capovi znaju zavarat.. mislim da ako sutra i prekosutra bude rast vrazjeg indeska, preokret je neminovan.. [thumbsup]
Baltic Dry 2,6%
Capesize 8,9%
Panamax 3,8%
Handysize 0,2%
Supramax 0,7%
uz tehničku analizu koja sugerira rast ovo je dodatni poticaj… mislim da je vrijeme da se malo odlijepimo od ovih razina …
Potencijalni rast BDI-a već je uračunat u cijenu na način da dionica nije padala kad je trebala… [cool]
Posjedujem dionice ATPL i najviše su mi zastupljene u portfelju… [proud]
U $$$$$:
Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $5508 (UP 449)
BPI Average of the T/C routes $12164 (UP 446)
BSI Average of the T/C routes $11490 (UP 82)
BHSI Average of the T/C routes $9330 (UP 20)
Svako odlučuje sam za sebe…
No, siguran sam da će se rast BDI-a odraziti na ovaj sektor time i na ovu dionicu (treba samo pogledati dugoročni graf BDI vs. ATPL). Pitanje je da li je ovo samo blic krik ili stvarni preokret.
Ovaj sektor još ništa nije odradio a plus tome tehnički postoje signali za kupovinu ove dionice…
Hm.ja uletio prilično jako prošli tjedan po bidu opet unutra,naravno trejda radi,i moram priznati da već dolazim u iskušenje prodat dio,jer ipak je to poraslo 5-6 % u par dana i na veću količinu je ovo sasvim lijepa zarada,al ipak ću još pričekati…
Mislim da bi ovaj rast bdi-a mogao potrajati cijeli drugi mjesec,pa bi shodno tom psihološkom učinku i vrlo dobrom izvješću koje slijedi,dionica mogla odraditi rast od barem još 5-10 %,ako ne i više..
Uglavnom mislim da bi ovi što sad prodaju i uzimaju par posto zarade,mogli dobrano požaliti za par dana…
gdje su sad one kolege koji su mi tumačili snove……… [lol]
Eto samo je trebalo pričekati prestanak pada vozarina. Drago mi je da se ATPL vraća, ali za prelazak 1000kn ipak mislim da će vozarine morati potegnuti još dosta gore.
A šta ako neko izvadi kufer pa počne kupovat …ode to u nebo . [wink]
Nema ozbiljne prodaje uopće na ovim razinama. S malim prometom to će biti značajan rast…
Fiju…ma tooooo…ode ovo preko 800…pobjegoh ja sa svojim prodajnim nalozima na 850…hm..il da se pomaknem na 900…moglo bi tu biti svašta.. [smiley]
ja jučer dokupio malo…bio je red da nakon svih ovih godina i ja pogodim dobar trenutak za ulaz…sad je još nužno da savladam i tehniku pravovremenog izlaza ali to se neće desiti tako brzo pa imam vremena učiti [cool]
ovo je super da postoji ovakva dionica,kad se fino odradi rast,prodaš sa 20-50% zarade,i ukrcaš se u ingru.