dno je na oko 500,00 kn,ali je srećom iza nas ta pojava..mislim da će se uprava odlučiti za dividendu,možda od cca 30 kuna,ali mislim da bi to bio detonator,pogotovo ako i dalje budu rasle vozarine za panamax i supramax..atpl se sada prema mom mišljenju akumulira,a naprijed bi mogla za 10-ak dana,nešto prije skupštine ht-a,kao i prije skupštine atpl..u svakom slučaju,miriše na dobro,samo se treba malo strpit,i nadokupljivat,ko ima love..ako padne na 930 kupit ću još..ali mislim da je mrgud bio u pravu da je otpor na 940-950…a i ne znam tko bi prodavao i zašto ispod tih razina,to bi bilo krivokletstvo..
uprava mora na neki način opravdat povjerenje ulagača,ja znam da je jerković konzervativan i oprezan,ali davanje dividende u ovakvim uvjetima je dobar znak,to je kao posao marketinga u nekoj firmi,ako se sve dobro dozira uspjeh je zagarantiran a pošto je atpl dioničko društvo,njihov marketing je briga o dioničarima koji su im ukazali povjerenje,ne davanje dividende bio bi znak da uprava ne vodi računa o svojim dioničarima i došlo bi do zapuištanja dionice,i same tržišne vrijednosti firme,dakle u svakom slučaju prostora za isplatu dividende ima,a to bi bilo u interesu i dioničara i uprave da se izglasa na idućoj sjednici,ja očekujem 30-ak kuna po dionici,to bi bilo onako objektivno fer,pa i ernt je imao gubitke pa isplaćiva dividendu,eto vidite kako se drže cijene dionica ernt i ht-a..sve na račun toga..treba malo popularizirati dionicu,pravi znalci za to uvijek odriješe kesu,i uvijek se isplati..ili postoji druga solucija,da uprava otkupi dio dionica sa tržišta i poništi ih,kako je uradio ht,to je možda još bolja solucija..dajte malo promućkajte glavom vi iz uprave,ako mislite biti blue chip dionica,odriješite kesu..ako budete škrti,i vrijednost dionice će biti isto takva..
…ili postoji druga solucija,da uprava otkupi dio dionica sa tržišta i poništi ih,kako je uradio ht,to je možda još bolja solucija..
Štovani kolega, u osnovi se slažem s većinom iznesenog u tvojem postu, ali ovo boldirano si bubnuo i ostao živ. HT do sada nije otkupljivao svoje dionice, a kamo li da ih je poništavao.
…pa i ernt je imao gubitke pa isplaćiva dividendu,eto vidite kako se drže cijene dionica ernt i ht-a..sve na račun toga..
Još jedan ispravak.
ERNT nije imao gubitak iskazan u RDG!
A što se tiče isplate dividende, nije uobičajeno u godini u kojoj su ostvareni gubici isplaćivati dividendu, a politika isplate dividende se može izglasati i kao višegodišnje pravilo u fiksnom iznosu, neovisno o visini ostvarene dobiti.
ja sam argumentirao razloge za dividendu,a ako je ne bude vidjet ćete gdje će biti dionica,sa dividendom je dionica zanimljivija ulagačima,pogotovo ako se konstantno isplaćuje,i adrs isplaćuje dividende konstantno iako to bude oko 5-7% cijene dionice,ali nije bitno,bitno je da se isplaćuje,tako se privlače ulagači..a u biti i uprava je puna dionica,to i njima odgovora,em što će podignuti cijenu i atraktivnost dionice,em što će dobiti dividendu..ernt je imao smanjenu dobit,i to dobro,na to sam mislio,a na skupštini ht-a je donesena odluka o otkupu 10% dionica i poništavanju,samo ne znam u kojem roku,godina ili dvi..
Malao sam greba danas po dnu, nadam se….
I ja bi da imam s čim.
Ali već sam pun ko šipak koštica.
Idem nešto radit, da mi vrijeme brže proleti.
Ipak ću se vezat, za svaki slučaj, jer uskoro polijećemo! [rolleyes] [proud]
Žuti i dalje žive pod komunizmom i pitanje je do kad će održavati red zbog jakog utjecaja kapitala sa zapada.I oni su krvavi ispod kože!
I što se zapeli za naše radnike, ta ostali su oni manje bolji, oni što vrijede odavno su vani.
Menađmentu se nije ništa dogodilo ni prije 90te, ni poslije do sada. Oni su ti koji ugovaraju, organiziraju, raspodjeljuju pa je valjda i odgovornost na njima.
Štovani kolega,
Upravo iz tog razloga sam istaknuo da radnici nisu ORGANIZIRANI, odnosno, netko ih treba organizirati na način da imaju svrsishodnog posla, da budu motivirani i disciplinirani tijekom radnog vremena. Budući da više ne živimo u vrijeme samoupravnog socijalizma, to je isključiva zadaća Uprave !
[/quote]
Pa eto, u Rijeci traže da se brodogradilišta prepuste radnicima što je čista utopija da ne kažem samoupravni socijalizam, stoga znači da se iza toga kriju neki borci za fotelje ili ti menađment u sjeni. Zaključak je da je sve ispolitizirano tj. radnici su iskorišteni u korist zazivanja smjena ministara i premijerke, smjene vlade i prijevremenih izbora. Tuga i žalost.
Znam da nije prava tema za raspravu ali morao sam u slijedu prethodnoga odgovoriti. L.P.
[/quote]
Daaaaaaaaa, a Vlada nam je sposobna?????????????
Samo zna se za što: autocesta prema Sisku, kilometar ravnice: tri puta skuplji od tunela i vijadukata Dalmatine i Fiumane!
Bravo za Vladu! [lol]