Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Ostvarena dobit Grupe pripisana imateljima kapitala matice iznosi 39,7 mil. kuna, a ini ga 64,1 mil.
kuna dobiti pomorstva, odnosno 30,0 mil. kuna dobiti pomorstva nakon izvršenih rezervacija za
potencijalne gubitke Grupe, te 20,0 mil. kuna gubitka avioprijevoza i 4,5 mil. kuna gubitka u
djelatnosti hotelijerstva.
na što bi se trebala odnositi ova rezerviranja (stavak 027) 31.692.717,00 kn ?
tih rezerviranja nije bilo u prošlom periodu…prava dobit pomorstva je 64 milijuna kuna…bezvezno mi je objašnjenje rezerviranje za potencijalni gubitak grupe u narednom periodu…kaj to znači da će prvu polovicu 2011. biti u plusu jer su rezervirali pokriće u prethodnoj godini?
malo mi sve to knjigovodstvo "smrdi" … imam osjećaj da je situacija bolja nego se želi prikazati kroz izvješće…
Pozdrav Techman 🙂
Nas dva cemo se prije sresti u Kini nego u Hrvatskoj :-))
Ma…. ako ima netko tko zna nesto o avionima, kako to da se Mcdonell Douglass koji vrijedi
2 m$ po komadu moze amortizirati sa 17 mKn ?????? Malo mi ide na jetra da ne mogu
biti u plusu makar 1 Kn i avioni a i hoteli… nego pomorstvo sve vuce….
Od 2012 ce imati marinu u Slanom i neki sitan prihod od iznajmljivanja nekretnina… ako jos i tu budu u minusu… onda stvarno prodati sve sto nisu brodovi i neka samo plove.
Prevelika mi se cine primanja u hotelima. Pretpostavljam da Hilton ima zahtijeve i to je
standard ali i cijena sobe je visoka. Ne kuzim kako mogu biti u minusu……
Pozdrav. Sve je moguće u zemlji Hrvata na brdovitom Balkanu. Šta mogu knjigovođe i revizori zaradit odnosno izgubit to ni jedam manager ne može.
techman malo su sala skidali avionima [smiley]
Valjda da budu lakši i manje troše [lol]
Nije mi jasno što ne prodaju taj Dubrovnik Airline a i hotele ako nisu u stanju poslovati s dobiti… kako hotel u Dubrovniku ne može poslovati s dobiti?… jadna li nam majka ako u Dubrovniku nije isplativo imati hotel, kako li je tek drugdje na obali?
Ja bih to sve lijepo prodao pa za te novce kupio Jadroplov i bavio se samo pomorstvom…onaj Zeno Singer vjerojatno ima plaću nekoliko desetaka tisuća svejedno što nije kune zaradio s tim avionima.
Što se pomorstva tiče ja sam izvješćem zadovoljan ali ovo stvaranje gubitaka na avionima i hotelima mi već ide na jetra…
Pozdrav. Sve je moguće u zemlji Hrvata na brdovitom Balkanu. Šta mogu knjigovođe i revizori zaradit odnosno izgubit to ni jedam manager ne može.
Imam osjećaj da su namjerno knjigovodstveno srezali dobit u 2010, da bi i u 1H 2011 bili u pozitivi. Što se hotela tiče znam da dobro rade, no ako ovi iz Uprave žele ogromne investicije u Hilton Imperijal i Lapad vraćati iz poslovanja na kraći rok, ne čudi me da su u minusu, no objektivno to su dobri hoteli i odlično rade za RH prilike, te sigurno nisu i minusu. Dubrovnik airlines ne želim ni komentirati, Zenu Singeru je mjesto sa ex. premijerom.
Moj je prijedlog upravi da na avione ukrca filipince te tako dodatno sreže troškove poslovanja te rupe bez dna zvane Dubrovnik airline [angry]
Moj je prijedlog upravi da na avione ukrca filipince te tako dodatno sreže troškove poslovanja te rupe bez dna zvane Dubrovnik airline [angry]
moj je prijedlog da ih potope i iskoriste za nasipavanje marine Slano…mogu u njima napraviti restoran pod vodom…sigurno bi više zaradili nego da lete…
Prije EBITDA je preko 100 mKn. Ocekivao sam potop, tako da je sto se mene
tice, OK FI.
