Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Pun mi sandučić pa ti nisam reply na poruku, sve 5! [thumbsup]
———————————————————————–
SVEUKUPNO VRIJEDNOST DIONICE ATPL = 478,20 kn
———————————————————————–
Deder čiko ti nama izračunaj INU i IGH da bi znali gdje bi stvarno trebali biti. Ajde života ti da se ne tresemo bezveze. [yawn]
[/quote]
decki moji smart je u pravu…,gore vam je izracun…
ne mjesaj inu i igh u ovo,svi znamo zasto ina raste,a i zasto je cijena igh ovakva kakva jest.
rijetko se javljam na ovoj temi(iako je redovito pratim)i ne pisem ovo kako bih popljuvao dionicu,ali smartov izracun je kolko-tolko tocan.
lp
…Pa ako hoćeš usporedit sa svojim ulaznim podacima.. ali opet te pitam, jesi li uračunao akontacije novogradnji. Jer tu je dobrano preko 100 mil USD, ali neka je samo 100 zbog otpisa skupljih ugovorenih cijena to daje 382,65 kn u vrijednosti flote. Ti si naveo vrijednost flote od 1.065,70 kn.
Znači, po tome ispada da cijeniš trenutno operativnu flotu na 683,05 kn po dionici iliti oko 178 mil USD, što je premalo. Stoga držim da si propustio uključiti akontacije u izračun.
Nisam računao akontacije, moja isprika, zaboravio sam, a nije mala stavka u izračunu! Naravno da su akontacije imovina!
Dakle, ako akontacije uračunaš u flotu, ukupno vrijednost po dionici ispada:
1) Brodovi + akontacije = 1.448,35 kn
2) Hotelijerstvo = 179,15 kn
3) DU Airline = 71,70 kn
————————————————————————
Ukupno vrijednost imovina = 1.669,20
————————————————————————
Dugovi/obveze = 1.039,00 kn
————————————————————————
Vrijednost netto = 660,20 kn
————————————————————————
Keš na računu = 200,65 kn
————————————————————————
Sveukupno vrijednost ATPL po dionici = 860,85 kn
————————————————————————
Izgleda da sam ipak malo "zahrđao", odavno se nisam bavio brodarima i njihovim bilancama, pa stoga još jednom isprika na greški, nije bila mala! Moram priznati da sam se i ja danas začudio kad sam sve bacio na papir, a pokušao sam izvući stvar sa multiplikatorom 1,5 kad sam vidio da mi se čini malo prejeftino!? Ok, tko radi taj i griješi, nadam se da ne zamjerate! Ipak sam ja "stari čiča", hahah! Vi mladi ste tu da mi malo pomognete! [embarass]
Deder čiko ti nama izračunaj INU i IGH da bi znali gdje bi stvarno trebali biti. Ajde života ti da se ne tresemo bezveze. [yawn]
[/quote]
ne mjesaj inu i igh u ovo,svi znamo zasto ina raste,a i zasto je cijena igh ovakva kakva jest.
rijetko se javljam na ovoj temi(iako je redovito pratim)i ne pisem ovo kako bih popljuvao dionicu,ali smartov izracun je kolko-tolko tocan.
lp
[/quote]
eeto…
i ja ispao posran…zasluzena jedinica na predhodnom postu
@ smart
Sreća da u nas još nema šorta, još bi se i zaletio hehe
np, sve je uključeno u garanciju na zaj…… ! [thumbsup]
Post kolege sectora mi je još moderiran pa ne vidim, al vjerovatno piše da je smartov izračun sad koliko-toliko točniji [wink]
@ smart
Što je najgore opet sam gore pogriješio, krivo sam odbio dugove od imovine, pa mi je ispalo više u konačnici za 30 kn, ali možda nitko ne primjeti, hahahah! [lol] Lijepo mi je mama govorila da učim matematiku, hahah!
Sorry sector!
@ smart
Što je najgore opet sam gore pogriješio, krivo sam odbio dugove od imovine, pa mi je ispalo više u konačnici za 30 kn, ali možda nitko ne primjeti, hahahah! [lol] Lijepo mi je mama govorila da učim matematiku, hahah!
Sorry sector!
