Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
iskreno,ja se samo krcam i krcam i krcam,trenutno mi je na udaru atpl,uskoro možda i ernt…
ja ju čekam na 700-710, mislim da se s tom dionicom ne može fulati samo manja cijena više za dokup 🙂
http://schooloflife.webs.com/
[/quote]
jel zna netko čije je ovo sajt i tko piše komentare.
ma kave veze imaju indexi kad imamo jednog koji je zapeo da rusi cijenu.
malocas je podebljao kupnju na 650 i 680
a plasi prodaju s nalogom od +100 komada jer ga stavlja pa povlaci na 710-714
plaši on dok ga ne poplašimo sa tih 100 komada.
[/quote]
Pišete gluposti…čovjek ne ruši cijenu već mora prodati…i sve više kupaca to kuži ,te je zato i kupnja tako slaba..a još mu i likvidnost i vozarine ne idu na ruku pa imamo to što imamo…
Sad je samo pitanje kolko brzo mora van…
Ako mora brzo onda sigurno tonemo ispod 700… [smiley]
a ne ne !!!
VI PISETE GLUPOSTI I NE CITATE NAPISANO
onaj koji mora prodati 117 kom na 713, sigurno ne mora i kupiti 300 kom na 650 i 150 kom na 680.
ali ajmo jos malo u nasem rusitelju atpl. ajmo jos pisati o nacinima rusenja cijene s minimalnim troskovima.
osim gore opisanog obrasca rusitelj atpla vrlo cesto koristi sljedeci obrazac:
veliki nalog stavlja na prvo mjesto aska kojeg prate dva do cetiri manja naloga na prvim mjestima bida i jedan skroz mali vrlo blizu aska. odmah nakon sto se prvi maleni nalog na asku zatvori, bid se spusta do ona 2-4 veca naloga bida. to je previse za "drhtave rucice" i one redovito u tom trenutku prodaju.
u prilog ovom govori cinjenica da gotovo i nije bilo velikih naloga koji su se zaletili u bid (redovito je rijec od 1 do 30 kom)
objektivno,
atpl je poslovala ove godine bolje nego prosle, a vrijedi (na burzi) bitno manje nego prosle,
atpl ne posluje na domacem trzistu i ne prosi drzavu da podmiri racune,
trtarosi prodaju na ovim razinama, pametni kupuju,
volio bi ja kupiti na 300, ali da li mislite da ce mi se posreciti?
ha ha
evo nam nove taktike
babaroga je splitala veliki nalog na aska na dva manja uz 1lp razlike
ajde to jos kako tako, ali ostatak bida, realnog bida, skriva od ulagaca na nacin da rasteze bid nalozima od 1-3 komada
10 puta u minitu promijeni nalog na bidu, ali nikako da potegne na ask, mozda nas ceka da mu mi skinemo ask ?
@boss1
a ne ne !!!
VI PISETE GLUPOSTI I NE CITATE NAPISANO
onaj koji mora prodati 117 kom na 713, sigurno ne mora i kupiti 300 kom na 650 i 150 kom na 680.
ali ajmo jos malo u nasem rusitelju atpl. ajmo jos pisati o nacinima rusenja cijene s minimalnim troskovima.
osim gore opisanog obrasca rusitelj atpla vrlo cesto koristi sljedeci obrazac:
veliki nalog stavlja na prvo mjesto aska kojeg prate dva do cetiri manja naloga na prvim mjestima bida i jedan skroz mali vrlo blizu aska. odmah nakon sto se prvi maleni nalog na asku zatvori, bid se spusta do ona 2-4 veca naloga bida. to je previse za "drhtave rucice" i one redovito u tom trenutku prodaju.
u prilog ovom govori cinjenica da gotovo i nije bilo velikih naloga koji su se zaletili u bid (redovito je rijec od 1 do 30 kom)
objektivno,
atpl je poslovala ove godine bolje nego prosle, a vrijedi (na burzi) bitno manje nego prosle,
atpl ne posluje na domacem trzistu i ne prosi drzavu da podmiri racune,
trtarosi prodaju na ovim razinama, pametni kupuju,
volio bi ja kupiti na 300, ali da li mislite da ce mi se posreciti?
Objektivno, na mjestu CEO napravio bi sljedeće. Kupio bi za trezor 10’% dionica po ovim smiješnim cijenama (manje od 20 miljuna dolara što njima nije problem jer vjerujem da imaju min.50 milja keša na banci) pričekao max.15 mjeseci i prodao ih strateškom partneru, po mogućnosti nekom jakom "rudaru", po fer cijeni od 1400-1500 po dionici. Na ovaj način ATPL bi zaradila, u vlasničku strukturu došao bi neki jak međunarodni igrač, a imali bi i osiguran teret za većinu brodova. Na ovaj način svi dobivaju. Ima li tko protiv?
babaroga brani 730 s 8 naloga od ukupno 190 kn i jos ima snage da baci 20 kom u bid po 715
a ima nešto kupaca sramežljivo ali ima [thumbsup]
ima kupaca ali svi cekaju poklon od babaroge na ispod 711,
a babaroga je na asku sada samo s malim nalozima od svega 3 kom koji sluze da iskrive sliku aska, siri ask
ATPL-R-A zanimljivo rušenje cijene. Na kupnji nalozi po 720 kn a onda netko istrese 65 komada po 711.
ako vam je zelena zvjedica mila, nemojte tako pisat na atpl [smiley]
(ja sam je malo podebljao ali bojim se da ne ce izdrzat)