Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Evo par zanimljivih statističkih podataka:
Prosječan panamax za prvi kvartal 2010. iznosi 3684 ( za I 2009. prosjek je 1243 ), pri čemu je Min 3011, Max 4356 ( za 2009. Min 492, Max 2417).
Ovi podaci izgledaju poprilično ohrabrujuće uoči tromjesesečnog izvješća, bez obzira što je tečaj HRK/USD nešto nepovoljniji nego prije godinu dana.
Evo par zanimljivih statističkih podataka:
Prosječan panamax za prvi kvartal 2010. iznosi 3684 ( za I 2009. prosjek je 1243 ), pri čemu je Min 3011, Max 4356 ( za 2009. Min 492, Max 2417).
Ovi podaci izgledaju poprilično ohrabrujuće uoči tromjesesečnog izvješća, bez obzira što je tečaj HRK/USD nešto nepovoljniji nego prije godinu dana.
Za brodare je povoljnji i to značajno, oni vrte cash u dolarima i to će se odraziti na FI 1Q, a posebno na FI 2Q jer će dolar još up u odnosu na kunu i eur. Obzirom da su hoteli i avioni u banani protekli kvartal, zadovljilo bi me 15-ak miljunčića kuneja neto dobiti u 1Q.
Prema nekim analitičarima na Bloombergu očekuje se rast uvoza željezne rudače u Kinu od 47 %.
to će morati netko i prevesti.
pad prometa u odnosu na prethodni dan,a sve to uz zelenu strelicu sugerira da se serija nastavlja i dalje-u petoj brzini,mada smo tek u prvoj..
Panamaxi TCT, u oko upadaju 3 broda po 45.000 USD per day
Panamaxi fix na 6 mjeseci, od 30.000 do 32.000 USD per day
Kineski BDP u 1. kvartalu +11,9%
pad prometa u odnosu na prethodni dan,a sve to uz zelenu strelicu sugerira da se serija nastavlja i dalje-u petoj brzini,mada smo tek u prvoj..
ne bih rekao da ćemu u petu. prije bih predvido scenario kao sa ht-om: mic po mic gore. mic po mic, ali ziher. i onda kad se atpl isprofilira kao ziherašk(ij)a dionica, onda stado krene i nema više p/e, nav, zaduženost… svatko će imati svoje obašnjenje zašto raste atpl. neto će reći: ae, raste bdi, drugi će reći: kaj, pa zna se, bdi pada, atlantska raste, treći: nu, pa promjene u upravi su nagovijestili, reko mi je rođo… i sl.
a tako je mislim i bolje. prošlo doba velikih valova.
danas očekujem do 1+.
Kineski BDP u 1. kvartalu +11,9%
pa to baš i nije neki podatak, ako uzmemo u obzir di je BDI proveo 1. kvartal.
po tome njihov BDP može samo dolje, budući su najavili hladđenje ekonomije.
a i BDI onda.
ali nije samo kina bitna za brodove.
ne bih rekao da ćemu u petu. prije bih predvido scenario kao sa ht-om: mic po mic gore. mic po mic, ali ziher. i onda kad se atpl isprofilira kao ziherašk(ij)a dionica, onda stado krene i nema više p/e, nav, zaduženost… svatko će imati svoje obašnjenje zašto raste atpl. neto će reći: ae, raste bdi, drugi će reći: kaj, pa zna se, bdi pada, atlantska raste, treći: nu, pa promjene u upravi su nagovijestili, reko mi je rođo… i sl.
a tako je mislim i bolje. prošlo doba velikih valova.
danas očekujem do 1+.
[/quote]
imamo isto mišljenje,a i brzo će skupština..mislim da je atpl u ovom trenutku najsigurnija dionica bez obzira na bdi,on se ionako stabilizirao….ispod 1000 nema atpl šta raditi