Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 7.595 | 155 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Počelo je počelo.
Već vidim da će sljedećih x mjeseci – u eventualnom nedostatku značajno pozitivnih vijesti za ATPL – forum biti pun rasprava o tome hoće li biti dividende ili neće, kada će biti izglasana, na sjednici ovoj ili onoj, kad je ex-dividend day, hoće li biti isplaćena i kolika će biti (I sve to za eventualno 20 kn na cijenu dionice od 7xx kn?!), a ne daj bože da se dividenda ipak izglasa, onda ćemo valjda ponovno do kraja godine čitati postove poput:
"Hej, na koji račun? Na moj ili ženin? Jel da im pošaljem e-mailom ili snail-mailom? Može li na razglednici? Ja sam zvao tajnicu ATPL i ona mi je rekla da neće sa mnom u krevet. Jadan ja, što ću sada? Meni stiglo samo 5 kn, umjesto 20 kn, a vama? Evo, meni konačno legla lova. I meni. I meni. I meni. I meni. A jooooj, meni niiiiije!!! :-((( Ma, očajan sam! Oni u ATPL nisu pošteni. Oni sigurno nešto muljaju. Aha, oni su sebi isplatili, a nama nisu! 🙁 Koliki je porez? Hoću li s dividendom moći kupiti 50 dkg parizera ili čak PIK prešanu šunku? Da li da psa Flokija upišem kao dijoničara pa da izbjegnem porez na pseće kolačiće? Što ću s onih 75 lipa? Moram li ih zaokružiti na 76 ili možda na 77 lipa? Joj, tih 75 lipa me jako muče, ne mogu spavati, vrlo bitna stvar, a ja ne znam što ću. I što mislite, hoće li dividenda sljedeće godine biti ista, manja ili viša od ovogodišnje? Što mislite, hoće li oni i dalje do 2534. godine isplaćivati takvu dividendu. Isplatili se to uopće?"…
🙂
mi ovdje na forumu komentiramo ono što se zbiva. možeš si misliti kako je dinamično brodarima kad o ovome možemo toliko raspredati… jednostavno, ništa se ne događa. niti ikoga interesira kupiti dionicu, a oni koji su je htjeli prodat, prodali su. sad je samo pretakanje iz šupljeg u prazno do nekog okreta.
besposlen pop i jariće krsti, ili… o čemu će baba nego o kolačima… ili…
pogledaj malo sastav ekipe. ima nas samo nekoliko koji smo vjenčani za atpl…
ravno dvije godine imam ovu dionicu i kad izuzmem pikove i saberem sve, ne znam gdje sam bio, ne znam što sam radio, a prošlo 730 dana…
prije će godot pokucati na vrata, kako mi se čini, nego osmijeh na moje lice (što se tiče atpl).
i nakon dvije godine čekanja, senzacija=dividenda od (nadajmo se) 20 kn/dionici…
a o čemu bi drugom? o bdi?
🙁
nas nekoliko dugoročnih možemo komotno udrugu osnovat pa na prosvjed u Dubrovnik…to je ovih dana moderno…na transparente ćemo napisati "želimo transparentnu upravu", " želimo objavu ugovora", "želimo više cijene dionice" , " želimo dividendu od 100 kn" ,"želimo prodati DA" , "želimo ljetovati u Dubrovniku", ""želimo kalendare,kape,privjeske ATPL" [lol]
nas nekoliko dugoročnih možemo komotno udrugu osnovat pa na prosvjed u Dubrovnik…to je ovih dana moderno…na transparente ćemo napisati "želimo transparentnu upravu", " želimo objavu ugovora", "želimo više cijene dionice" , " želimo dividendu od 100 kn" ,"želimo prodati DA" , "želimo ljetovati u Dubrovniku", ""želimo kalendare,kape,privjeske ATPL" [lol]
potpisujem…
Nisu, Odluka je bila donesena na Skupštini održanoj 28.06.2010., a prije toga na sjednicama Uprave i NO dividenda nije bila (službeno) najavljena.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/eoEJu8O9ERKnQ4XrSLR9eQ==.pdf
[/quote]
ok mislio sam ,ali krivo kako bilo znači ništa do kraja šestog mijeseca bi čemo pametniji .
