Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Ta analiza od 19. rujna 2008. je ispala takva jer su je vjerojatno temeljili na postojanosti poslovanje, a nisu bili dovoljno iskusni da shvate koliko je ovaj posao podložan cjenovnim i senzonalnim oscijlacijama, različinim čimbenicima, pozitivnim i negativnim iznenađenjima itd. Ne možeš na isti način raditi analizu za ATPL i Zagrebačku pivovaru. Ni ja toga nisam bio svjestan.
Kolega ,
ne bi se složio kolega,
moje mišljenje je puno drugačije od mišljenja velikog broja forumaša i blogera koji smatraju analitičare neukima i neiskusnima te iste nazivaju čak i analikantima.
Moje iskustvo govori da su analitičari izuzetno educirani i visoko racionalni ljudi koji samo rade svoj posao u zamjenu za plaću koju primaju.
[/quote]
U to vrijeme većini analitičara je bilo jasno da tržište ide down i cilj ovakvih članaka bio navlačenje, obmana, laž, prijevara da bi se što više neiskusnih igrača upecalo.
Banke, fondovi, brokeri sve su to veliki prevaranti.
Smaller segments continue to see healthy activities and short period interest was seen providing support.
Panamax average earnings now stand at $32,500/day, up 0.5%. Atlantic market witnessed strong fixture activities with rates around $33,000/day.
Brokers reported of strong indications coming out of charterers for longer period activities.
Nije mi jasno kako računaju te prosječne vozarine odnosno prihodi ("average earnings"). Na koji vremenski period se odnosi taj prosjek od 32.500 USD odnosno na Atlantiku 33.000 USD?
Indexi za Panamaxe i Supramaxe (1 year)
Na listi za posljednjih tjedan dana strši Panamax TCT za 47.000 USD + 1 milijun USD bonusa.
Plovi od Brazila do Taiwana. Dakle, ipak uvoz (rude) iz Brazila?
“As the talks continue between the Chinese steel mills and the major mining producers (BHP Billiton, Rio Tinto and Vale) more and more of the Chinese importation is done via spot fixtures from other areas with India getting the lion’s share.
This means that supramax and panamax bulkers are benefiting and presently experiencing strong freight numbers.
Panamax bulkers seem to be benefiting the most at the moment from the congestion and we are seeing the BPI standing at a 25% premium over the BCI (4,034 and 3,071 respectively).
Both the supramax and panamax segments have also been assisted by the good grain trading volumes.”
Kažu u tekstu "as the talks continue". Znači li to da su pregovori još uvijek u tijeku i da nisu okončani? Ako je tako, zašto svako toliko osvane vijest da su pregovori okončani i da se prešlo na kvartalni obračun?
Izgleda da je kineski bojkot trensporta rude iz Južne Amerike i Australije pogodovao Panamaxima i Supramaxima, a time ATPL. Naravno, pod uvjetom da su u ATPL zadnjih mjeseci (točnije, od studenog prošle godine) sklapali nove ugovore.
Baltic Exchange Dry Index TM 3002 (DOWN 7)
Baltic Exchange Capesize Index TM 3059 (DOWN 12)
Baltic Exchange Panamax Index TM 4019 (DOWN 15)
Baltic Exchange Supramax Index TM 2590 (DOWN 4)
Baltic Exchange Handysize Index TM 1375 (UP 2)
BPI stabilan na 4000, što je odlično, a mi na relativno malom prometu ni gore ni dole. Obzirom na dividendu HT, moram priznati da sam razočaran. Vjerovao sam da bi ex dividend day na HT mogao biti trigger za up. Možda ipak startamo sa kasnim paljenjem, jer ipak mi vozimo na teški mazut uz pomoć velikih dieselskih motora pa je zagrijavanje malo sporije.
BPI stabilan na 4000, što je odlično, a mi na relativno malom prometu ni gore ni dole. Obzirom na dividendu HT, moram priznati da sam razočaran. Vjerovao sam da bi ex dividend day na HT mogao biti trigger za up. Možda ipak startamo sa kasnim paljenjem, jer ipak mi vozimo na teški mazut uz pomoć velikih dieselskih motora pa je zagrijavanje malo sporije.
[/quote]
ex dividend day nema utjecaja, bitna je isplata dividende – ona ide 17.5.
u kombinaciji sa novcem od BLSC, ZAPI i dividendnom ERNT odrazit ce se pozitivno ne samo na ATPL nego na cijeli market
[/quote]
Razocarani su oni bez znanja…
A i iznenadjeni..
RazloZI da atpl raste su manji od snijega u sahari, kako bi rekao kolega predator
Salim se malo, al realno atpl je i više nego na fer vriejdnosti
A ima razlozi za rast marketa su poprilicni
Koliko je u posljednje 2 godine atpl zaradila?
Hoce li i ove god biti dividende?
Zasto bi netko ulagao ht dividendu u gubitaša?
[/quote]
A i iznenadjeni..
RazloZI da atpl raste su manji od snijega u sahari, kako bi rekao kolega predator
[/quote]
Zato jer se ovdje kupuje budućnost a ne prošlost…. [smiley]
[/quote]
A i iznenadjeni..
[/quote]
Da zaradi!
U zadnje dvije godine enormna dobit.
Ako će dionica na app.1350-1500 savršeno me ne interesira dividenda, jer nemam namjeru ozbiljno se umješati u vlasničku strukturu, tu sam zbog profita i izaći ću kad dovoljno zaradim
Gubitaš? Pričekajmo FI 1Q, ja sam prognozirao solidnu dobit i nisam promjenio mišljenje. Ajde kad si pametan reci koliki gubitak očekuješ u prvom kvartalu.