ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 14:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
17.542
358
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovaj post treba uglaviti na vrhu teme i uokviriti zlatnim slovima!

Kolega svevišnji ne može to tek tako, post zaštićen autorskim pravom tako da prvo treba pitati autora za naknadu i onda ćemo o detaljima, zlatnim slovima i sl. OKE? Kak se ono veli "nema djabe ni u ….. ….!!!" [bye]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

August 30, 2010 08:35 AM
Coal shipments are on track to grow even faster than iron ore in 2010, prompting many to call coal the "new iron ore" with both steel-making and power-generating coal types in high demand. Coal is expected to be the decisive factor in pushing seaborne trade over the 1,000 Mt line this year, with trade rising only 10 Mt last year to 859 Mt. Already at mid-year coking coal shipments were up by 40% YoY and steam coal shipments were up by 28% YoY, which considering that steam coal shipping alone last year was around 640 Mt (implying more than 820 Mt this year), seaborne trade will easily surpass one billion tonnes. http://www.bmti-report.com

uh, sad se sjetih… nije mi namjera preplavljivati forum pisanijama, no zaboravih u prethodnom postu upitati informirane:
šta i kako platiti porez na tom žircu? na dobit, 20%?
imam već neku lovu na žircu a na koju sam već platio porez općom uplatnicom/netom, no ovo mi je ostalo neiskasapljeno.
jel to nešto na kraju godine ide prijavak? pa ako smo zaboravni, neka kaznica? kako to sad?

thx

Kakav porez na dobit??? Taj koji ti isplacuje na ziro je vec trebao sve izracunat i uplatiti ti cisti iznos kojim mozes raspolagat, ne?! Klasicni porez na dividendu nije uveden jos, osim na preko 6000 kn ne znam sad koliko posto, mislim 4%, tj to je taj krizni porez, ali nije dividendni porez. Sad si i ti mene malo zbunio s ovim pitanjem, no mislim da je to tako kako sam napisao
i Kakav si ti to porez platio, na sta??

No pain no Game

uh, sad se sjetih… nije mi namjera preplavljivati forum pisanijama, no zaboravih u prethodnom postu upitati informirane:
šta i kako platiti porez na tom žircu? na dobit, 20%?
imam već neku lovu na žircu a na koju sam već platio porez općom uplatnicom/netom, no ovo mi je ostalo neiskasapljeno.
jel to nešto na kraju godine ide prijavak? pa ako smo zaboravni, neka kaznica? kako to sad?

thx

Kakav porez na dobit??? Taj koji ti isplacuje na ziro je vec trebao sve izracunat i uplatiti ti cisti iznos kojim mozes raspolagat, ne?! Klasicni porez na dividendu nije uveden jos, osim na preko 6000 kn ne znam sad koliko posto, mislim 4%, tj to je taj krizni porez, ali nije dividendni porez. Sad si i ti mene malo zbunio s ovim pitanjem, no mislim da je to tako kako sam napisao
i Kakav si ti to porez platio, na sta??
[/quote]

ma imam par nekretninica koje iznajmljujem. sve prijavio, ugovore ovjerio, u poreznoj prijavio i dernuli mi na 3k eur/mj prihoda oko 2500 kn poreza (imam nešto i amortizacije). nazovi ga kako god hoćeš. dobivam uplatnice doma.
ne znam jel to treba prikazati na kraju godine, ili šta…?
čim je žirac u igri, to je da te mogu pratiti. i onda ti to poveća ukupne prihode, uđeš u gornju poreznu kategoriju i eto ti problema s poteškoćama…

August 30, 2010 08:35 AM
Coal shipments are on track to grow even faster than iron ore in 2010, prompting many to call coal the "new iron ore" with both steel-making and power-generating coal types in high demand. Coal is expected to be the decisive factor in pushing seaborne trade over the 1,000 Mt line this year, with trade rising only 10 Mt last year to 859 Mt. Already at mid-year coking coal shipments were up by 40% YoY and steam coal shipments were up by 28% YoY, which considering that steam coal shipping alone last year was around 640 Mt (implying more than 820 Mt this year), seaborne trade will easily surpass one billion tonnes. http://www.bmti-report.com

Interesantno, ma nema zime za bulk brodare dok je godišnji gospodarski rast u Indiji i Kini 9-11 %, a ugljen će odigrati značajnu ulogu u narednim kvartalima (i godinama pred nama), tu nema dvojbe.

