Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
ovo je bruka šta se radi na atpl,al dobro,ako sutra padne idemo u nadokupnju..nema druge,il ću je čekat na 900,00-vidit ću..
Moram priznat da je ovo nevjerovatan pad brodara..
Oporavak svjetske ekonomije, razine vozarina koje garantiraju pristojnu dobit…novi ugovori o rudačama koji garantiraju nastavak up trenda….ugovor o gradnji nova 2 panamaxa.
Zamislite samo euforiju da građevinari potpišu ugovor o gradnji 2 tunela…a ne 2 broda..sigurno bi završili u pozitivnoj blokadi….i oni koji su potpisali i oni koji posredno mogu imati bilo kakvu korist….
No dobro, očito nikakva predviđanja nisu poželjna…
očito ima onih koji drugačije razmišljaju..
dal su u krivu ili ne vidit ćemo….
za razmišljanje jedino ostaje podatak da nastavak up trenda slijedi i sljedećih dana..
pa valjda će to privući koji milijonček i u tu dionicu i dignuti je na realnije razine…
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
RSI je ispod 20 što se u posljednjih godinu dana dogodilo tek dvaput a i 2008.-e rijetko. Ovo je uistinu preprodano.
Koliko li je tek JDPL preprodan? nema tu investitora,špekulanti su u VLDS i ostalim fiminim izvedenicama.
a badava sve vani raste, ovdje je količinski jako puno malih dioničara pa naravno da banke i njihovi fondovi neće dozvoliti da raste dok ne istresu, tako da možemo polako još skupljati,a ako još spuste, još bolje, samo neka se vozarine drže,, a kome je frka pa moraju prodati, jeb.. ga,
………..nakon pregleda Vašeg linka…gosp. Antiša, zar niste i Vi uvjereni kako je cijela
tematika oko HT- a …dobar marketinški trik … a poslije kud koji- kad se cijena vrati na
IPO razine…
HT- je jedna druga liga i u njega ulaže skroz druga skupina investitora, defanzivci. Neće više biti IPO cijene, nakon dividend day-a dionica će pasti za 34kn i tijekom godine će se vratiti.
Nebi ga previše povezivao s ATPL ili drugim dionicama.
Ja sam već dugo pesimist u vezi ATPL ali došlo je vrijeme i da se to promijeni. Sad je samo pitanje gdje će biti dno, 950 kn ili možda 900kn, razlika je mala i gotovo je nemoguće skinuti dno pa ako ste ljubitelji brodara vrijeme je da se počme razmišljati o ukrcaju.
Najsigurnije bi bilo pričekati promjenu trenda pa možda ući i malo skuplje.
RSI je ispod 20 što se u posljednjih godinu dana dogodilo tek dvaput a i 2008.-e rijetko. Ovo je uistinu preprodano.
Nije baš tako. RSI je na 30.
A bio je i na 22 u 11. mjesecu prošle godine. Ovdje je problem što nema kupca a prodavača ima i previše, ali to je tako kad se fondići nakupuju na 2000 kuna i onda moraju prodavati na 1000
Što znači termin……preprodano …?
ovo je bruka šta se radi na atpl,al dobro,ako sutra padne idemo u nadokupnju..nema druge,il ću je čekat na 900,00-vidit ću..
Evo da se i ja uključim. Od 900 nema ništa, no od min.94x kn da. To bi bio 5-ti valić završen od C ,(2), (ii) ako me tko može pratiti zato i je ovako naznačeno, a poslije toga zna se. Tko dokupiti misli, može još vjerovatno sutra, eventualno prekosutra u što ne vjerujem. Graf u prilogu. LP [bye]
Previse je ovdje sve pozitivno, prepozitivno se pise, ne bu dobro…svi su in i cekaju da raste, a to nikako ni dobro…idemo do dna, tuga atlantska i ja… [sad]
Moram priznat da je ovo nevjerovatan pad brodara..
Oporavak svjetske ekonomije, razine vozarina koje garantiraju pristojnu dobit…novi ugovori o rudačama koji garantiraju nastavak up trenda….ugovor o gradnji nova 2 panamaxa.
Zamislite samo euforiju da građevinari potpišu ugovor o gradnji 2 tunela…a ne 2 broda..sigurno bi završili u pozitivnoj blokadi….i oni koji su potpisali i oni koji posredno mogu imati bilo kakvu korist….
No dobro, očito nikakva predviđanja nisu poželjna…
očito ima onih koji drugačije razmišljaju..
dal su u krivu ili ne vidit ćemo….
za razmišljanje jedino ostaje podatak da nastavak up trenda slijedi i sljedećih dana..
pa valjda će to privući koji milijonček i u tu dionicu i dignuti je na realnije razine…
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
gdje završava lova od tunela a gdje lova od vozarina pitanje je sad?
Previse je ovdje sve pozitivno, prepozitivno se pise, ne bu dobro…svi su in i cekaju da raste, a to nikako ni dobro…idemo do dna, tuga atlantska i ja… [sad]
A što bi trebalo rogere, zar bi trebalo kukati ? Ima li razloga za kukanje nad sudbinom ovog poduzeća? Ja razlog za kukanje vidim samo u odnosu na trenutačno kretanje cijene dionice.
Još je jedan razlog za kukanje – reklamira se sve više novih investicijskih fondova koji nemaju namjeru ulagati u hrvatske dionice, iako su domaće dionice bolno podcijenjene za razliku od stranih koje su već prilično blizu svojim najvišim vrijednostima.
Ali nema veze, disciplina i strpljenje će prije ili kasnije uroditi plodom.