rumori! Prošle godien bila oko 2,5% , 2o kuna, zbog gubitaka isplaćena iz zadržane dobiti, isplata bila 30 lipnja, to je skoro pa blizu.
Ove godine negdje 6-8 posto minimum , a?
indeksi brodarskog tržišta padaju zbog japanskog utjecaja…i to će trajati još neko vrijeme vjerojatno
Od događanja u Japanu profitirati će brodari, to nije dvojbeno, o tome nešto piše u današnjem broju Slobodne Dalmacije. Obnova će dugo trajati, nema zime, samo neka oni stave sve luke u funkciju. Držim da će promet željezne rudače (čelik) i hrane značajno skočiti u Japanu i pomoći bezbolnom apsorbiranju velikog broja novogradnji u bulk sektoru.
Sindikat se malo nećka i dijeli kulje, treba mu dati još vremena za odabir vrijednosnica i njihova dizanja, ili da se nakrca. Slično je bilo i kad je ina krenula, trebalo je dva tri dana da se organiziraju. Ajte, sada je već vrijeme.
Baltic Dry +0,0%
Capesize -0,8%
Panamax -0,4%
Handysize +0,7%
Supramax +0,4%
BALTIC DRY-INDEKSEN I POENG, OG SEGMENTER I RATER (USD):
Dato BDI Capesize Panamax Handysize Supramax
21/03 1.531 9.298 16.747 11.385 16.524
18/03 1.532 9.369 16.821 11.311 16.458
17/03 1.533 9.430 16.950 11.265 16.385
16/03 1.538 9.798 16.983 11.203 16.220
Dok su vozarine za cape size brodove na ovim razinama nema nam značajnijeg rasta, bez obzira što je za brodare što imaju panamaxe i supramaxe sasvim različita situacija.
Ako je šteta u Japanu cca 240 milijardi USD. Koliko će Japan u obnovu iz svojih resursa sam utrošiti cementa, čelika, bakra, nafte…? Ne bi se začudio da se sve južno od Tokija odseli. Sirotinja će ostati, a bogatiji, mislim, već sada prebacuju lovu na druge internacionalne banke. Zato i je njihova Narodna banka sasula jene na tržište, da se ne osjeti bježanija. Mogu oni još mjesecima s vatrogascima štrcat po reaktorima, ali radijacija piči liga piči. Bogatuni neće čekati da im otpadnu uši kad se počešljaju. Vidjet ćemo uskoro jagmu za transportom.
Možeš misliti ATPL na trečoj stranici Foruma, e neče moći, sad če se raditi UP pa čemo je lijepo staviti na prvu stranicu ovoga foruma !! Znate li koji je val, valić, od čega. gdje je target ovome valiću.. vidim i dalje se ljudi boje kupovine. Ovo je ALDI, kupnja slobodna i povoljna !!
LP [angry]
ATPL ne ide gore jer "nije u fokusu investitora". Svašta se krije iza te rečenice, puno mešeteranja i nemešetarenja, no štaš , takvo je kolo sreće.
Nisu zainteresirani niti burek invsetitori, tek se može zaraditi za koru od štrudle.
Inače, vani DRYS fučrz nikada zeleniji
Extended Hours
4.74 0.10 2.16% as of 08:37 AM EDT on 03/22/11
ATPL ne ide gore jer "nije u fokusu investitora". Svašta se krije iza te rečenice, puno mešeteranja i nemešetarenja, no štaš , takvo je kolo sreće.
Nisu zainteresirani niti burek invsetitori, tek se može zaraditi za koru od štrudle.
Inače, vani DRYS fučrz nikada zeleniji
Extended Hours
4.74 0.10 2.16% as of 08:37 AM EDT on 03/22/11
Iči će gore vjeruj mi, ali lijepo si ovo sročio (istinu) !!