ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 01:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
22.540
460
47,70
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Evo čuo sam od kolega da su neki dobili i kalendare,ja nisam ništa dobio samo pozivi za skupštinu i izvješča….koji bezobrazluk,dođemi da potopim brod.. [angry]

Ja prijatelju ni poziva nisam dobio a MINUSA toliko sam dobio da me boli glava od ATPL !!
Nadam se da zbog minusa neću dobiti opomenu pa ću i nju morati platiti kao za plin i ostale režijske dažbine !!
LP [angry]

I very much love INGRA !!

Odajem priznanje Atpl kako uspjeva držati cijenu
u doba toliko padajuceg – nesretnog BDI ,
Cijenim strpljive dionicare koji NE prodaju
jer znaju sto slijedi kad BDI preokrene,
dodje novogradnja , prodamo koji stariji brodic…..
[cool]

Drži cijenu kažeš, hm, sve ovisi iz koje perspektive na tu cijenu gledaš.
Trenutna cijena je oko 770 kn, a najniža u zadnje dvije godine je bila oko 606 kn.
Dakle, nije baš daleko od najniže cijene u zadnje dvije godine (zapravo je 606kn bila najniža cijena u više od četiri godine).
Osim toga, tijekom najgoreg pada vozarina (u 2009. godini) i u vrijeme dok je poslovala sa gubitkom (ali sa enormnom zadržanom dobiti iz prethodne godine), a u vrijeme dok je USD bio prilično slabiji nego danas (EUR/USD 1.45-1.485) oporavila se od travnja do srpnja 2009. godine sa 606 na 1370 kn, a zatim se nastavila kretati iznad 1000 kn. Tijekom 2010. godine je veći dio godine bila iznad 900kn – 1000kn, da bi u drugoj polovini godine roknula prema 7xx gdje se vuče i dan-danas.

Iz moje točke gledišta, a obzirom da dionicu imam i trgujem s njom od 2009. godine, trenutna je cijena jako nisko. Dionica ne da nije održala vrijednost, već je na moje iznenađenje pala kao kruška ispod 800 kn, iako sam mislio da se to više ne može dogoditi, i sada se vucara u blizini dna najdublje krize iz 2009. godine, dok su s druge strane imovina i vrijednost kompanije od tada bitno povećani, a tvrtka i dalje posluje s dobiti.
Ni na kraj pameti mi nije bilo da ću je više ikada moći dokupiti po 730 kn, no eto, dogodilo se.

[/quote]
Činjenica jest da su dioničari atpl jedni od najvećih gubitnika u zadnjih mjesec dva na burzi..na što smo neki od nas i upozoravali da će se desit i za to naravno dobivali jedinice te bili proglašeni običnim drukerima..
Pa čak i mi trejderi sa brodarima koji ostajemo unutra od dan, dva pa do par tjedana najviše,mislim da već duže vrijeme nismo imali taku malu zaradu na ovoj dionici,kao u zadnjim mjesecima…
Sva sreća što su ostali brodari i LKRI spasili stvar…
A što se tiče nekog ludog rasta ove dionice kad BDI okrene u plus mislim da ništa od toga…po meni može max. dohvatit 900 do 5 mjeseca,eventualno zbog završetka pregovora sa EU možda dođe kratko do 1000 i to je sve do jeseni…
Al činjenica je da bi bilo dobro ovih dana zauzet pozicije u ovoj dionici,jer jedino ona od brodara ( naravno zbog razloga što je i malo precijenjena u odnosu na ostale )nije odradila skoro nikakav rast…koji bi morao ipak uskoro uslijediti…
Po meni, trenutno jedna od zaista niskorizičnih kupnji na ZSE po ovoj cijeni,odn. rizik od nekog jačeg pada vrlo,vrlo mali , a potencijal rasta od barem 10 % priličan…
[smiley]

[sealed]

A što se tiče nekog ludog rasta ove dionice kad BDI okrene u plus mislim da ništa od toga…po meni može max. dohvatit 900 do 5 mjeseca,eventualno zbog završetka pregovora sa EU možda dođe kratko do 1000 i to je sve do jeseni…
[smiley]

pa trenutno kratkoročno ATPL jest jedan od najboljih pickova. kad prestane pad BDI-a do 5. mjeseca bi mogla skočiti bar na 850 što je 10%, a ostatak tržišta će se za to vrijeme vjerojatno iskorigirati za 5-10%.

kad je skupština?

I noga u guzicu je korak naprijed

Kolega mogu čekat 100godina ,kad smo samo 1000godina u RH,ali ipak nevidim razloga da živne,opet mi tu miriši na zadržanu dobit za korist firme,možda su mi pokrali zemljište od pradidova,pa se nadam da imene neče namagarčit. [huh] [angry]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

A što se tiče nekog ludog rasta ove dionice kad BDI okrene u plus mislim da ništa od toga… [smiley]

Bar da BDI raste, al pogledajte kolega kako se vani vrednuju brodari, novopridošle novogradnje ruše cijenu do boli…

Top rast u 2011.g. - TEP, ZVCV, HRDH, HDEL, VDKT, IPKK, ....

Bar da BDI raste, al pogledajte kolega kako se vani vrednuju brodari, novopridošle novogradnje ruše cijenu do boli…

danas padaju oni koji su bili izloženi kod onog korejskog brodara što je bankrotirao. a poplava novogradnji je već uračunata. rast će valjda uslijediti kad prođu poplave, kineska nova godina i prije svega ako zaredaju ovakvi izvještaji pa se oni počnu uračunavati. a da zasad taj rast neće biti velik, pa i neće…

http://www.hellenicshippingnews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4668:newbuilding-orders-waning-as-ship-owners-wonder-about-shippings-prospects&catid=45:top-story-a&Itemid=105

vani brodari padaju pod utjecajem bankrota Korea Linea, firme koja je u dugogodišnji čarter uzela brodove Eaglea i NM … domino efekt se osjeti i na ostalim brodarima pa nije čudno da su svi u minusu…

sutra će neki ovo iskoristiti za izazivanje drhtavih ručica ali mislim da ATPL i ostali naši brodari ne bi trebali potpasti pod utjecaj ovih zbivanja jer smo na samoj točki preokreta i bilo bi vrlo loše da sad odreagiramo u krivom smjeru…

http://www.thestreet.com/_yahoo/story/10984567/1/korea-bankruptcy-slams-dry-bulk-stocks.html?cm_ven=YAHOO&cm_cat=FREE&cm_ite=NA

pocelo je pocelo

http://www.thestreet.com/_yahoo/story/10984567/1/korea-bankruptcy-slams-dry-bulk-stocks.html?cm_ven=YAHOO&cm_cat=FREE&cm_ite=NA

ako atpl nije imala veze sa korea linom to je u biti dobra vjest za nas jer bi dionica trebala rasti. i poslovi bi se trebali preliti u postotku k nama jer je 1 konkurencija manje na trzistu. bdi moze dole ali za naseg brodara je to samo +.
nadam se da nemamo nikakvih dodirnih tocaka sa korea linom.

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

http://www.cotzias.gr/reports/weekly/Cotzias_2011_Week_03_Report_21_Jan_11.pdf

New Report

Close