Malo mi je cudno da na place odlazi 30% prihoda …
sto i nešto milja je poslije amortizacije, EBITDA je oko 284m
Ostvarena dobit Grupe pripisana imateljima kapitala matice iznosi 39,7 mil. kuna, a ini ga 64,1 mil.
kuna dobiti pomorstva, odnosno 30,0 mil. kuna dobiti pomorstva nakon izvršenih rezervacija za
potencijalne gubitke Grupe, te 20,0 mil. kuna gubitka avioprijevoza i 4,5 mil. kuna gubitka u
djelatnosti hotelijerstva.
na što bi se trebala odnositi ova rezerviranja (stavak 027) 31.692.717,00 kn ?
tih rezerviranja nije bilo u prošlom periodu…prava dobit pomorstva je 64 milijuna kuna…bezvezno mi je objašnjenje rezerviranje za potencijalni gubitak grupe u narednom periodu…kaj to znači da će prvu polovicu 2011. biti u plusu jer su rezervirali pokriće u prethodnoj godini?
malo mi sve to knjigovodstvo "smrdi" … imam osjećaj da je situacija bolja nego se želi prikazati kroz izvješće…
možda zbog dividende? budući da imaju ono pravilo da dividenda iznosi pola dobiti od vozarina.
kako god bilo ovo je izviješeće doživjelo stanovite knjigovodstvene akrobacije i dobit je značajno umanjena s nekom skrivenom namjerom…vrijeme će pokazati o čemu se tu radi… u AP bi trebali ozbiljno razmisliti o isplativosti ikakvog daljnjeg ulaganja u DA s obzirom na to da je kronični gubitaš…to je bolesno tkivo cijele grupe i treba ga odstraniti bez imalo sentimenta ( makar ne bi me čudilo da je glavni generator gubitaka sam Zeno Singer u cilju jeftine kupovine cijele DA po bagatelnoj cijeni )
vjerujem i dalje u dobru perspektivu ove firme bez obzira na trenutne vozarine i jad letačke družine jer 7 novogradnji, marina i poslovna zgrada donose novu vrijednost i mislim da će to biti prepoznato na burzi u narednom periodu
Danas gledamo dnevni graf ATPL. U petak smo pisali kako je 200 dnevni
MA bitan short term resistance i to se potvrdilo. Dionica je pala prema
prvom support oko 800 na skromnom volumenu. Na RSI možemo vidjeti
da se dionica odbila od ruba overboughta, a ADX pokazuje da je up
trend i dalje solidno snažan.
Sve u svemu…. u petak smo vidjeli manju korekciju. Sada bi se ATPL
mogla stabilizirati između 800 i 820, te pokušati naÊi momentum za
proboj 820. U tom sluËaju targetu ostaju isti… 850 i 900
Ovo buregđije ne trebaju kupovati,naroćito,dok ne izađe
kvartalno izvješće.Logično,biti će očajno,a sadašnje stanje još očajnije.
Ne dozvolite sindikalistima da vas nakrcaju ATPL koja je dobra firma,ali u ovom trenutku skupa dionica.Evo počeli su pisati o skoku BDI.Ludilo .Prije su pušili 10.000 $,a sada malo manje,recimo
9.000.
Čuvajte svoj novac,naročito mali ulagači.
@lopina
Brodovi ostvarili dobit u zadnjem kvartalu 14.7mil. kuna,ako i malo držite do onoga šta pišete mislim da bi jedna isprika bila dobrodošla
Zamolio bih NN osobu s 148 kom na asku da se skloni jer počinje uzlet, ,,, prvi započinjemo moreplovci val (v) od 3-čeg impulsnog vala… Visoko sada letimo. Bogami dok ja ovo napisah pojede ga netko, NEKA !!
LP [cool]
Kaj ne vidiš da lik iskrcava na 803, a mogu se kladiti da su stotice na bidu isto njegove.
[/quote]
Kao što rekoh jučer…sasvim solidino izvješće se iskorištava za iskrcaj
Crtkarije mačku o rep