IZLAZAK IZ KRIZE
Znakovit oporavak na Wall Streetu
Podignut optimizmom zbog korporativnih profita, oporavka gospodarstva i najnovijeg plana za olakšavanje duga Grčke, dionički indeks Dow Jones u ponedjeljak je prešao razinu od 11.000 bodova, što nije ostvario otkako je počelo kolebanje financijskog sustava prije 19 mjeseci, izvijestio je The Wall Street Journal …..
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/63354/Znakovit-oporavak-na-Wall-Streetu.html
ali to ne bi trebalo vrijediti za ATPL jer je definitivno fundamentalno podcijenjena.
[/quote]
mozes malopojasniti ( konstruktivnon i brojkama)
Hvala
[/quote]
Ajde, okvirno bi to izgledalo na sljedeći način:
– flota vrijedi app. 300 miljuna dolara (imaj u vidu da sam vazda bio Dundo Maroje, znači škrt na brojkama)
– keš na računu app. 60 miljuna dolara, a uloženo je i app. 90-100 miljuna dolara u 7 naručenih novogradnji
– firma ima dva zemljišta gdje je predviđena gradnja app. 100 000 m2 stambeno-poslovnih prostora, vjerujem da će zarada biti makar 1000 eura "po kvadratu"
– tri hotela i 5 aviona nešto vrijede kao i 50% vlasništva u pomorskoj i putničkoj agenciji, te udio u kopjuterskoj firmi Laus cc.
Kako god okreneš podcijenjenost min.35%, uz solidnu perspektivu tvrtke. Ako želiš detaljnu analizu, platiš pa se dogovorimo kako da ti dostavim. Ja sam svojedobno platio kolegi sa foruma analizu za Zabu i to mi je najbolje uloženi novac u životu. [thumbsup] [tongue]
Opet se s jednom prodanom dionicom ruši cijena…
Nevjerojatno, kakva se igra vodi na ovoj dionici..
S druge strane, da nije tim istima zanimljivo spuštat cijenu na niske grane i nadokupit jefinije, ne bi to radili.
Zaključak:
Dionici predstoji stagnacija pa onda rast većih razmjera..
A kad će biti rast????
To samo ekipa iz fondova zna….
Ajde ekipo, javite nam kad da i mi znamo…
(ne kaže se uzalud da svi na tržištu kapitala lebde okolo, a samo brokeri zarađuju).
hugh @ vidices kupnju na oko 900 [cool]
280 kom na kupnji, 6 puta manje nego na pr. Diok, za koji kažu da je među pet "najgorih" dionica na ZSE.
S druge strane, da nije tim istima zanimljivo spuštat cijenu na niske grane i nadokupit jefinije, ne bi to radili.
Zaključak:
A kad će biti rast????
(ne kaže se uzalud da svi na tržištu kapitala lebde okolo, a samo brokeri zarađuju).
nema veze, svak pametan zna da ova dionica vrijedi zato ni nema velikog rušenja cijene…..
jesam piso neki dan da ide na 800 ………………heheheheheheh…..mrgude tebe
se čeka da počneš pisat o smjeru za dole te bi to bio znak za up…….
Zaključak:
A kad će biti rast????
nema veze, svak pametan zna da ova dionica vrijedi zato ni nema velikog rušenja cijene…..
[/quote]
nema velikog rušenja ali ima malog svaki dan već puni mjesec dana
Ulagač koji je imao dovoljno hrabrosti i pronicljivosti i odlučio nakon Nove godine uložiti 10.000 kuna u slabo likvidne dionice bjelovarske tvornice slatkiša Koestlin, danas bi imao prilično razloga biti zadovoljan. Do danas je mogao zaraditi 6500 kuna. Ovo piše negdje na poslovnom forumu. A zamislite da je uložio dve milje danas bi imao 3300, a zamislite da je pogodio sve vrhove i dna od svih dionica i da je u svaku uložio po 1 milju kuna. O čem se radi, netko je uistinu bio pronicljiv i kupio kekse za sa novcima od prodanih dionica Atlanske, i sada bi kekse uvalio nekome za "siću", dok Atlansku drži na kruhu i vodi isto tako sa minimalnim izdacima. Kad proda kekse vratit će se ždero u Atlansku zato je sada lagano i ruši, ali bolje vam je mijesiti tijesto i iskaliti bijes na tijestu nego ovdje gubiti vrijeme. Nije Jadranka toliko blesava kad svoj bijes iskaljuje na tijestu. Idem odma kupiti vreću brašna. [angry] Ukratko netko vam šalje poruku da kupujete nelikvidne dionice i da se okanite Atlanske, opet ukratko kažu vam nije žvaka za seljaka.