Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Brodari su u banani
Pa daj nam malo objasni zašto misliš da su u banani, kako to argumentiraš, koje činjenice idu u prilog toj tvojoj tvrdnji ?
ode 500-tica po bidu!
ja bi reko da je po asku kolega [huh]
ja bih rekao da sam jučer nešto malo kupio i da ću ako Bog da sutra to i prodati, a ne u petak, jer bi se u petak moglo ponovo kupovati, naravno povoljno, kao i uvijek.
atlanskom se uvik više trgovalo ili u rangu ht ,,,a ova godina dana je prošla u fokusu ht,,smatram da neče daleko dogurati atpl mislim da če joj dobit na kraju godine biti oko 30 milja kuna,,,, a uvik je tu i teh, analiza da tako šta skoči 50 % padne 30% nikad nije kasno za burzu ,,,a istina je da zajebana burza najviše voli gubitaše
Znači da vidimo šta imamo od pozitivnih vijesti za ovaj kvartal:
-imamo bdi preko 4000 bodova, na navišoj vrijednosti unazad 6 mjeseci
-imamo vozarine za panamakse i supramakse na najvećim vrijednostima u zadnjih godinu i pol dana,
-imamo najjeftiniju naftu ( ispod 70 dolara ) u zadnjih godinu dana
-imamo najjači tečaj dolara ( oko 5,9 ) u odnosu na kunu u zadnjih godinu dana
-imamo prodan brod za 39 milijuna dolara što će značajno povećat prihode
Da vidimo šta ima negativnog:
-vulkanski oblak
-cijena dionice na najnižoj vrijednosti u zadnjih 5 mjeseci
-upiši sam
pa vozarine za supru i nisu baš na najvišoj razini, bez obzira na bdi preko 4k
mislim da če joj dobit na kraju godine biti oko 30 milja kuna,,,, a uvik je tu i teh, analiza da tako šta skoči 50 % padne 30% nikad nije kasno za burzu ,,,a istina je da zajebana burza najviše voli gubitaše
Eto vidiš, ja vjerujem da će dobit u 1H biti min. 7-10 milja usa dolara. Inače, obožavam volatilnost, najgora je ravna crta kad se ništa ne događa pa postane dosadno. Vozarine su prejake da se to ne odrazi na rezultate, no ako S&P 500 dodatno rokne i Crobi će sljediti trend, a onda rezultati poslovanja (kratkoročno) ne pomažu jer trend je trend.