ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 23:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Prodaja ne posustaje, koji kreteni, da se malo povuku već bi "uzletili". Sreća da su u Upravi svojedobno, uz bolne ožiljke, odustali od onog cape size broda, "potopio" bio nas.

Ako volite brodare bolja opcija vam je JDPL,ionako vas je previše ovdje.Gužva je prevelika,tamo je bolji komoditet.
Nije nagovor već opaska,davno sam se pozdravio s gosparima,sve najbolje i mirno more.
[/quote]
Da je malo više Gospara na istaknutijim položajima u gospodarstvu i politici, svima bi nam bilo puno, puno bolje. Puno toga je ova država , a i politička elita, mogla naučiti od Gospara. Kako se trguje na svjetskom tržištu; kako se opstoji u neprijateljskom okruženju; kako se diplomacijom napravi puno više nego ratom itd, itd… Nažalost povjest nas nije ničemu naučila.
Zato smo tu gdje jesmo i tu ćemo i ostati.

Bolje pametno ležati nego ludo raditi. (F.D.)

Prodaja ne posustaje, koji kreteni, da se malo povuku već bi "uzletili". Sreća da su u Upravi svojedobno, uz bolne ožiljke, odustali od onog cape size broda, "potopio" bio nas.

Ako volite brodare bolja opcija vam je JDPL,ionako vas je previše ovdje.Gužva je prevelika,tamo je bolji komoditet.
Nije nagovor već opaska,davno sam se pozdravio s gosparima,sve najbolje i mirno more.
[/quote]
Kolika je bila dividenda 2010 u Jacoplovu? Žao mi je što to moram reći nakon zadnjih zbivanja ali slušajući neki dan Krunu Peronju i njegove vrlo neozbiljne odgovore na vrlo konkretna i pametna pitanja malih dioničara, mogu samo reći da mi je žao i pomorce i dioničare tog brodara.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

JACOPLOV [smiley]

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

nekako mi se čini da bi ovo moglo uskoro gore bar do cca 900 kn-to je sljedeci resistance. Na grafikonu se čini da je došlo do probijanja simetričnog trokuta, a i EMA 200.

Za rast tržišta zaslužan je svježi teret, a ugovaratelji se sada klade da će tržište rasti snažno, barem u kratkom roku. Tankersko tržište izrazito je volatilno. Posljednji događaji u Egiptu donose dodatnu nesigurnost na tržište. Kontinuirani problem s piratstvom je prisutan. Posljednja žrtva bio je puni VLCC a to zadaje vlasnicima velike glavobolje. Ipak, ovoga smo tjedna vidjeli blagi napredak VLCC vozarina.

Zanimljivo je kako i analitičari Deutsche Banka kažu kako bi brodarski indeksi mogli nastaviti rast i to zbog rasta aktivnosti u prijevozu ugljena i željezne rudače. Rast vide čak i na srednji rok i to u idućih pola godine. Za godišnje razdoblje ipak su nešto oprezniji. Procjenjuju kako će flota ove godine narasti 16%, a potražnja 7,6 posto. Kompanije su naručile previše brodova 2007. i 2008. kad je Baltic Dry Index prosječno vrijedio 6.730 bodova To je i dio razloga zašto je prosječna vrijednost indeksa u 2009. i 2010. pala na 2.687 bodova.

http://www.seebiz.eu/hr/analize/brodarsko-trziste-bdi-index-s-najjacim-tjednim-rastom-u-sest-mjeseci,105133.html

Tko se ukrcao ukrcao se,tko nije neka uskoči dok još može [smiley]

nekako mi se čini da bi ovo moglo uskoro gore bar do cca 900 kn-to je sljedeci resistance. Na grafikonu se čini da je došlo do probijanja simetričnog trokuta, a i EMA 200.

sve 5, ja dokupio prosli tjedan, pa cemo vidjeti. ali popi nesto prije crtanja, mis ti se strasno treso, jedva sam procitao brojke i slova

[/quote]
Kolika je bila dividenda 2010 u Jacoplovu? Žao mi je što to moram reći nakon zadnjih zbivanja ali slušajući neki dan Krunu Peronju i njegove vrlo neozbiljne odgovore na vrlo konkretna i pametna pitanja malih dioničara, mogu samo reći da mi je žao i pomorce i dioničare tog brodara.
[/quote]
Mi ne kupujemo dionice zbog dividende nego zbog velike potcjenjenosti.Napravite si usporednu analizu.

obožavam strvine-posebno ovce

Mi ne kupujemo dionice zbog dividende nego zbog velike potcjenjenosti.Napravite si usporednu analizu.
[/quote]
Samo vi analizirajte ali dividenda je signal ulagačima da su na pravom mjestu. Tko dijeli dividendu vrlo dobro zna čime raspolaže. JDPL ogromnom dobiti pokriva gubitke od prije 2003. Naime to je stručno objašnjenje Peronje, na pitanje malog dioničara zašto se hvalisaju sa ogromnim dobitima kad je dividenda nikakva. Jel netko zna koliki su bili ti gubici?

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

JDPL ogromnom dobiti pokriva gubitke od prije 2003. Naime to je stručno objašnjenje Peronje, na pitanje malog dioničara zašto se hvalisaju sa ogromnim dobitima kad je dividenda nikakva. Jel netko zna koliki su bili ti gubici?

Iz FI 2003: zadržani gubici Jadroplova = 700 mil kn. Iz FI 2010: zadržani gubici smanjeni na 100 mil kn. ne može biti dividende dok se ne pokriju svi ti gubici.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Nevolim pisat o drugoj dionici,javite mi se ujutro u 9 i da niko ne zakasni,nadam se da ste imali dosta vrimena za feštanje i pazite da nestavite naloge na 900kn ujutro to je moguće kod mamurluka. [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Sudeči po slavlju i atmosferi – sutra idemo preko 1000!

Na stranicama Atlantske ne može se pogledati rubriku "Novosti" (do prije dva dana se moglo). Ili preko vikenda uređuju postojeće stranice ili će sutra ujutro objaviti nekakvu vijest (čitaj: o mogućoj dividendi)…

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

New Report

Close