Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Kapital i rezerve:
2004. 285 milijuna kuna dug/kapital 265,28%
2010. 1.442 milijuna kuna dug/kapital 96,47%
Eto vidiš! 1,45 milijardi kuna treba vratiti iz poslovanja, a njihovom zaduživanju nije kraj, jer dolaze i novi brodovi koje su naručili! Meni ljepše izgleda 2004.g. kada su bili dužni samo 285 mil. kuna!
[/quote]
Ne idete matematika danas.
A gledaj ja bi na njegovom mjestu vjerovatno isto postupio,Šišević ima preko 60godina,treba uživat u životu,najbolje da u grob ponese dionice,i ovako mu je ostalo još 6400 komada
[/quote]
Neki bogati Nijemac, multimilijarder koji se pokazao kao jako veliki donator, jednom je prilikom rekao da nije sramota biti bogat, ali da je sramota umrijeti bogat…
Eto vidiš! 1,45 milijardi kuna treba vratiti iz poslovanja, a njihovom zaduživanju nije kraj, jer dolaze i novi brodovi koje su naručili! Meni ljepše izgleda 2004.g. kada su bili dužni samo 285 mil. kuna!
[/quote]
[/quote]
Samo bi dodao ako se dobro sećam da Atlantska vodi imovinu u knjigama po nabavnoj vrednosti umanjeno za amortizaciju – dugovi i dobiješ kapital. Po takvoj računici isti se more bitno razlikovati od realnog kapitala koji je recimo zamenska vrednost brodova i nekretnina na marketu, to tim više jer se ne vrši stalna revalorisacija te imovine. A u takvom omeru (knjigovodstveni) kapital koji ti navodiš u svojoj jednačini, more bitno odstupati od stvarnog (tržišno merenog) kapitala. Znači ukoliko je market vrednost imovine mnogo manja od nabavne vrednosti te iste imovine (što je trend poslednjih godina zbog pada cena brodova), realno je da omer duga i kapitala mnogo veći od ovog koji si ti naveo.
A gledaj ja bi na njegovom mjestu vjerovatno isto postupio,Šišević ima preko 60godina,treba uživat u životu,najbolje da u grob ponese dionice,i ovako mu je ostalo još 6400 komada
[/quote]
Pa osobno se pitam i što će naši novopečeni umirovljenici sa svojim udjelima. ATPL je sve samo ne mirovinski fond, ali pretpostavljam da su dobro zbrinuti i bez dionica ATPL, pa ne moraju cvokočući čekati da postam/o BDI [lol]
[/quote]
[/quote]
Zašto i kakve veze ima matematika sa velikim dugovima?
kako sam napisao: previše se dionica nalazi u rukama zombija kojima iste (više)ne trebaju i lansirat će ih ovako ili onako.
poslije njih potop.
zna se što to znači za atlantsku kojoj ma niti jedna jedina stvarčica ne ide na ruku, a i neće još dosta godina.
evo, pavo unovčio još 200000 eura, oročio to u srbiji za 7%/god X 5 godina i mirna bosna.
sad će bombardiranje zse dopisima kako je ovaj otpustio toliko-i-toliko, kako je pavo otpustio još toliko dionica…
dečki, nije dobro…
dugoročni investitori će umjesto kapetana ostati na palubi dok brod (ne po)tone.
a jadni li smo !
a jadni li smo !
Nismo "tu" nego na drugom kraju grafa… jer da smo "tu" gde ti kažeš i da nam usledi ova klisura nakon toga, ne bi bilo problema… pričekat još koju godinu. Ovako, bojim se da onakav rast nećemo videti u sledećih nekoliko godina, ako se uopšte ikad i dogodi…
No, finansijska pamet ne traje dugo, pa se uvek otvori neka nova šansa kad se najmanje nadaš…
a jadni li smo !
neki su desnije od označene točke na grafu (ja npr.) pa se smatraju još jadnijim, al to ne žele reći.
i?
tako je to u ovom poslu…
realno, mogao sam u životu i gore proći. a ni ovdje ne mogu reći da sam loše prošao sve dok ne pokupim lovu sa zse, zaključam butigu i kažem da je dosta bilo i da sam jadan.
ipak, mislim da će se sve pročistiti za cca 5 godina.
Mislim da se uprava neće istrapavati bez prijeke potrebe, iz obzira prema dioničarima, svojoj firmi i domovini- nekada se tako lijepo drukalo u tom smjeru, a vidi sad defetizma.
Elem, DRYS u preprodaji u plus, i odma i ATPL po prodaji. iako bi ATPL trebala pratiti DSX.
znači šišević nas jebuck.. danima
to je nevjerojatno kad god je promet u q uprava prodaje i cijena pada
nenadje.. vi su u svim pogledima