Gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednik uprave Atlantske plovidbe Pero Kulaš danas su potpisali protokol o suradnji kojim su uređeni međusobni odnosi oko izgradnje budućeg stambeno – poslovnog kompleksa u Gružu. Ovom prilikom gradonačelnik Vlahušić je pohvalio djelatnike Grada i Atlantske na brzim i usredotočenim pregovorima kojima su riješene sve dubioze i omogućena realizacija ovog značajnog projekta za dubrovačku kompaniju, ali i cijeli Grad.
Predsjednik uprave Atlantske plovidbe Pero Kulaš se složio s gradonačelnikom te najavio skori početak radova. Buduća zgrada će osim stanova i poslovnih prostora imati i garažu s više od dvije stotine parkirališnih mjesta, a vrijednost investicije se procjenjuje na 25 milijuna eura.
ATPL je najača firma na ZSE ne zaboravite imali ili ne dionice ove firme!Bit čemo najači kad bude najpotrebnije i imati jednu od najmlađih flota čak i u svjetskim razmjerima,te imati manje troškove i bolje ugovore od otalih!Gospodo ovdje se kupuje jako lijepa budučnost!!
Obzirom da su konačno ishodovali lokacijsku dozvolu, bilo bi im pametno prodati cijeli projekt za cca. 35-40 miljuna eura (navodno zgrada po projektu ima 30-ak tisuća m2 i za tu lovu bilo bi prilično kupaca jer kupcima jamči solidnu zaradu budući je gradnja m2 oko 700 eura a cijena gotovog prostora 3000 po m2) i kupiti JDPL.
Nema nikakve šanse da se to dogodi,s obzirom da se radi o jako atraktivnoj lokaciji poslovne i stambene namjene vjerovatno je da če se bivši i sadašnji čelnici ATPL međusobno počastiti sa kvadratima u to netrebate nimalo sumnjati.Jedino što me veseli je to da djelatnici ATPL po ovoj cijeni dokupljuju dionice… [smiley]
.Jedino što me veseli je to da djelatnici ATPL po ovoj cijeni dokupljuju dionice… [smiley]
Može pojašnjenje, ne vidim ništa novog među novostima?
Baltic Dry -1,8%
Capesize -5,9%
Panamax +1,1%
Handysize -2,5%
Supramax -1,8%
BALTIC DRY-INDEKSEN I POENG, OG SEGMENTER I RATER (USD):
Dato BDI Capesize Panamax Handysize Supramax
03/02 1.045 5.216 10.489 9.637 11.508
02/02 1.064 5.544 10.372 9.884 11.722
01/02 1.084 5.724 10.386 10.096 12.008
31/01 1.107 5.910 10.470 10.336 12.307
U dolarima:
BCI $5216(-328)
BPI $10489(+117)
BSI $11508(-214)
BHSI $9637(-247)
samo pada 🙁
Ja vidim da je BPI porastao. Ti ne?
bilo bi lijepo kada bi atpl objavljivala kakve poslove radi i koliko u joj brodovi posla napravili u nekom terminu. ovak smo osudjeni samo na spek i luka acije.
p.s. graf nam jako slici na INGR-R-A.
ocemo li i mi bankrotirat.
AP SVETI VLAHO
Ship Name AP SVETI VLAHO, 53,000, BLT 09 JINTANG/SPORE-JPN, 2-5/2.2011 USD, 5,000 DAILY VIA NOPAC, OLDENDORFF CARRIER GMBH
[/quote]
$5000 daily??? nitko ne komentira ovu konkretnu brojku???
mislim da će od utorka stvari krenuti na bolje… uostalom i u americi brodari počeli sa laganim rastom, prekoret je blizu
Moje mišljenje je slijedeće: ova dionica bila je i još je djelomično puna raznih vrsta investitora,
i još uvijek NIJE PODOBNA za ozbiljan rad, kakvog bi se mogli uskoro primiti fondovski simpatizeri.
Oni će je iscrpljivati – jaaaaako dugo….jako dugo….pa sad , ako izdržite bit će dobro, ako ne,
njima je još bolje ……..znači, taktičko iscrpljivanje protivnika..BDI- samo u tome pomaže, ali nije
nužno presudan…svi znamo da je poslovanje o.k. prema tome, ona JOŠ nije u planu, ali će biti, kad se oslobodi dio love trenutno angažiran na bitnim PROJEKTIMA / dionicama /.koji zaokupiraju Samodola.
Nema nikakve šanse da se to dogodi,s obzirom da se radi o jako atraktivnoj lokaciji poslovne i stambene namjene vjerovatno je da če se bivši i sadašnji čelnici ATPL međusobno počastiti sa kvadratima u to netrebate nimalo sumnjati.Jedino što me veseli je to da djelatnici ATPL po ovoj cijeni dokupljuju dionice… [smiley]
Zanima me da li će npr netko tko ima dionice ovog brodara imati neke privilegije pri recimo pridbilježbi za kupnju stana ili neku povlasticu pri kupnji istog.