Interesantno je vidjeti kako se forumaši bave analizom činjenica kao što je BDI, Q3, svijetske okolnosti, a država je najprije natjerala mirovinske fondove da se maknu s burze u kupuju njihove obveznice, a HFP-e daje nalog da prodaje dionice po burzi koja nema novaca i muze posljednje kapi kapitala privatnih fondova i malih dioničara.

Nemogu se oteti dojmu da nas država želi uništiti kao i da ne razumije da to rade .

Ovo je kao kontinuirano padanje kapi vode na otvorenu ranu, a lakše je bol pretrpiti jednim udarcem, ali fatalnim. Zašto ne nacionaliziraju sav naš kapital i jednostavno sve uzmu ?
Ovako će uništiti svoje fondove, privatne fondove i nas. Ne razumijem tko tu dobiva ovakvom sitnom rasprodajom ATPL i JDPL od HFP, a mirovinci kupuju obveznice.

Krajnje je vrijeme za MMF.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Hanfa može donijeti novu regulaciju u korist TK .

Hanfa može donijeti novu regulaciju u korist TK .

može, ali neće
isto kao što je Jaca mogla donijeti rebalans za oporavak gospodarstva i spas HR, ali nije…

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Baltic Dry 0,0%
Capesize 2,2%
Handysize -0,1%
Supramax -2,1%
Panamax -0,9%

Interesantno je vidjeti kako se forumaši bave analizom činjenica kao što je BDI, Q3, svijetske okolnosti, a država je najprije natjerala mirovinske fondove da se maknu s burze u kupuju njihove obveznice, a HFP-e daje nalog da prodaje dionice po burzi koja nema novaca i muze posljednje kapi kapitala privatnih fondova i malih dioničara.

Nemogu se oteti dojmu da nas država želi uništiti kao i da ne razumije da to rade .

Ovo je kao kontinuirano padanje kapi vode na otvorenu ranu, a lakše je bol pretrpiti jednim udarcem, ali fatalnim. Zašto ne nacionaliziraju sav naš kapital i jednostavno sve uzmu ?
Ovako će uništiti svoje fondove, privatne fondove i nas. Ne razumijem tko tu dobiva ovakvom sitnom rasprodajom ATPL i JDPL od HFP, a mirovinci kupuju obveznice.

Krajnje je vrijeme za MMF.

Pajdo, treba lučiti fundamente, viziju razvoja tvrtke, poslovanje i cash flow od cijene dionice na TK. Mišljenja sam da je firma konzervativno vođena, cash flow je solidan, vizija dobra, likvidnost etc. bez problema, a sad kad će se to odraziti na cijenu dionice nemam pojma, jer bi u suprotnom bio WB. I on je prvu lovu uložio u dionice sa 11 godina (kupio za 38 a prodao za 40 dolara, ubrzo su te dionice došle na 200) i brzo shvatio što znači dugoročno ulaganje.
Da sam na mjestu Šukera i ja bi se ponašao identično, njemu je bitno da mirovinci kupuju državne obveznice i boli ga k… za TK. Najveći problem našeg TK jest činjenica da nema ozbiljnih investitora osim mirovinaca, a oni su toga svjesni i zato su kraljevi "života i smrti" na našoj burzici.
No, nema panike, ja imam vremena čekati i svoje dionice ne prodajem jeftino, baš kao i udjele u Braniteljskom fondu, kad dođe vrijeme izaći ću sa dobrim profitom i uživati.

Baltic Exchange Dry Index TM 2713 (UP 1)
Baltic Exchange Capesize Index TM 3516 (UP 67)
Baltic Exchange Panamax Index TM 2950 (DOWN 28)
Baltic Exchange Supramax Index TM 2066 (DOWN 43)
Baltic Exchange Handysize Index TM 1077 (DOWN 2)

treba samo čekati…za godinu i pol 2012. ATPL će imati 60% veću tonažu nego danas (7 novogradnji) , izgradit će se i ona poslovna zgrada a RH će vjerojatno ući u EU… meni sasvim dovoljno razloga za optimizam…dionice neka se kisele, doći će sve na svoje…u međuvremenu će biti prilika i za jahanje na valovima koga veseli…sadašnju cijenu vidim kao odličnu priliku za dokup

New Report

Close