ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 09.11.2024. u 23:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
47,70
49,00
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ma kako god današnji dan prošao dobra vjest u tome svemu je da bdi nastavlja svoj put prema gore i danas opet raste…….

opet vise nista nema sa mozgom.

Good artists copy. Great artists steal.

a ovo odavno nema veze sa mozgom, al šta ćemo kad banke imaju kapitala i preko svojih fondova mogu drmati koliko žele, al neka samo vozarine rastu, pa i nama rade uslugu, bar polako još i mi možemo dokupljivati,

Vozarine rastu, dolar jaca, vozarine su u dolarima, imovina i prihodi brodara u dolarima… Cijene brodara na ZSE padaju kao i sve ostalo… Relativna potcjenjenost se povecava…

Greece 12 points, Greetings from Croatia. [wink]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Morate shvatiti da je ovo dionica za min 5 god. držanja i za to vrijeme će te sa dobivenom dividendom i prinosom od rasta cijene lijepo izaći i čiča miča gotova je priča. Čak i oni koji su u debelom minusu će sa dividendom to anulitrati. Vidim da će mnogi provesti dan sa Laptopom u krilu na WC-eu, ako imaju WLAN. Najbolje da Jadranku, uz sve probleme, danas još dodatno uznemiri naša "nezavisna" burza. Dan ko svaki drugi, kilavo kao i obično. [yawn]

To ja cijelo vrijeme govorim, j…. vas dividenda, day trejdanje i brza zarada.
Ako ste zbog toga u ovoj dionici zaj… ste se , ima puno boljih dionica za špekuliranje i puno boljih burzi od ZSE.
Dugoročno ovo se mora isplatiti posebno onima koji su ušli na ovim razinama.

pozzzzzzzzz

P.S. ja investor nisam upaalio mjesecima

semper fidelis

Neke je uplašio pad brodara a koji je vezan s padom Grčkih brodara..ATPL može imati samo koristi iz ovoga…To je moje mišljenje…Šteta da nemam više love, otišlo u LKPC..pa da se okoristim ovom panikom..

Ovo je za plakat nad nekima, lupaju panično po bidu sa po 100 komada, a sad se cijena diže sa po 1-3 komada.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Morate shvatiti da je ovo dionica za min 5 god. držanja i za to vrijeme će te sa dobivenom dividendom i prinosom od rasta cijene lijepo izaći i čiča miča gotova je priča. Čak i oni koji su u debelom minusu će sa dividendom to anulitrati. Vidim da će mnogi provesti dan sa Laptopom u krilu na WC-eu, ako imaju WLAN. Najbolje da Jadranku, uz sve probleme, danas još dodatno uznemiri naša "nezavisna" burza. Dan ko svaki drugi, kilavo kao i obično. [yawn]

Ma kojih 5 godina, već krajem ove godine će se ubirati enormni prinosi. Pa dionica je sa velikih prometa na razinama od 3700 u 2007.g. roknula na app. 500 u užujku 2009.g., da bi se vratila na 1350 i sad smo ponovo tu gdje jesmo. Nevjerojatna volatilnost, i dividenda je potpuno irelevantna u ovim okolnostima. Ako je dionica neopravdano i nepotrebno skočila u jednom momentu na 1350, siguran sam da će još ove godine, ovaj put, potpuno fundamentalno utemeljeno dosegnuti min.1500, pa ljudi moji panamaxi plove na t/c za 4-6 mjeseci za over 30000, ne može to biti loše za brodare.

To ja cijelo vrijeme govorim, j…. vas dividenda, day trejdanje i brza zarada.
Ako ste zbog toga u ovoj dionici zaj… ste se , ima puno boljih dionica za špekuliranje i puno boljih burzi od ZSE.
Dugoročno ovo se mora isplatiti posebno onima koji su ušli na ovim razinama.

pozzzzzzzzz

P.S. ja investor nisam upaalio mjesecima

To se pričalo kad je ATPL 2008g bila iznad 2000 kn.
Dugoročno se isplati držat dionicu samo onima što su kupovali 2004g po 40 kn, svi ostali trebaju paziti da ne uđu u veliki minus.
Na burzi postoji samo jedno pravilo za inteligentne i pametne ulagače:
– cut your losses, and let your profits run

Vraćaju se ptičice što su jutros prodavali, sad ih se lagano mami na ask, nema veće komedije od naše burze.

dividenda je potpuno irelevantna u ovim okolnostima.

Ne bi omalovažavao ni kovanicu od deset lipa, a kamoli dividendu da je irelevantna. To je pitanje principa odnosa prema novcu. Cijenu će kad tad popustiti pritisku tržišta, zato je bolje dividendu strpati u crni fond, da ne dođe ženi u ruke. [rolleyes]

BDI = 3608 , UP 140
BCI = +307
BPI = +44
BSI = +71

New Report

Close