Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
"Ove godine se ukupna nosivost flote povećala 14,6 posto, dok se iduće godine očekuje daljnje povećanje od 8 posto."
"Iduće godine bi pomorski prijevoz željezne rudače trebao porasti za oko 10,2 posto. Ove godine promet je porastao 12,1 posto."
14,6 + 8 = 22,6% porast flote ove i iduće godine.
10,2 + 12,1 = 22,3% očekivani porast pomorskog prijevoza Fe rudače ove i iduće godine.
ZAKLJUČAK
Ukoliko su ovi podaci točni, ponuda je gotovo jednaka potražnji.
U najgorem slučaju će se BDI index i iduće godine kretati na ovogodišnjim razinama.
40ak kuna po dionici…premalo… :-/
Ide to jos dolje nakon sto prodje ovaj val s INA-om. Dobra prilika za iskrcavanje.
ti onda ulaži u građevinare …koliko oni imaju po dionici ?
[/quote]
Samo kazem da je dobit premala da bi podrzala ovu cijenu i da ce se cijena korigirati nakon ovog vala.
Vjerojatno negdje u 1. mjesecu. To su bar moja ocekivanja.
40ak kuna po dionici…premalo… :-/
Ide to jos dolje nakon sto prodje ovaj val s INA-om. Dobra prilika za iskrcavanje.
Hm,slažem se…samo treba odredit kad se iskrcat..mislim da bi se tu mnogi trejderi mogli opeći…
-jer činjenica je da je zahvaljujući INI započeo po meni jedan dulji rast koji bi mogao trajati sve do sredine ili kraja 4 mjeseca,jer novac od INE dolazit će na burzu još sigurno par tjedana,ako ne i mjeseci..
Tako da za nas koji smo kupovali brodare prije tjedan, dva na dosta nižim razinama od sadašnjih mislim da još nije vrijeme za izać..mada trenutna zarada izgleda predobro i vuče mnoge da bar skrate pozicije i uzmu lijepu zaradu,al brodari uz građevinare imaju još dosta prostora za rast…a i vozarine vjerojatno više ne mogu puno pasti…a u 1 mjesecu slijedi vrlo vjerojatno malo jači rast BDI-a…
Uglavnom da sad ne pišem litanije i hvalospjeve, svima koji su danas omogućili ovaj rast-hvala vam ,te čestitke svima koji su ostali u dionicama i još ne misle prodavati-mislim da ćete u narednom razdoblju biti nagrađeni…
A za one koji misle prodavat brodare mislim da bi jedan vrh mogli imati sredinom idućeg tjedna…dno za kupnju između božića i nove god….novi još viši vrh sredinom ili krajem 1 mjeseca…dno za kupnju u drugom ili trećem mjesecu…te novi najviši vrh krajem 4 mjeseca kad treba po meni obavezno izaći,nagraditi se sa dobrim i dugim ljetnim odmorom, i reći doviđenja burzi do 7-8 mjeseca… [smiley]
A sad idemo malo slavit…jer ovakve zarade ko danas se ne događaju baš svaki dan… [smiley]
kolega leo, slijedom vaše logike, što opravdava cijenu petrokemije? dobit?
Ne pratim tu dionicu tako da ne znam, ali ATPL mi se cini precijenjena…no svatko ima svoje poglede, nacine ulaganja, itd…
Zivjeli…
da prodat nakon par % rasta,,,, pa daleko smo još poprilično od neke fer vrijednosti same vrijednosti kompanije bez ikakve zarade-gubitka od poslovanja i dividendi,,,,,
da prodat nakon par % rasta,,,, pa daleko smo još poprilično od neke fer vrijednosti same vrijednosti kompanije bez ikakve zarade-gubitka od poslovanja i dividendi,,,,,
A fer vrijednost je?
neka grafovi govore o ovom dubokoumnom zakljucku
jedna mala usporedba dionice ine koja ima iznad prosjecnu dividendu i dobit, atpl i crobexa
kolega, pa proučite izvješća, a ako vam je i dalje precjenjena, nema smisla da je uopće i pratite dalje,,
uostalom nije samo ATPL podcijenjena,
kolega, pa proučite izvješća, a ako vam je i dalje precjenjena, nema smisla da je uopće i pratite dalje,,
uostalom nije samo ATPL podcijenjena,
isprike kolega, umjesto LeoNT omaskom sam citirao vas
sry
Ma sve OK decki…
Trziste je ono koje odredjuje cijenu. Netko od nas ce biti u pravu i to je super. Zelim vam dobru zaradu.
SBB Global Market Outlook – December 2010
"Price increases will be achieved for January, but real demand may not improve immediately"
Full Daily Briefing subscribers have just received the latest issue of the SBB Global Market Outlook.
In this month’s issue I look at the current market which has been weak in many regions until the end of November, when spot markets began to turn upwards. I then consider the likely developments in December and at the start of the new year, and whether the producers will succeed to increase prices. Real demand is unlikely to improve in most markets even in the new year, and I question whether the increased flats price levels will hold if output is not cut back. I expect that Asian prices will be stable in the next few months. In US and Europe, longs prices will increase slightly provided output drops and scrap rises. Quarterly contract iron ore cost prices increased for Q1, and spot prices were rising strongly during November to levels above the new contract pricing.
I also look at October’s production figures that showed global output to have risen by 5 million tonnes. Chinese production rose slightly, but European output increased dramatically.