ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 18:13
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

jos ce padati, ne panicarite..

Ovo se zove pila naopako, pa sličnima nije bila jeftina ni na 600, ok nek je sad čekaju na 800 možda i dočekaju jednog dana.
Ako me nešto iznenadilo ove godine onda je to razina BPI, nisam očekivao ovako visoku razinu vozarina, dolar se oporavio i do kaja godine može i na omjer 1:1 u odnosu na euro, a što bi to značilo za rezultat brodara prosudite sami. JDPL i ATPL trenutačno mi čine 80% portfelja.

Boldano će se teško ostvariti jer to ne paše ni Americi a ni Kini.

http://www.seebiz.eu/hr/valute-i-rob…st!,78389.html
i
http://www.poslovni.hr/148038.aspx

O čem ovi trabunjaju (vozarine od 3000 dolara)

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/varga-losinjska-ima-neizvjesnu-buducnost,78531.html

Marko Varga: Lošinjska plovidba ima vrlo neizvjesnu budućnost, Tankerska dobro upravlja flotom

Govoreći o Atlantskoj plovidbi (ZSE:ATPL-R-A) istaknuo je da je diverzifikacija na zračni promet bila pogreška, kao i ostala ulaganja u sličnom smjeru jer im nose tek 10 posto ukupnih prihoda.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/varga-losinjska-ima-neizvjesnu-buducnost,78531.html

ajme meni pa tko ovakve gluposti piše…….naravno da se mišljenja mogu razlikovati ali da svako malo iznose netočne podatke dovoljno govori o tome koliko su upučeni i koliko znaju a još se ponekad usude iznositi i svoja predviđanja…….a na temelju čega mogu uopče i predvidjeti nešto kad trabunjaju gluposti i iznose budalaštine u svojim tekstovima……totalna debilana……

uglavnom, kod mene su ovakvi polovični tekstovi koji ne govore baš ništa nego imaju samo naslov na "ignore"…….

Pa taj Varga je glup ko tepsija. Kakvih 3000 dolara? Ma ko pušta ovakve ljude da uopće pričaju išta studentima, a kamoli ko im pušta da budu fond menadžeri?
[huh]

Najbolji mi je ovaj dio:
Brodarske kompanije počinju zarađivati novac na vozarini od 3000 dolara pa na više, a trenutno su vozarine ispod te razine.

Nit je istina da počinju zarađivat na 3000 dolara, nit su vozarine ispod te razine. Kakve idiotarije.

Svaka brodarska kompanija zarađuje ovisno o svom dugu, a recimo atlantska definitivno zarađuje na vozarinama većim od 20-25.000. A trenutne vozarine za bulkere se kreću prosječno oko 30-35.000 dolara dnevno. Pa nek si svako računa.

A analitičara Marka Vargu, fond menadžera iz VB Investa treba nabit na stup srama, kakve baljezgarije govori.

never surrender

A ne bi ga bilo loše ni prijavit HANFI obzirom da je ipak fond menadžer i s ovakvim netočnim izjavama izlazi u javnost.

never surrender

Vozarine rastu,pada samo capesize

ovo je od jučer

Baltic Indices
BDI 3832 down 50
BCI 4300 down 213
BPI 4596 up 92
BSI 3111 up 8
BHSI 1511 up 9

A ovo je prošli tjedan 07.5.-14.5.

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Baltic Dry -0,8%
Capesize -2,7%
Handysize +0,1%
Supramax -0,2%
Panamax +0,5%

Vaš link

O čem ovi trabunjaju (vozarine od 3000 dolara)

ajme meni pa tko ovakve gluposti piše…….naravno da se mišljenja mogu razlikovati ali da svako malo iznose netočne podatke dovoljno govori o tome koliko su upučeni i koliko znaju a još se ponekad usude iznositi i svoja predviđanja…….a na temelju čega mogu uopče i predvidjeti nešto kad trabunjaju gluposti i iznose budalaštine u svojim tekstovima……totalna debilana……

Jedino što mi pada na pamet je jedna od meni najdražih izreka:

Svašta majka rodi, vlak povuče, a vojska obuče ! [wink]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Svaka brodarska kompanija zarađuje ovisno o svom dugu, a recimo atlantska definitivno zarađuje na vozarinama većim od 20-25.000. A trenutne vozarine za bulkere se kreću prosječno oko 30-35.000 dolara dnevno. Pa nek si svako računa.

A analitičara Marka Vargu, fond menadžera iz VB Investa treba nabit na stup srama, kakve baljezgarije govori.

Marko Varga, fond manager VB Investa, bubne i ostade živ:
"Brodarske kompanije počinju zarađivati novac na vozarini od 3000 dolara pa na više, a trenutno su vozarine ispod te razine."
——————————————————

Tko je ovoga angažirao?

a) Kao fond managera?! (Dat ću novac u neki fond, aha, hoću k….!!!)
b) Kao nekoga tko u javnosti daje ovakve dezinformacije?! (Bravo, SeeBizz!!!)

"Brodarske kompanije počinju zarađivati…"

Što su to "brodarske kompanije"? Koje brodarske kompanije? Za rasuti teret? Tankeri? Brodovi koji prevoze kontejnere? Kako može trpati u isti koš neku brojku koju je izvukao iz rukava ne specificirajući za koji tip brodova se ona odnosi?

Inače, čak i da se radi o slučajnom izostavljanju jedne nule (??), podatak nije točan. Barem što se tiče, za ATPL, najvažnijih vozarina, onih za Panamaxe. One su na najvišim razinama u zadnjih godinu dana i u prosjeku su iznad 30.000 USD per day.

U donjem prilogu koji se odnosi na tekući tjedan vozarine dosežu čak 50.000 USD, a najniža vozarina je iznosila 29.000 USD per day. Za fixne ugovore do godinu dana (i max. 10 godina stare) Panamaxe trenutačno se kreću u rasponu od 31.000 do 43.000 USD per day.

New Report

Close