ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Capesize 5.339 dollar (- 10,6 prosent)
Panamax 14.790 dollar (- 3,9 prosent)
Handysize 10.098 dollar (+ 0,7 prosent)
Supramax: 13.950 dollar (+ 1,9 prosent)

ako krenu nemiri u Indiji ili Kini od BDI na 100 bodova

Kolega evo nek bude jedna dionica na 12 ,više nemogu se ja tu spuštat saginjat,ako neče ima na ovoj burzi dionica ,vidi kupovina novih brodova made in china ,ulaganje u marinu itd .A nama 40kn,,,,,
to je malo brat bratu. [undecid]

Nema dionica, trezor se ispraznio prošle godine .

IMT?

ako krenu nemiri u Indiji ili Kini ode BDI na 100 bodova
[/quote]
Ma je , da ne bi možda brodari još morali plačati kinezima zato što imaju tu sreću da barem nešto prevoze…svašta…trenutno je puno više brodova na dugoročnim ugovorima nego prije,tako da ovo trenutno stanje vozarina baš puno na njih ne utječe…a ovi što su na spotu,hebi ga..sami su krivi za gubitke..
Da će situacija biti teška narednih godina, to je svima jasno…al zato su i cijene dionica brodara tu gdje jesu…
Btv. ja uzeo nešto ATPL danas..pa da vidimo..

ako krenu nemiri u Indiji ili Kini ode BDI na 100 bodova
[/quote]
Ma je , da ne bi možda brodari još morali plačati kinezima zato što imaju tu sreću da barem nešto prevoze…svašta…trenutno je puno više brodova na dugoročnim ugovorima nego prije,tako da ovo trenutno stanje vozarina baš puno na njih ne utječe…a ovi što su na spotu,hebi ga..sami su krivi za gubitke..
Da će situacija biti teška narednih godina, to je svima jasno…al zato su i cijene dionica brodara tu gdje jesu…
Btv. ja uzeo nešto ATPL danas..pa da vidimo..

…… TA HT-a od početka pada u prelomu MACD-a i pokazuje 250-270 Kuna, kao i ATPL710- 730 Kuna, a INGRI 11-12 Kuna ….
….. Međutim TA je predviđanje i slažem se s time, ali u TA je unesen psihološki okvir investitora kroz mamtematiku postotka ulaganja kao i količine kupljenih dionica po nižim cijenama …..

O tome i govorim, tehnička analiza u dobroj mjeri ovisi o psihološkom okviru investitora, ali ovisi i o tumačenju, tj. psihološkom okviru samog analitičara, tako da je to prilično nevjerodostojna disciplina.

Evo, primjerice tvoja analiza prikazuje jedne, a analiza kojom ja raspolažem i koja je sasvim sigurno napravljena u dobroj vjeri pokazuje neke sasvim druge kombinacije.

Ne kažem da je TA potpuno pogrešan pristup investiranju, dapače, volim je pogledati, ali daleko od toga da pogađa buduća kretanja. Za mene je to samo pomoćno sredstvo da čovjek vidi gdje je i šta se u određenom vremenskom razdoblju događa sa dionicom.

Lp
[/quote]

Može li vaša TA kolega ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Kakve su ovo Ta analize,,,,,mi smo navikli na krizne situacije ,,,,i mislim da je ta analiza negdje iz Usa ili Eu,,,,Di su izvješča jel ja moram čekat zadnji da saznam za dividentu ili se moram molit Sv.Vlahi da nam pomogne. [angry]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

@ loris
Žao mi je, ja ne radim analize već ih tu i tamo kupim, tako da ih iz razumljivih razloga ne mogu objaviti, jer su nečije autorsko pravo.

@ milusic

Ja se Sv.Vlahi u tom smislu molim za pomoć već duže vrijeme. [smiley]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Kakve su ovo Ta analize,,,,,mi smo navikli na krizne situacije ,,,,i mislim da je ta analiza negdje iz Usa ili Eu,,,,Di su izvješča jel ja moram čekat zadnji da saznam za dividentu ili se moram molit Sv.Vlahi da nam pomogne. [angry]

A gdje je pisalo ili objavljeno da će biti dividenda? Molio bih link. Hvala

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Kol.evo piše na poslovnom dobiti itd,nemojte ljude plašit da nebi pobigli,,,,i vi od 2007 na forumu,,,,,
pozdrav [wink]

@milusic
Ma nije mi cilj plašiti ikoga jer su već svi ionako preplašeni. Pročitao sam ja sve, i o.k. FI ali ne spominju dividendu……jedino ako tek planiraju kolika će biti. Sretno i sve najbolje želim imateljima ove dionice [thumbsup]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

ok ,moramo se pobunit imene grize neizvjesnost,,,,,pozdrav i laku noć,ode sutra rano u ribolov. [yawn]

New Report

Close