racunao sam fundamente i ostat cu ih……………ako je nestonetocno izracunato molio bih kolege koje bolje od mene poznaju FA da me slobodno isprave u greskama
[yawn]
Ok, pitanje za iskusnije brodare, oni koji su u tome, u JDPL sam usao, vec duze vrijeme
po pristojnoj cijeni i sada da ga prodajem u dobrom sam plusu, ali daleko je to jos od
moga targeta.
No, dobro, pustimo to, misljenja iskusnijih forumasa, sada tenutno, u kojeg brodara
bolje uci, znam da je pitanje subjektivno, ali savjet, razmisljanja, analize…sve dolazi u obzir.
Dvoumim se izmedju dva brodara ULPL ili ATPL, imam i jednu i drugu po malo, ali
zelim pojacati poziciji u jednoj od tih dviju.
Dobit, prvi kvartal druge godine, cak i godisnji, bolji prihodi, poslovanje,
uprava (managmant), vidim da ima tiu ponekih odlicnih
inv. sto se tice brodara.
Sto ocekujete od jednog, a sto od drugoga brodara (ATPL, ULPL)?
Hvala!
Saludos!
Ok, pitanje za iskusnije brodare, oni koji su u tome, u JDPL sam usao, vec duze vrijeme po pristojnoj cijeni i sada da ga prodajem u dobrom sam plusu, ali daleko je to jos od moga targeta. No, dobro, pustimo to, misljenja iskusnijih forumasa, sada tenutno, u kojeg brodara bolje uci, znam da je pitanje subjektivno, ali savjet, razmisljanja, analize…sve dolazi u obzir. Dvoumim se izmedju dva brodara ULPL ili ATPL, imam i jednu i drugu po malo, ali zelim pojacati poziciji u jednoj od tih dviju. Dobit, prvi kvartal druge godine, cak i godisnji, bolji prihodi, poslovanje, uprava (managmant), vidim da ima tiu ponekih odlicnih inv. sto se tice brodara. Sto ocekujete od jednog, a sto od drugoga brodara (ATPL, ULPL)? Hvala! Saludos!
Mene to isto zanima, bio bih jako zahvalan.
Sto ocekujete od jednog, a sto od drugoga brodara (ATPL, ULPL)?
Po meni ono sto je INGRA medju gradjevinarima to je ATPL medju brodarima. Dolaze novi brodovi. Spremaju se projekti zajedno sa Ingrom, vozarine ce prema predvidjanjima zbog Kine rasti jos najmanje godinu dvije, itd.
Odluci sam. [cool]
@ Spade-Blade
Nije problem izelaborirati (svoje misljenje) ATPL i ULPL ali onda bih se svrstao na stranu onih koje nazivam zagadjivacima prostora foruma (navijaci oliti drukeri). Obe dionice imaju mane i vrline. Pokusaj ih prepoznati i odluci sam. O obje dionice je dosta pisano i uz malo truda doci ces do rezultata.
@ Derby
Hvala za precizne odgovore na Toknezov upit. Nista dodati ili oduzeti. Jedino bih komentar na JDPL. Bitno je i tko je prijavio-prokazao Upravu da je zavrsila u crnoj kronici. ISTI ONAJ KOJI JE SKLOPIO SRAMNI UGOVOR SA PD.
Pogledajte si 121 stranicu novog Lidear sa naslovom Realna ocekivanja o rekordnim rezultatima 2008. [thumbsup]
Cuj, jesi li ti onaj isti stari ivek sa slikom Gotovine ili neki drugi?
Ivek je samo jedan! [cool][cool]
Spade: ” Ok, pitanje za iskusnije brodare, oni koji su u tome, u JDPL sam usao, vec duze vrijeme po pristojnoj cijeni i sada da ga prodajem u dobrom sam plusu, ali daleko je to jos od moga targeta. No, dobro, pustimo to, misljenja iskusnijih forumasa, sada tenutno, u kojeg brodara bolje uci, znam da je pitanje subjektivno, ali savjet, razmisljanja, analize…sve dolazi u obzir. Dvoumim se izmedju dva brodara ULPL ili ATPL, imam i jednu i drugu po malo, ali zelim pojacati poziciji u jednoj od tih dviju. Dobit, prvi kvartal druge godine, cak i godisnji, bolji prihodi, poslovanje, uprava (managmant), vidim da ima tiu ponekih odlicnih inv. sto se tice brodara. Sto ocekujete od jednog, a sto od drugoga brodara (ATPL, ULPL)? Hvala! Saludos! ” Mene to isto zanima, bio bih jako zahvalan.
Mislim da su gornja pitanja ipak za temu : “Brodari i usporedba brodara”
Ovako ćemo na svakom brodaru imati razgovore o svim brodarima i potpuno se zagušiti informacijama.
A mene na ovoj temi puno više zanima npr kad bi Jadran mogao iz doka i hoće li se dogoditi da još neko vrijeme bude u doku zajedno s Pelješcem , koji se približava Tuzli…Ako su u spotu , negativni će efekt biti velik.
NHF
Evo kako ja vidim P/E ATPL.
176.036.000 Neto ttm
1.395.520 broj dionica
126,14 EPS
3.100 Price
24,58 P/E ttm
165.684.000 Neto 9M
231.121.000 2007E
165,6 EPS est
3100 Price
18,72 P/E Est