Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Niti sam ja grebao dno nekidan, niti je kolega iz TA pogodio da je odbijanac na 940…To je ta naša burza, ali dokle tako…
Niti sam ja grebao dno nekidan, niti je kolega iz TA pogodio da je odbijanac na 940…To je ta naša burza, ali dokle tako…
dok god ima prodavača….
dok god ima prodavača….
[/quote]
ako je tako onda će stalno padati
[/quote]
nece stalno….stalno opet prodaju oni koji su kupovali na tzv. potporama….10% vise dionica je na tk…i trziste to mora iznivelirati….
ali to ne bi trebalo vrijediti za ATPL jer je definitivno fundamentalno podcijenjena.
[/quote]
mozes malopojasniti ( konstruktivnon i brojkama)
Hvala
[/quote]
Ajde, okvirno bi to izgledalo na sljedeći način:
– flota vrijedi app. 300 miljuna dolara (imaj u vidu da sam vazda bio Dundo Maroje, znači škrt na brojkama)
– keš na računu app. 60 miljuna dolara, a uloženo je i app. 90-100 miljuna dolara u 7 naručenih novogradnji
– firma ima dva zemljišta gdje je predviđena gradnja app. 100 000 m2 stambeno-poslovnih prostora, vjerujem da će zarada biti makar 1000 eura "po kvadratu"
– tri hotela i 5 aviona nešto vrijede kao i 50% vlasništva u pomorskoj i putničkoj agenciji, te udio u kopjuterskoj firmi Laus cc.
Kako god okreneš podcijenjenost min.35%, uz solidnu perspektivu tvrtke. Ako želiš detaljnu analizu, platiš pa se dogovorimo kako da ti dostavim. Ja sam svojedobno platio kolegi sa foruma analizu za Zabu i to mi je najbolje uloženi novac u životu. [thumbsup] [tongue]
[/quote]
Uz puno detaljniju analizu poslovanja, mojje odabir brodar koji nikada nije radio s minusom i koji ove godine ima 50 milijuna kn dobiti-ULPL
Ponekad ako ne vidimo kroz šajbu je bolje pogledat u retrovizor.
Mislio sam da ces se malo vise potruditi oko argumenata zasto je atpl podcijenjena.
Nema veze.
Hvala lijepo, za sada ne placam analize, mislim da dovoljno sam poznajem ono što me zanima.
Isto tako hvala na ponudi.
tko god da misli uci sada,pokusava platiti sto manje,cim je postalo jasno da netko izlazi.a Roha jucer bas i nije ohrabrio.ipak sam kupila danas [sealed]
ulpl bas ima sjajnu upravu…ne bi tamo samo zbog toga…
Baltic Exchange Dry Index 2928 UP 17
BCI Baltic Exchange Capesize Index 2945 UP 4
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3997 UP 20
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2540 UP 32
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1360 UP 2
Mrgud u vlaku …iz zg. Moze li itko staviti graf 15 min. Hvala !!
evo nešto..
Baltic Exchange Dry Index 2928 UP 17
BCI Baltic Exchange Capesize Index 2945 UP 4
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3997 UP 20
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2540 UP 32
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1360 UP 2
A koliko bi tek rasto BDi da se dva Panamaxa nisu iznajmila po 20.000 i 30.000$.???