[/quote]
sve 5,
ja sam racunao neki dan i dosao do brojke 514,75(ako se dobro sjecam),zato sam vas i podrzao…nisam niti gledao sto ste vi racunali,samo cifru do koje ste dosli…
(izgleda da mi matematika nije jaca strana)
@ smart
Hoćeš reći da je mojih 830kn bilo točno?!?!?!
Ali ipak ne.. greška je gore u ukupnoj imovini koja je
a treba biti 1699,20
tako da je 860,85 ipak točan rezultat po ovoj računici, a valjda je i NAV negdje blizu :))
@ smart
Hoćeš reći da je mojih 830kn bilo točno?!?!?!
Ali ipak ne.. greška je gore u ukupnoj imovini koja je
a treba biti 1699,20
tako da je 860,85 ipak točan rezultat po ovoj računici, a valjda je i NAV negdje blizu :))
Da, ukupan izračun je točan, 860,85 kn. Gore je greška kako si napisao. Ma, ipak je malo kasno za računanje, zar ne!? 🙂
Ovisi gdje si, evo ja taman u JES brodogradilištu u nadzoru.. how JES NO!
Ono što je zanimljivo je da po našem (ako smijem) izračunu ispada da pomak vrijednosti brodova za 10% znači pomak NAV-a od oko 150 kn, a kad se uračuna puna vrijednost novogradnji onda moguće oko 200 kn. Na sadašnji NAV ~860kn to znači da promjena vrijednosti brodova od 10% znači promjenu NAV-a od 17 do 23%
Oprezno!
Moj izračun vrijednosti ATPL, po dionici.
1) Brodovi ukupno = 1.065,70 kn
2) Hotelijerstvo = 179,15 kn
3) DU Airline = 71,70 kn
———————————————————————–
Ukupno vrijednost imovina = 1.316,55 kn
———————————————————————–
Dugovi/obveze ukupno = 1.039,00 kn
———————————————————————–
Vrijednost netto = 277,55 kn
———————————————————————–
Keš na računu = 200,65 kn
———————————————————————–
SVEUKUPNO VRIJEDNOST DIONICE ATPL = 478,20 kn
———————————————————————–
Ovo je jedan od onih gadnih i bezobrznih drukova zbog čega je masa poštenih likova pobjegla sa foruma npr.poznavatelj, sakai, toknezev etc.
Siguran sam da ti znaš ovo što ću dole navesti i nisu mi poznati razlozi ovog sramotnog izračuna NAV-a ali ajmo redom:
– DA ne vrijedi ni pola cijene što si naveo i Uprava bi bila sretna to utrapiti bilo kome po sistemu "daj što daš"
– nisi naveo pomorsku i putničku agenciju, a te male firme ostvaruju dobit svake godine i Uprava je jako zadovoljna njihovim poslovanjem
– nema imovine tipa zemljišta gdje se ima graditi nova garažno-stambeno-poslovna zgada od cca. 30000m2 dok je u prostornim planovima na mjestu stare uprave zgrade predviđena izgradnja visokih građevina pa će se tu moći podići neboder od 10, 12 ili 15 katova, ovisno koliko će novaca moći i željeti upucati u taj projekt. Ova dva projekta vrijede min. 40-45 eura po dionici
– ATPL ima cca. 40 miljuna dolara na računu i cca. 100 uloženih u novogradnje što je cca. 100 dolara po dionici
– jasno ti je kao i meni da je trenutačno cijena dionice ATPL fundamentalno podcijenjena, međutim ako vozarine za panamaxe padnu sa 16000-17000 na 8000-10000 naravno da će i dionica pasti i obratno, međutim to nema veze sa izračunom NAV-a, i namjere ti ni su bile poštene, pa si sa isprikom samo želio zavarati naivne
Problem ove dionice je baš u ovom zadnje navedenom jer dosta investitora drži da će masa novogradnji izvršiti pritisak na razinu vozarina i zato prodaju dionice brodara, dok oni drugi kupuju i vjeruju da će to debelo napalatiti za 2-3 godine.
[/quote]
lp
[/quote]
eeto…
i ja ispao posran…zasluzena jedinica na predhodnom postu
[/quote]
ja sam Vam je dao ,bolje i tako nego da sam napisao …..