Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Ne drukam ja nista. Samo moje misljenje. Meni je ATPL draga, ali na ovim cijenama mi je preskupa.
Mozda mali rast do kada izadje godisnje izvjece, ali poslije toga jedino cjelogodisnja agonija, pad ili u najboljem slucaju stagnacija.
Dobra prilika za izaci iz dionice.
Šteta rista, prošli je tjedan bila jeftinija, čak i ovaj tjedan je bila puno jeftinija, samo mi se čini da ti je i po 730 bila preskupa.
A što se agonije, pada ili stagnacije tiče – živi bili pa vidjeli.
Slažem se da je dobra prilika za izaći onima koji su nestrpljivi i imaju tanje živce. Upravo je zato cijena danas stajala tu gdje je da se takvi imaju prilike iskrcati.
Jeste li Vi svi svjesni koliko su se investitori NAPATILI u ovoj dionici ?????? A zbog čega??? Manje je vrijedna od srugih ? ŠIPAK!
Jer su u njoj bile tisuće malih dioničara – koje ste povukli sa sobom u SVAKU INVESTICIJU koja
je bila najavljena …te ovo, te ono… skupa s vozarinama …. odgovaralo je mnogima da
ostane na nižim cijenama….ali, sad više brate , dosta!!!
Ameri se lagano crvene.
DRYS, DSX, EGLE, EXM,NM, FRO
Tako im i treba !
Zamoli google translate da prevede ime bruce springsteen s engleskog na
srpski jezik… pa će ti biti jasnije zašto se crvene [smiley]
Tako im i treba !
[/quote]
[lol] baš si me nasmijao……миле китиц
Tako im i treba !
[/quote]
[lol] baš si me nasmijao……миле китиц
[/quote]
hahahahah a nevjerujem [thumbsup]
Ne drukam ja nista. Samo moje misljenje. Meni je ATPL draga, ali na ovim cijenama mi je preskupa.
Mozda mali rast do kada izadje godisnje izvjece, ali poslije toga jedino cjelogodisnja agonija, pad ili u najboljem slucaju stagnacija.
Dobra prilika za izaci iz dionice.
Šteta rista, prošli je tjedan bila jeftinija, čak i ovaj tjedan je bila puno jeftinija, samo mi se čini da ti je i po 730 bila preskupa.
[/quote]
Da..bila mi je preskupa…
Godinama sam u ovoj dionici, ali moram priznati da mi vise nije najdrazi brodar… Od brodara su ULPL i LPLH i fundametalno i tehnički jače, a ako se atlantska ne vrati u core biznis ili ako ne proda zračni prijevoz sumnjam da će se išta promjeniti…
Jedina snaga ATPL su tisuće dioničara, ali i oni su već na rubu strpljenja nakon ovih godina stagnacije….
Možda će još par puta poletit ova dionica, možda takne i 1000 (iako na temelju poslovanja nema razloga za toliki up), ali ja sam svejedno riskirao i izašao. Podebljao sam ULPL i LPLH i HT, optimista sam i nadam se da će tržište prepoznati (trenutno) vrijedniju dionicu.
šteta da je ovaj link postan ujutro http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx inače bi već danas bili na 850. tek kad se objavi pravi bdi možemo biti sigurni. ovaj link zna često zahebat.
Mos misliti sto je moje postanje tog linka zastopalo cijenu. Vidjeli smo da ni objava BDIa nije donijela pomak cijene prema gore.
Cijena ne ide gore jer ljudi koji su malo duze unutra koriste priliku za izici iz ove dionice, a naivci i spekulanti ulaze zbog nade u brzu dobit.
Brzo se to vraca ispod 800.
[/quote]
išla bi išla gore to je sigurno. taj link je pokolebao mnoge koji su htjeli jučer ujutro lupiti po asku a još više njih se zbog istog odlučilo za prodaju. a bdi je porastao više od 4%.
evo jel ovo znači da će danas bdi još jače u plus? http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
evo jel ovo znači da će danas bdi još jače u plus? http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Izgleda da nista to ne znaci. Meni je zanimljivije gledati po kojim cijenama brodovi plove i dok se tu pojavljuju brojke debelo ispod 10 000 dolara za dan…. ne izgleda uopce dobro.
BDI bi trebao narasti 100% da bi dosao na razinu kada je ATPL bio 720kn.
Kada se uspredi BDI u proslodisnjem prvom kvartalu s trenutnim razinama, vidimo da je on mnogostruko manji. Prosle godine prvi kvartal je od vozarina bila dobit oko milion kuna. Prema visini trenutnih vozarina moze se zakljuciti da ce ov godine prvi kvartal biti debelo u minusu.
Prije par dana smo imali podatak da Sveti Vlaho vozi za $5000 na dan. Ako vas to ne zabrinjava, ne zanm sto bi trebalo. :-/