[/quote]
U novom Lideru ima razgovor sa Perom Kulašom i o pitanju dividende kaže
Prerano je govoriti o tome,odluku o isplati dividende donosi Skupština,a Uprava će dati prijedlog u skladu sa situacijom na tržištu.
kretanjeBDI indexa…kroz malo duzi period….zakljucke donosite sami…..
nije sve u tehničkoj analizi…po kojoj bi ovo moglo fino dolje…..ima tu nešto i u geopolitičkoj situaciji koja je sada trenutno na tapetu i u geotektonskoj i meteorološkoj koja je bila u N.Zelandu i Australiji…npr…, a poslijedice koje se moraju sanirati…nedovoljna je volja samo jedne strane (bila ona kupac ili proizvođač) pa da se stvar popravi i sve krene nabolje…potrebne su obje strane a pogotovo je loše ako postoji volja a nema trenutnih uvjeta jer je infrastruktura nešto malo ili puno oštećena pa je potrebno nešto vremena da se ponovno poslože kockice i stvar se zarola…ako se ne vozi…a ne vozi se….s nekim izuzecima…..onda je loše i u perspektivi i trenutno…to je realna situacija…ALI…da će se pokrenuti…to hoće..samo je pitanje koliko će vremena proteći….nadam se što prije jer bi svima pomoglo a ne samo brodarima….nemam trenutno ni jednog brodara ali daj bože opet 2007/2008. godinu i to skoro…reče Lopina….NEKA BUDE MED I MLIJEKO !!…i bi tako [rolleyes]
kretanjeBDI indexa…kroz malo duzi period….zakljucke donosite sami…..
Da li misliš da vrijednost boda 2000 i 2010 ima istu težinu?
slikom na sliku…
Da li je netko otvorio Pandorinu kutiju?
U gornjem postu brojke 2000 i 2010 … misli se na godine, ako nije bilo jasno, a ne na vrijednost boda!
bilo bi dobro da se nova uprava malo potrudi oko transparentnijeg odnosa prema investitorima i počne na svojim stranicama objavljivati ugovore po kojima voze… ovako nismo ravnopravni kao investitori jer i oni imaju udjele u dionicama a informacije nama dolaze na kapaljku… ako mogu veliki strani brodari objaviti te podatke zašto ne bi bili dostupni i nama, to nikako ne bi trebalo biti poslovna tajna jer bi onda i vani sakrivali te podatke, osim toga i građevinari objavljuju svoje ugovore…
Bilo bi dobro:
– prodati Dubrovnik Airlines
– hotele Hilton, Lapad i onaj na otoku Lopudu
– pomorsku agenciju
– putničku agrenciju
– projekt garažno-poslovno-stambene zgrade
– sve drugo što nisam nabrojao a nije core business (npr.Marina Slano etc.)
Bilo bi odlično:
– prodati dva stara broda i smanjiti kreditnu zaduženost
– na mjestu stare uprave zgrade napraviti stambeno-poslovni neboder cca. 12 katova gdje bi na zadnja 2-3 kata bila smještena uprava i ostale kopnene službe ATPL, dok bi se ostali katovi prodali, dok bi pomorci ATPL imali prvenstvo kupnje stanova.
– u narednih 20 mjeseci preuzeti 7 novogradnji, povećati znatno dwt i novu konjukturu, ma kad god bila, dočekati spremno sa prosječnom starosti flote od cca. 5-6 godina
– otkupiti sve dionice ATPL u vlasništvu CROS tijekom 2011., poništiti ih i na taj način nagraditi sve vjerne dioničare
– pokušati kupiti JDPL kad Vlada odluči prodati tog brodara
–
[tongue]
Da ja mislim da bi pametnije bilo napravit stock split,pogledajte dionice koje to nisu napravile npr tisak sa 1600kn pao na 160 itd,jel to je najbolje za krizno vrijeme,,,, [wink]
Da ja mislim da bi pametnije bilo napravit stock split,pogledajte dionice koje to nisu napravile npr tisak sa 1600kn pao na 160 itd,jel to je najbolje za krizno vrijeme,,,, [wink]
Šta bi se dobilo sa stock plitom? Svako g… bi kupovalo dionicu po cc 20kn i šta onda?
Pogledajte AUHR. Pucanj u prazno.
Evo ja nemogu nikako razumit da jedna Atpl,može biti skuplja od dionice mercedesa ,.,mi idemo u eU ,I Kažem vam jel znam mentalitet strani dioničara njima je nepojmljivo da jedna Jamnica vrijedi 10000dolara.Ostavimo vrime če pokazat,,,,evo vam primjer slba,,, [thumbsup]